2020. március 14., szombat

Nagy irgalom-nagy szeretet!

Megállt mögötte a lábánál sírva, és könnyeivel kezdte öntözni a lábát, és hajával törölte meg; csókolgatta a lábát, és megkente kenettel.
Lukács evangéliuma 7. fejezet 38. vers

Egy prostituált nő közelítette meg Jézus Krisztust, mert találkozni akart vele. Egy vacsora közepén toppant be egy gazdag ember házába, aki éppen vendégül látta Jézus Krisztust. Ez a nő viszont különleges ajándékot hozott Jézus Krisztusnak hálája, szeretete jeléül. Könnyeivel és parfümmel mosta meg Krisztus lábát, hajával törölgette meg azt.
Abban az időben, tisztességes férfi nem engedhette, hogy egy prostituált megérintse, nem nézett rá egy prostituáltra és nem is szólt hozzá.
Éppen ezért tartotta helytelennek Simon, Jézus Krisztus gazdag vendéglátója, hogy Krisztus elfogadta ennek az asszonynak, szeretetét, háláját, közeledését.
Jézus Krisztus viszont, aki egyedül volt tiszta és szent abban a teremben, belelátott Simon nem őszinte gondolataiba.
Mivel ennek a nőnek Isten sok bűnét bocsátotta meg, nagy szeretettel viseltetett Krisztus iránt. Minden embernek rengeteg bűne van és szüksége van Krisztus megbocsátására.
Mivel Jézus Krisztusban a mennyei Atya nagy irgalmat tanúsított irántunk, mindannyiunknak okunk lenne nagy szeretetünket és hálánkat kifejezni Isten iránt.
Jézus Krisztus sokkal több bűnt bocsátott meg nekünk, mint amit valaha gondoltunk volna.
Adjunk hálát Neki és „öntsük ki” Előtte életünket, mint jó illatú hálaáldozatot. Éljünk szeretetben és adjuk oda életünket Istennek kedves áldozatul, hogy másokat is Isten megbocsátó szeretetéhez, kegyelméhez vezethessünk.
…és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként."
Efézusiakhoz írt levél 5. fejezet 2. vers


IMA: Istenünk, megvalljuk, hogy rengeteget vétkeztünk életünk során Ellened. Krisztus által pedig megbocsátást kínáltál nekünk erre a rengeteg bűnre. Sosem tudjuk ezt meghálálni Neked, de felajánljuk egész életünket hálából és örömmel Neked. Jézus Krisztus nevében, Ámen.

2020. március 13., péntek

Élet és halál Ura!

Azután odalépett, és megérintette a koporsót. Akik vitték, megálltak, ő pedig így szólt: "Ifjú, neked mondom, kelj fel!"
Erre felült a halott, és elkezdett beszélni; Jézus pedig átadta az anyjának.
Lukács evangéliuma 7. fejezet 14-15. vers



