2020. március 8., vasárnap

Szomjas vagy? (Nőnapi üzenet)

Jézus így válaszolt neki: "Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne."
János evangéliuma 4. fejezet 13-14. vers



Egy nő találkozik Jákob kútjánál Jézus Krisztussal. Apropó! Vannak olyan dolgok a múltadban, amiket legszívesebben örökre elfelejtenél?

Vannak olyan múltbeli dolgok, amelyek miatt mások fenntartással viszonyulnak hozzád, amik miatt inkább rosszat feltételeznek rólad, vagy amelyek miatt valamilyen módon bizonyos emberek kirekesztenek maguk közül?

A samáriai nő életében voltak ilyen dolgok. Jézus Krisztus is jöhetett volna néhány kifogással és egyszerűen kikerülhette volna ezt a nem túl jó hírű, „férfifaló”, nem túl nagy önbecsüléssel rendelkező, többszörösen elvált, élettársi kapcsolatban élő, samáriai nőt.

Abban az időben, egy zsidó férfi, még csak rá sem nézett egy samáriai nőre, nemhogy beszéljen hozzá. Jézus Krisztus azt is tudta, hogy az asszony 5 alkalommal házasodott és vált el. (János evangéliuma 4. fejezet 18. vers)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy abban az időben a férjnek volt csak törvényes joga elválni, tehát ezt az asszonyt 5 férfi is elutasította, cserbenhagyta.

Ennek következtében, mint nő és mint ember meg volt bélyegezve és lenézetté vált a környezetében.

Jézus Krisztus viszont inni kért tőle. Megengedte, hogy ez az asszony szolgáljon neki egy kevés vízzel, hogy azután egy felbecsülhetetlen ajándékot adjon ennek a nőnek: az örök élet vizét. Ezután sokan hittek ennek az asszonynak a településéről származók közül, amikor tanúságot tett Krisztusról, és követték is az asszonyt, aki Krisztushoz vezette őket. (János 4:39-41)

Ó, hány és hány női lélek szomjazik, sóvárog, szenved a mai napon is. Mennyi kudarc, mennyi seb, mennyi cserbenhagyás, elhagyatottság, szeretetlenség, válás, megromlott önbecsülés, önértékelés terheli a női szíveket.

Nincs az a virág, kirándulás, kényeztetés, szerelem, múló élvezet, ami a női lélek szomját olthatná.

Krisztus az igazi férfi, az igazi szeretet, az igazi, örökkévaló víz, az örökkévaló élet. Ő ma is meg akarja közelíteni finom, törékeny női lelkedet, akkor is, ha úgy érzed lenéznek, kiközösítenek, cserbenhagytak, csődöt mondtál az emberi kapcsolataidban, Krisztus szeretetet és részvétet mutat irántad.

Ő téged választ, nem kerül el, ma is szól hozzád. Te, aki annyira szomjazol mások elfogadására: Jézus Krisztus az egyetlen, aki a szomjadat olthatja és aki hív arra, hogy miután a lelked szomját oltottad, szolgálj neki és vezess más szomjazókat is hozzá.
Ilyen nőnapot, ilyen életet kívánok neked!


IMA: Úr Jézus, segíts minket is, hogy elfogadjuk az örök élet vizét amit ma kínálsz nekünk ingyen ajándékként, hogy soha többé ne szomjazzon a mi lelkünk.
Elégíts meg minket minden napon a Te gondoskodó szereteteddel. A Te nevedben kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...