2020. március 6., péntek

A százados hite

De a százados ezt felelte rá: "Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám.
Máté evangéliuma 8. fejezet 8. vers



A mi imádságainkat mintázhatnánk arról, ahogyan ez a százados megközelítette, megszólította Jézus Krisztust, amikor találkozott Vele.

Egyszerűen segítséget kért elmondva Krisztusnak a tényeket: „"Uram, a szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyű kínjai vannak."

Ez a százados nem egy hivatalos paranccsal akarja rákényszeríteni Krisztusra, hogy segítsen, nem is egy szépen megfogalmazott, udvarias kéréssel jön Krisztushoz, hanem egyszerűen alázattal könyörög segítségért.

A szívéből feltörő segélykiáltást mondja el Jézus Krisztusnak. Amikor úgy jövünk Krisztus elé, hogy igazán fáj a saját nyomorúságunk, a környezetünk fájdalma, nyomorúsága, biztosak lehetünk benne, hogy a mi kiáltásunkat, könyörgésünket is meg fogja hallgatni Krisztus.

A százados tisztában volt Krisztus végtelen hatalmával. Jézus Krisztus felajánlotta, hogy elmegy személyesen a beteghez és meggyógyítja, a százados azonban elutasította ezt:

„"Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám.”

A százados tudta, hogy Krisztus akkor is gyógyulást tud adni, ha fizikailag nincs jelen a betegnél. Mi is bízhatunk Krisztus hatalmában, aki semmit sem változott.

Néha fizikai értelemben ad gyógyulást nekünk, néha pedig érzelmileg és lelkileg állít helyre minket.

Néha Krisztus ígéretet tesz, hogy a jövőben fog meggyógyítani minket és türelmesen várnunk kell addig. Bármi is történjen, Krisztus szava eléggé erőteljes a gyógyításhoz, helyreállításhoz.

Jézus Krisztus megdicsérte ennek a századosnak a hitét. Bízzunk mi is Krisztusban úgy, ahogyan ez a százados tette.

Ő képes szeretettel meghallgatni kérésünket és akarata szerint hatalmasan cselekedni.


IMA: Istenünk, Te vagy a mi gyógyítónk, segíts bíznunk Krisztus szavainak gyógyító erejében. Amikor pedig nincsenek már szavaink kiáltani, hallgasd meg a mi szívből jövő jajkiáltásainkat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...