2019. február 23., szombat

BIZALOMMAL BEMEHETÜNK!

Ezért, testvéreim, félelem nélkül, bizalommal és teljesen szabadon bemehetünk a mennyei Szentek Szentjébe. Ez Jézus vére (halála) miatt lehetséges,
Zsidókhoz írt levél 10. rész 19. vers (Egyszerű Fordítás)


Jézus Krisztus megjelent az Atya előtt feltámadása után, és azóta is minket képvisel az Atya színe előtt.
Ezt tudva, nemcsak Ő járulhat szabadon és bizalommal az Atya elé, hanem minden szentje akiket hit által megváltott.
Ez a csodálatos örömhír nemcsak halálunk után válik érvényessé, hanem már itt a földi életben igaz Isten gyermekeire.
A kárpit kettényílt, ezért félelem nélkül jöhetünk az Atya elé, hogy közvetlenül Vele folytassunk párbeszédet.
Micsoda nagy kiváltság, hogy van egy édesapánk a Mennyben!
Krisztus vére által szabadon járulhatunk az Atya elé és képviselhetjük előtte vágyainkat, szükségeinket.
A nagy szakadék az ég és föld között nem akadályozhat meg bennünket ebben, hiszen Krisztus összekötő híddá vált számunkra.
Isten gyermekeiként mondhatjuk igazán: " Mi Atyánk, aki a Mennyekben vagy..."
Ha pedig fent van a mi apukánk, akkor nézzünk gyakran oda fel a Mennyekbe.
Tegyük ezt a hitszemeinkkel. Lássunk át a szétszakadt kárpiton, és lássuk az Atyát a Mennyben, Krisztusunkat pedig az Ő jobbkeze felől.
Egy gyermek sosem érzi olyan jól magát, mint amikor édesanyja vagy édesapja védelmező ölelésében van.
Így vagyunk mi is a mi Mennyei Atyánkkal.
Ne feledkezzünk meg tehát a mi Atyánk házáról.
Miközben növekszik bennünk a mennyei otthonunk iránti vágy, engedjük, hogy az elménk egyre inkább a felülről való dolgokra fókuszáljon.
Az ok amiért sok ember a világi problémáival, aggodalmaival, terveivel megy Isten elé imában az, hogy a szíve túlságosan telve van ezekkel.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy járulhatunk a Krisztusban vetett hit által bizalommal eléd. Add meg ezt a drága hitet mindannyiunknak. Olyan jó tudni, hogy nem a mi munkánk, hanem Krisztus munkája által váltunk elfogadhatóvá előtted Istenünk. Ebben a hitben szeretnénk meggyökerezni. Akkor hisszük, hogy Szentlelked által jó gyümölcsöket fogunk teremni a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

2019. február 22., péntek

CSAK KRISZTUSBAN DICSEKEDÜNK!

Az igazi körülmetéltek ugyanis mi vagyunk, akik Istent az ő Szelleme által imádjuk. Mi Krisztus Jézusban dicsekszünk. Nem bízunk magunkban, sem abban, amit magunktól meg tudunk tenni.
Filippiekhez írt levél 3. rész 3. vers

