2020. március 7., szombat

Újjá kell születned!

Jézus így válaszolt: "Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát."
János evangéliuma 3. fejezet 3. vers



Nikodémus az akkori magas rangú egyházi vezetők közé tartozott. Ebből kifolyólag is Nikodémus tisztában volt a paragrafusokkal és igyekezett tiszteletben tartani is azokat. Nem a „kiskapuk” embere volt. Hithű zsidónak tartotta magát és igyekezett minden körülmények között hithű zsidóként is viselkedni. Amikor Nikodémus megkereste Jézust éjszaka, talán abban reménykedett, hogy Jézus Krisztus valamiféle új szabályrendszert fog elé tárni. Krisztus majd megmondja neki, hogy milyen követelmények vannak, ha az Ő követőjévé szeretne válni valaki.

Jézus Krisztus viszont egy nagyon váratlan választ adott Nikodémusnak. Felhívta a figyelmét arra, hogy újjá kell születnie.

Ezzel nem tudott mit kezdeni Nikodémus, egyszerűen nagyon meglepte őt ez a válasz. Ennek hangot is ad, amikor megkérdezi: „"Hogyan születhetik az ember, amikor vén? Bemehet anyja méhébe és megszülethetik ismét?"

Jézus Krisztus viszont kifejtette, hogy ez egy lelki és nem testi születés. Az új lelki élet, amit Krisztus ajánl, annyira teljes, annyira átfogó, hogy újjászületésnek nevezzük azt.

Itt nem elég néhány új szabályrendszert, követelményt beiktatni régi, romlott életünkbe, lelki világunkba.

Jézus Krisztus sokkal jobbat, egy új kezdetet kínál nekünk. Ahogy Nikodémusnak ajánlta, neked és nekem is ajánlja az újjászületésből fakadó örömöt, az Isten csodálatos kegyelméből és szeretetéből fakadó újrakezdés lehetőségét.



IMA: Jézus Krisztus, dicsérlek Téged azért, mert földre jöttél, hogy megments engem és új életet ajándékozz nekem. Szentlelked által szülj újjá engem, hogy egy szeretettel, Benned vetett hittel és reménységgel teljes új életem lehessen. A Te nevedben kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...