2020. március 3., kedd

Őrizz meg a gonosztól!

Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög.
Máté evangéliuma 4. fejezet 1. vers








A földi pályafutása alatt, Jézus Krisztus nemcsak emberek sokaságával találkozott, de magával az ördöggel is. Ennek a „találkozásnak” megvan a maga üzenete a mi számunkra is.

Az ördög háromszor is megpróbálta a kísértést, aminek engedve Krisztus elbukott volna, valami vonzó dologként „becsomagolni” és „eladni”.

Meglátni a lehetőséget a negatív dolgokban: a követ kenyérré változtatni. Akárcsak egy motivációs trénert hallanánk a pozitív pszichológiát magasztalni. J

Amikor ez nem ment, akkor megpróbálta az ördög az Isten beszédét félreértelmezve felhasználni Krisztus ellen.

Ismerős ez a technika? Ezzel a módszerrel dolgozik a gonosz ma is, amikor emberekkel konfrontálódik. Olyan szép neveket tudunk mi emberek adni olyan Isten előtt utálatos bűnöknek, amelyek romlásba taszíthatják életünket.

Egy asszony, aki folyamatosan megcsalta a férjét azzal mentegette magát, hogy volt benne egy szeretettöbblet, amit meg kellett osztania egy másik férfival is. Ugye milyen szépen hangzik? „ Szeretettöbbletként” sokkal könnyebb „eladni” a házasságtörést. A fösvénységet sokkal könnyebb eladni felelősségteljes gazdálkodás, takarékoskodás címszó alatt.

Jézus Krisztust azonban nem tudta a gonosz megtéveszteni. Isten beszédéből erőt merítve, kitartott minden ellene irányuló kísértésben.

Az ördög próbálta elkápráztatni Krisztust, a világ összes hatalmát és dicsőségét felajánlva Neki. Csak a lelkét kérte volna az ördög cserébe. Jó üzlet lett volna a gonosz szempontjából. Az egész mulandó világ, a hallhatatlan és felbecsülhetetlenül értékes Krisztus lelkéért.

Vannak, voltak keresztények, akik a lelküket odadobták az ördögnek egy nőért, férfiért, egy üveg alkoholért, néhány millióval nagyobb jövedelemért, néhány perc élvezetért. Szinte a semmiért.

Jézus Krisztus azonban megint csak Isten beszédéhez tért vissza és az Isten beszéde és Szentlelke által sokkal erősebbnek bizonyult az ördögnél és minden kísértésénél.

Mivel Jézus Krisztust emberként kísértette meg az ördög, tudjuk, hogy együtt tud érezni velünk, amikor kísértések érnek minket. Ő azonban sosem vétkezett. Ebből tudhatjuk, hogy Ő valóban Isten volt és van hatalma minket is megszabadítani a kísértésekből.

Azt azonban ne higgyük, hogy mindenféle értelmetlen kifogással elámíthatjuk Őt. A szívünk legmélyéig lát.

Ha viszont te is szeretnél győzni Általa, nézd, csak mit üzen neked: „ Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt.


IMA: Istenünk, nekünk is a Te beszédedre van szükségünk, hogy győzhessünk a kísértésekben. Köszönjük, hogy amikor gyermekeid elesnek, akkor is a kegyelmednek van ereje felemelni őket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...