Egy Nainból származó özvegyasszony „vetődik” Jézus Krisztus útjába. Az asszony egyetlen fia halt meg és gyakorlatilag nem maradt senkije. Nem koronavírusban halt meg. Nem tudjuk pontosan hogyan halt meg. De nem is ez a fontos. A fontos az, hogy a földi életünk Isten ajándéka, és ugyancsak Isten rendelte el (a világunkban uralkodó bűn miatt), hogy az emberek meghaljanak fizikai értelemben, a lelkük pedig Isten trónja elé álljon ítéletre vagy megjutalmazásra.
Fontos látnunk, hogy Jézus Krisztus nem hirdette meg előre ezt a csodálatos feltámasztást, Ő nem az emberekre akart mély benyomást tenni, nem a maga dicsőségét kereste itt, egyszerűen csak megesett a szíve az asszony gyászán és az Atya akaratával összhangban csodát tett.
Őszintén leírva, hányinger kerülget, amikor ma önmagukat „prófétáknak, apostoloknak, gyógyítóknak, doktoroknak” nevező emberek, tévesztik meg emberek ezreit azért, hogy szenzációt keltsenek és önmaguknak szerezzenek dicsőséget. Ez nem a Krisztus lelkülete. Nehéz helyzetben vagy, ha ezt nem látod meg.
„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!" Lukács 7:13
Jézus Krisztus vigasztalta ezt az asszonyt majd visszaadta neki egyetlen közeli hozzátartozóját.
Ez a csoda, egy kis előjele volt annak a nagy eseménynek, ami a jövőben nemsokára esedékes volt. Azzal, hogy Krisztus feltámasztotta az ifjút a halálból, kifejezte világosan, hogy Ő Úr a halál felett is.
Nemcsak a tenger, a szelek engedelmeskednek Neki, hanem a halál is. Miután a kereszten elszenvedte a világ bűneiért járó büntetést, harmadnapra feltámadt.
Ezzel nemcsak azt fejezte ki, hogy erősebb a halálnál, hanem azt is, hogy győzött a halál ereje felett egyszer és mindenkorra.
Amikor gyászolunk szeretteink halála miatt, biztosak lehetünk benne, hogy Krisztus együtt érez velünk. Abban is biztosak lehetünk, hogy gyermekei életében nem a halálé lesz az utolsó szó, ezt pedig Jézus Krisztus feltámadásának ereje garantálja a számunkra.


IMA: Reménység Istene, mi tehetetlenek és rémültek vagyunk a halállal szemben. Mutasd nekünk az utat és adj nekünk vigaszt, bátorságot és reménységet Jézus Krisztus feltámadásának ereje által. Ámen.

2020. március 12., csütörtök

Lelki sebeink-emberi kapcsolataink!

„… amikor meghallotta, amit Jézusról beszéltek, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját, Mert így gondolkodott: "Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok."
Márk evangéliuma 5. fejezet 27-28. vers



Egy asszony, aki nőgyógyászati betegségben szenvedett, folyamatos vérzése volt, találkozott Jézus Krisztussal.

Jézus Krisztus egy fiatal lányt akart meggyógyítani, miközben a lány felé tartott, ez az asszony „félbeszakította” Krisztust.

A mózesi törvény szerint, ez az asszony tisztátalannak számított, tehát nem is lett volna szabad tömegbe mennie, megérintenie Krisztus ruháját.

Az asszony viszont már 12 éve gyötrődött a betegsége miatt és mindenre képes volt azért, hogy meggyógyuljon.

Amikor Jézus Krisztus megtudta, hogy ez az asszony érintette meg Őt, úgy szólította meg, hogy: „leányom.”

Amikor ez az asszony hittel megérintette Krisztus ruhájának a szegélyét, nem Krisztus vált tisztátalanná, hanem az asszony gyógyult meg.

Ezáltal az asszony visszatérhetett a társadalomba, hogy helyreállítsa kapcsolatát szeretteivel, ismerőseivel.

Ez az, amit Jézus Krisztus ajánl nekünk ma. Jézus Krisztus meggyógyíthatja azokat a lelki betegségeinket, sebeinket, amelyek akadályoznak abban, hogy teljes értékű kapcsolatokat ápoljunk, őszinte barátságokat alakítsunk ki másokkal.

Jézus Krisztus kifejezte ennek az asszonynak, hogy szeretetreméltónak tartja, és szeretné kifejezni nekünk is.

Jézus Krisztus szeretete által gyógyulhatnak be lelki sebeink, hogy újra szeretetreméltónak láthassuk önmagunkat és környezetünkben élőket is.



IMA: Jézus Krisztus hatalma által, kérünk, Istenünk gyógyítsd meg testi gyengeségeinket, és lelki betegségeinket, amelyek elválasztanak Tőled és egymástól. Kérünk, ölelj magadhoz minket, mint gyermekeidet, Kegyelmed által, Ámen.

2020. március 11., szerda

AZ ÖRVENDEZŐ SZÍV!