Gondolkozzunk el azon milyen csodálatos kiváltság a számunkra az, hogy Krisztust ismerhetjük. ( Ha megismertük...)
A keresztények minden vigasza ennek az ismeretnek a forrásából csörgedez.
Jézus Krisztus maga a hívők túlcsorduló örömének tárgya.
Vedd el a hívőktől a Krisztus ismeretét és a legszomorúbb, melankolikusabb lényekké válnak az egész világon.
Ha azonban Krisztus kijelenti magát a hívők életében, és a világosságának magjait hullatja a hívő szívekbe, a hívők megcsókolják a számukra elkészített kivégzőeszközt, énekelni fognak az őket megemésztő lángok között, örömujjongásba törnek ki a halál fájdalmai között is.
Ha az az örök élet, hogy megismerjük Krisztust, akkor az örök kárhozat az, ha elmulasztjuk a Krisztus megismerését.
Krisztus a kapu amely megnyitja számunkra a Mennyet.
Olyan mély igazság ez. Minden más tudomány csak árnyéka ennek. Nincs az a földi ember aki be tudná fogadni ennek az "óceánnak" a mélységét, szélességét, gazdagságát.
Maga az örökkévalóság is kevés arra, hogy teljesen megismerjük Krisztus csodálatos lényét.
Olyan ez, mint amikor felfedez valaki egy kontinenst és minden egyes napon kicsit beljebb halad a kontinens szíve felé.
Akik a legmélyebb ismerettel rendelkeznek közülünk Krisztusról, azok is csak egy óriási "kontinens" határán vannak.
A Krisztus megismerése az egyik legnemesebb tudomány amivel az emberi lélek foglalkozhat. Ez nem az elme, hanem elsősorban a lélek számára fontos tudomány.
Milyen keveset tudunk Krisztusról, ahhoz képest amit tudni fogunk majd Róla az Ő országában.
Mennyi időt vesztegetünk más tudományokba elmélyülve és milyen keveset a Krisztusról szóló tudományra...
Tegyük félre magunkat, adjuk oda az időnket, az erőnket ennek a csodálatosan édes, transzcendens tanulmányozásnak.

IMA: Krisztusunk, szeretünk Téged. Nincs másunk Rajtad kívül. Nem akarunk másban gyönyörködni, földön, égen, csak Benned. Akarunk megismerni Téged. Te vagy aki meghaltál értünk. Te vagy aki közbenjársz értünk. Magasztalunk, áldunk, dicsérünk. Fedd fel nekünk a Te lenyűgöző szépséged. Erre kérünk Atyánk, Krisztus nevében, Ámen.




2019. február 21., csütörtök

NE LOPD MEG KRISZTUST!

Mária ekkor elővett egy font drága valódi nárduskenetet, megkente Jézus lábát, és hajával törölte meg; a ház pedig megtelt a kenet illatával.
Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt:
"Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek?"
De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek.
János evangéliuma 12. rész 3-6. vers


A fenti igeszakaszban először is azt láthatjuk, hogy voltak emberek akik Krisztus jó illatát terjesztették, és voltak akik annak látszatát keltve, valami egészen mást csináltak.
Ahol igaz Krisztust követők vannak ott vannak hamisak is mindegy milyen földi közösségbe tartozol.
Mária kiöntötte hálája, szeretete jeléül a drága nárduskenetet ami körülbelül az akkori időben egy egész év keresetébe került.
Nem szégyellte a maga egyedi módján kifejezni a szeretetét Krisztus iránt. Krisztus pedig elfogadta ezt, mert tudta, hogy szívből jött és őszinte volt.
Másodszor látjuk, hogy Júdás, az áruló, már jóval azelőtt elárulta Krisztust és követőit, mielőtt elment volna a főpapokhoz.
Rendszeresen meglopta Krisztust és annyira nem ismerte kivel áll szemben, hogy azt hitte erről Krisztus mit sem tud. De tudott! Látott Judás szívébe is. A szavai mögött, melyek látszólag telve voltak jó szándékkal, látta a romlottságot.
Ez az olcsó hit sokaknak kell napjainkban is. Megy a nagy beszéd, hangoskodás csak semmi áldozatot ne kelljen hozni. Júdás még Krisztust is megszólta mikor a drága parfümöt az asszony a lábára öntötte. Júdás is nagyon aggódott a szegényekért, legalábbis hivatalosan. Csak ott volt az Isten szeretete. Az a szeretet amely nem örül a hamisságnak, amely leleplezi azt mindannyiunkban. " "Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt:
Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek? De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek." Akit Isten Szentlelke vezérel tudja, hogy mikor kell adnia szeretetből. Akit pedig nem, az hiába leplezi kegyes beszédekkel a szíve valódi állapotát, a fösvénységét, mert úgysem mehet be Isten országába újjászületés nélkül. Ne lopjuk meg Krisztust attól amit szeretetből Neki kellene adni. Ne feledjük, hogy a pokol felé vezető út is csupa júdási jó szándékkal van kikövezve. Lehet kegyes beszéddel azt a látszatot kelteni, hogy mi törődünk Isten ügyével, a szegények ügyével, de Isten a szívünkbe lát.
Látja amikor van egy kisebb vagyon nyaralásra, amikor gond nélkül mennek nagy összegek egy-egy lakmározásra, csokoládéra és egyéb dolgokra amelyek az egónkat és a testünket hizlalják, miközben szavainkkal szánjuk a szegényeket és segítenénk az Isten ügyét is.
Isten áldása akkor fog rajtunk megnyugodni, ha végre odaadjuk az Istennek ami az Istené.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy csak az marad meg, amit az irántad való szeretetből teszünk. Könyörülj rajtunk, hogy legyünk őszinték önmagunkkal és Veled szemben. Add, hogy a szeretet tanítványai legyünk, mint János apostol és ne az ördögi jó szándéké, a meddő szavaké, mint Júdás. Krisztus nevében, Ámen.

