2020. március 5., csütörtök

Jöjj és lásd meg!


Fülöp találkozott Nátánaéllel, és így szólt hozzá: "Megtaláltuk azt, akiről Mózes írt a törvényben, akiről a próféták is írtak: Jézust, a József fiát, aki Názáretből származik."Származhat-e valami jó Názáretből?" - kérdezte tőle Nátánaél. Fülöp így válaszolt: "Jöjj, és lásd meg!"
János evangéliuma 1. fejezet 45-46. vers



Fülöp és Nátánaél találkoztak Jézussal. Amikor Nátánaél először hallott Jézusról, nem volt túlságosan lenyűgözve. Fülöp igyekezett tudtára adni, hogy Jézusban teljesedett be Isten csodálatos ígérete. Amikor Nátánaél meghallotta, hogy Jézus Krisztus test szerint Názáretből származik, őszintén a következőt kérdezte: „Származhat-e valami jó Názáretből?”

Fülöp válasza egyszerű volt: Jöjj és lásd meg! Nem próbálta erőszakosan győzködni Nátánaélt, hogy higgyen Jézusban.

Bátorította, hogy lássa meg, tapasztalja meg saját maga, hogy kicsoda Jézus, milyen csodálatos munkát végez, annak ellenére, hogy egy olyan jelentéktelen kis településről származik, mint Názáret.

Milyen nagyszerű felhívás a számunkra és mindazok számára is, akikkel találkozunk és megosztjuk ugyanezt a felhívást.

A legjobb dolog, amit felajánlhatunk másoknak, hogy ők maguk is jöjjenek Jézushoz és lássák meg, ismerjék meg Őt személyesen.

Aki maga is meg akarja ismerni Krisztust, láthatja az Atya által kínált kegyelmet Őáltala és Őbenne. Láthatja Isten hatalmát, és bűnbocsátó, megújító erejét.

Jézus Krisztus azért jött, hogy leromboljon minden válaszfalat különböző embercsoportok, nemzetek között, hogy végre megérthessük, Isten mindenkinek, mindenhol ajánlja az Ő örökkévaló szeretetét.

Jöjj és lásd meg, kóstold meg te magad is ezt a szeretetet!


IMA: Istenünk, amikor jövünk, hogy megismerjük a Te fiadat, Jézus Krisztust, nyisd meg a mi lelki szemeinket, hogy felismerjük Benne a mi Megváltónkat és Urunkat. Nyisd meg minden egyes olvasó szívét, hogy befogadhassunk mindannyian életünk Uraként. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...