Az örvendező szív megszépíti az arcot, a bánatos szív pedig összetöri a lelket.
Példabeszédek könyve 15. fejezet 13. vers


A szemek a lélek tükre. A mai világban gyakran láthatunk kívülről nagyon szép embereket. Híres színészeket talán, akik kívülről ragyogóan néznek ki. Csakhogy amit kívülről mutatnak, az legtöbbször nem egyezik azzal ami a lelki világukban van.

Sok esetben a világ legboldogtalanabb emberei közé tartoznak.

A környéken élő barátainknak, ismerőseinknek talán csodaszép házaik vannak, frissen vágott pázsitjuk, és aranyos gyermekeik, de a zárt ajtók mögött nem látod milyen nehézségeket, küzdelmeket élnek meg.

Lehetnek egészségügyi problémáik, házasságuk válságban lehet vagy állandóan gyötrődhetnek azzal kapcsolatosan, hogy a jövőben is ugyanolyan jó lesz-e az anyagi helyzetük?

Ha nem ismerik Istent, mindenképpen hiányzik életükből az a reménység és hit, ami az Istenben bízók életében jelen van.

Biztos horgony nélkül, az a veszély leselkedik rájuk, hogy a 21. század viharos tengerén vesznek el.

Semmi sem tehet egy lelket boldogabbá, mint az, ha megismeri Krisztust, mint személyes üdvözítőt.

Csak ezután tapasztalható meg az igazi öröm, boldogság, csak ezután várható az, hogy ezt az örömöt tükrözze vissza a szemeinken keresztül a szívünk.

Mi a helyzet veled?

Megtapasztaltad-e már ezt az igazi és maradandó örömöt?

Ha igen, akkor vajon kit fog Isten életedbe vezetni, akinek szüksége van arra, hogy megismerje Istent és az ebből az ismeretből fakadó örömet?

Nem a felületes örömet, hanem azt ami a szív mélyéből tör elé, azt amit csak Krisztus adhatja nekünk.

Imádkozz ezekért az emberekért ma, és építs velük személyes kapcsolatot, hogy a megfelelő időben megoszthasd velük a benned lakozó reménységet.


IMA: Istenünk, csak Általad lehet részünk igazi örömben. Általad szépülhet meg a szívünk, arcunk, életünk. Csak a Te jelenlétedben lehet őszinte a szeretetünk, biztos a hitünk, reménységünk, célunk és boldog az életünk.
Segíts minden kedves olvasónak megismerni, elfogadni Téged, mint megváltót, üdvözítőt, hogy ez az öröm minden egyes ember életében jelen lehessen. Tégy minket hatékony eszközeiddé, hogy vigyük az örömhíredet másoknak. Krisztus nevében, Ámen.

2020. március 10., kedd

ADJATOK ÉS NEKTEK IS ADATIK!

Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.
Lukács evangéliuma 6. fejezet 38. vers




Amikor önző módon viselkedünk, elfeledjük, hogy minden jó adomány életünkben Istentől van, hiszen Ő nagylelkűen ad minden gyermekének.
(Példabeszédek könyve 11. rész 25. vers)
Mégis milyen gyakran elfelejtjük, hogy a mi feladatunk is bőségesen adni másoknak, ugyanúgy ahogy Isten bőségesen ad, adott, adni fog nekünk.
A Biblia azt mondja, hogy amikor úgy döntünk nagylelkűek, bőkezűek leszünk, olyan áldások áradnak ránk, amelyek sokkal nagyobb örömet, bőséget adnak nekünk, mint bármilyen más önző élvezet amire költhetnénk azt amit másoknak adunk.
A Példabeszédek könyve 11. rész 25. verse azt mondja:
Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.
Tudom, hogy ez igaz. A jó napokon, amikor akarok bőkezű lenni, sokkal több örömöt kapok, mint azokon a napokon, amikor önzően megtartom a dolgokat magamnak.
Azok akiknek adunk, általában hálásak, de ha nem is lennének azok, Isten "mosolya" bőven elegendő a számunkra.
Amikor szabad szívvel osztjuk meg másokkal azt amink van, általában az áldások "visszafolynak" hozzánk is. Ez az áldott körforgása az adakozó életmódnak.
Ezt természetesen nem hátsó szándékkal kell gyakorolnunk, hiszen Istent nem lehet becsapni. Aki csak azért bőkezű, mert reméli, hogy sokkal többet kap vissza, az nem fogja megtapasztalni az életében ezt az áldott körforgást.
Amikor viszont hálás szívvel, örömmel tudunk adakozni, Istenünk mindig bőségesen gondot visel szükségeinkről.
Tedd próbára az Isten ígéretét! Tapasztald meg, hogy Isten sosem hazudik!


