2020. március 4., szerda

Ember halászat

…és így szólt hozzájuk Jézus: "Jöjjetek utánam, és emberhalászokká teszlek benneteket."
Erre azok a hálókat otthagyva azonnal követték őt.
Márk evangéliuma 1. fejezet 17-18. vers



Simon, András, Jakab és János mindannyian találkoztak Jézussal. Jézus munka közben szólította meg őket és hívta el őket az Ő követésére.

Azt olvassuk ezekről az emberekről, hogy azonnal, minden késedelem nélkül követni kezdték Jézust.

A legfontosabb hívás, lehetőség az életben a Jézus Krisztus hívása. Jézus Krisztus elhívása olyan csodálatos, értékes, hogy megéri mindent magunk mögött hagyni miatta.

Simon és András otthagyták a hálóikat, Jakab és János az édesapjukat és a többi halászt is otthagyták a hajójukkal együtt, hogy követhessék Jézust.

Jézus Krisztus egy olyan hasonlatot használt, amikor elhívta ezeket a halászokat, hogy azt ők is megérthessék: emberhalászokká teszlek titeket.”

Ez azt jelenti, hogy minden embernek, akit Isten elhív, ott kell hagynia a munkahelyét és teljes idejű misszionáriusként kell tevékenykednie?

Azt jelenti, hogy Krisztus tanítványai nem mehetnek halat fogni? Nem! Azt jelenti, hogy bármit is teszünk, mindig az emberek iránt érzett mentő szeretetünk legyen előtérben, ahogyan az Krisztusnál is előtérben volt.

Bármilyen helyzetben is vagyunk, lépjünk Krisztus nyomdokaiba, adjuk tovább az Ő szeretetét, adjuk tovább a Róla szóló örömhírt, hogy megnyerhessünk embereket az Isten családja számára, a kegyelemben bővölködő élet számára. 


IMA: Istenünk, Te vonzottad magadhoz az embereket csodálatos szereteted által. Segíts, hogy hit által követhessünk Téged, mindenben, amit teszünk először is Neked szolgáljunk, hogy folyamatosan megoszthassuk másokkal a Te szeretetedet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...