IMA: Istenünk, bocsásd meg minden önző, befele forduló megnyilvánulásunkat. Szeretnénk a Te követőid lenni a bőkezűségben is. Segíts nekünk bőven vetni jó cselekedeteket, hálából, tiszta szívből, hogy megtapasztalhassuk az áldások csodálatos körforgását életünkben. Szeretnénk eszközök lenni a Te kezedben. Krisztus nevében, Ámen.

2020. március 9., hétfő

Semmi sem drága egy lélek megmentéséért!

Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt.
Márk evangéliuma 2. fejezet 4. vers



Néhány eltökélt barát, akar eljuttatni egy teljesen béna embert Jézus elé. Ezek a barátok teljesen meg voltak győződve, hogy Jézus Krisztusnak van hatalma segíteni azon a problémán, amin egy földi halandó sem tudott segíteni.

Jézus Krisztust azonban nagy tömeg vette körül, és emiatt esélyük sem volt a hagyományos módon bejutni abba a házba, ahol Krisztus tanított.

A négy barátnak azonban támadt egy nagyon merész ötlete. Megbontják a tetőt és azon keresztül eresztik le a barátjukat hordággyal együtt Krisztus elé.

Abban az időben és azon a vidéken a tetők vízszintesek voltak, mert a nagy hőség miatt, az emberek gyakran a tetőre vittek ki egy fekvőhelyet, hogy ott aludjanak viszonylagos „hűvösben”.

Ezek az emberek tudták, hogy Jézus Krisztus gyógyító hatalmának megnyilvánulása, a barátjuk teljes felépülése fontosabb, mint minden más anyagi dolog.

Jézus Krisztus látta a 4 barát hitét, és mielőtt fizikailag meggyógyította volna a bénát, előbb a súlyosabb problémával foglalkozott: „Fiam, megbocsátást nyertek a bűneid.” Ebben a történetben is olyan jó látni, hogy Krisztusnak fontosabb volt megbocsátásban részesíteni egy embert, a lelkét meggyógyítani, majd a testét, mint az, hogy az emberi szabályok, rendelkezések, értékrendek mit tartanak elfogadhatónak.

Örüljünk annak, hogy Jézus Krisztus ilyen elkötelezett azzal kapcsolatosan, hogy szeresse és meggyógyítsa az emberek lelkét, akik hittel jönnek Hozzá.

Az elmúlt hónapokban elszomorított, hogy annyi mindent támogatunk, építkezéseket, projekteket, olyan jótékonykodó kezdeményezéseket, amelyek ideig-óráig adnak enyhülést, de amikor az evangéliumot kellene eljuttatni, amikor Krisztushoz kellene segíteni embereket, amikor minket akar használni Isten, mint eszközöket, akár az időnket, pénzünket, lehetőségeinket igénybe véve, akkor olyan kevesen állnak oda egy-egy ember mellé, akinek szüksége lenne Jézusra. Nemhogy a házunk tetőjét nem áldoznánk fel, hanem még 500 forintot sem azért, hogy az evangélium eljusson másokhoz.
Semmi sem fogja azonban megakadályozni Krisztust, hogy szeressen és meggyógyítson minket. Vessünk hitünket Jézus Krisztusba-ahogyan ez a 4 barát tette, akik bíztak Krisztus szeretetének erejében. Ez a szeretet gyógyulást hozhat nekünk ma is.


IMA: Istenem, adj nekem olyan hitet, amely csak Jézus Krisztusban gyökerezik. Segíts nekem, hogy teljesen meggyógyulhassak lelkileg, szellemileg és ha jónak látod, testileg is. Adj nekem érző szívet, és cselekvő, áldozatot hozó szeretetet azok iránt, akik még nem ismernek téged. Krisztus nevében, Ámen.

2020. március 8., vasárnap

Szomjas vagy? (Nőnapi üzenet)

Jézus így válaszolt neki: "Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne."
János evangéliuma 4. fejezet 13-14. vers



Egy nő találkozik Jákob kútjánál Jézus Krisztussal. Apropó! Vannak olyan dolgok a múltadban, amiket legszívesebben örökre elfelejtenél?

Vannak olyan múltbeli dolgok, amelyek miatt mások fenntartással viszonyulnak hozzád, amik miatt inkább rosszat feltételeznek rólad, vagy amelyek miatt valamilyen módon bizonyos emberek kirekesztenek maguk közül?

A samáriai nő életében voltak ilyen dolgok. Jézus Krisztus is jöhetett volna néhány kifogással és egyszerűen kikerülhette volna ezt a nem túl jó hírű, „férfifaló”, nem túl nagy önbecsüléssel rendelkező, többszörösen elvált, élettársi kapcsolatban élő, samáriai nőt.

Abban az időben, egy zsidó férfi, még csak rá sem nézett egy samáriai nőre, nemhogy beszéljen hozzá. Jézus Krisztus azt is tudta, hogy az asszony 5 alkalommal házasodott és vált el. (János evangéliuma 4. fejezet 18. vers)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy abban az időben a férjnek volt csak törvényes joga elválni, tehát ezt az asszonyt 5 férfi is elutasította, cserbenhagyta.

Ennek következtében, mint nő és mint ember meg volt bélyegezve és lenézetté vált a környezetében.

Jézus Krisztus viszont inni kért tőle. Megengedte, hogy ez az asszony szolgáljon neki egy kevés vízzel, hogy azután egy felbecsülhetetlen ajándékot adjon ennek a nőnek: az örök élet vizét. Ezután sokan hittek ennek az asszonynak a településéről származók közül, amikor tanúságot tett Krisztusról, és követték is az asszonyt, aki Krisztushoz vezette őket. (János 4:39-41)

Ó, hány és hány női lélek szomjazik, sóvárog, szenved a mai napon is. Mennyi kudarc, mennyi seb, mennyi cserbenhagyás, elhagyatottság, szeretetlenség, válás, megromlott önbecsülés, önértékelés terheli a női szíveket.

Nincs az a virág, kirándulás, kényeztetés, szerelem, múló élvezet, ami a női lélek szomját olthatná.

Krisztus az igazi férfi, az igazi szeretet, az igazi, örökkévaló víz, az örökkévaló élet. Ő ma is meg akarja közelíteni finom, törékeny női lelkedet, akkor is, ha úgy érzed lenéznek, kiközösítenek, cserbenhagytak, csődöt mondtál az emberi kapcsolataidban, Krisztus szeretetet és részvétet mutat irántad.

Ő téged választ, nem kerül el, ma is szól hozzád. Te, aki annyira szomjazol mások elfogadására: Jézus Krisztus az egyetlen, aki a szomjadat olthatja és aki hív arra, hogy miután a lelked szomját oltottad, szolgálj neki és vezess más szomjazókat is hozzá.
Ilyen nőnapot, ilyen életet kívánok neked!


IMA: Úr Jézus, segíts minket is, hogy elfogadjuk az örök élet vizét amit ma kínálsz nekünk ingyen ajándékként, hogy soha többé ne szomjazzon a mi lelkünk.
Elégíts meg minket minden napon a Te gondoskodó szereteteddel. A Te nevedben kérünk, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...