2019. február 20., szerda

INTIMITÁS-A HÁZASSÁG CÉLJA!

Még mindketten mezítelenek voltak: az ember és a felesége; de nem szégyellték magukat.
Mózes első könyve 2. rész 25. vers


Ádámról és Éváról olyan fontos dolgot jelez Isten beszéde. Mezítelenek voltak egymás előtt és nem szégyellték magukat. Ez a mondat egyszerűen és szemléletesen fejezi ki mit jelent az intimitás. A házasság végső célja az intimitás. Az Istennel való kapcsolatunk célja az intimitás. Isten előtt is mezítelenek és leplezetlenek vagyunk. És nem zavarja őt. Meghalt értünk mindamellett, hogy látta mezítelenségünk rútságát.
A házasság, mint minden más normális kapcsolat a bizalomra épül, a bizalomhoz viszont szükséges az őszinteség és az átláthatóság.
A mezítelenség nem csak fizikai mezítelenséget jelentett Ádám és Éva esetében, hanem azt jelentette, hogy minden aspektusa életüknek világos volt, átlátszó volt. Nem voltak titkai egymás előtt. Ezzel azt üzenték egymásnak:
"Semmit sem rejtegetek előled. Mindent megosztok veled magamból."
Talán a mai mű, magamutogatós világban nevetségesen hangzik ez a számodra. Egy olyan világban ahol a szexuális tisztaságon gyakran nevetnek keresztény körökben is. Nevetünk azokon a kultúrákon, ahol a feleség testét meztelenül csak a férje láthatja, a férjét csak a felesége. Pedig milyen szép és milyen intim dolog ez a kizárólagosság.
Ha szeretnéd, hogy a társad megbízzon benned és átlátható légy a számára a kapcsolatotok minden vonatkozásában, itt az ideje elmondanod neki azokat a titkokat amiket eddig magadban tartottál. Itt az ideje vállalnod a sebezhetőséged a "mezítelenséged" a házasságotok minden területén.
Ha nem teszed meg ezt, hamar meg fogod tapasztalni, hogy többet fognak tudni rólad idegen ellenkező neműek, mint a tulajdon házastársad, többet fogsz beszélgetni másokkal, jobban fogod értékelni őket, amikor pedig ez megtörténik, az ördögnek nyert ügye van ami a házasságod tönkretételét illeti.
Ideje kijönnöd a világosságra.
A gyertyafényes vacsora, a wellness nyaralás kicsit sem fognak közelebb hozni titeket egymáshoz, amíg titkok választanak el titeket egymástól.
Kérdezd meg magadtól:
Így Valentin nap utáni számadást tartva, milyen területen nem vagyok őszinte, átlátható, sebezhető és "mezítelen" a házastársammal való kapcsolatomban?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy te emberré lettél értünk, mezítelen, korcs, nyomorult bűnösökért. Köszönjük, hogy lehet ma is Veled kizárólagos, intim kapcsolatban lenni gyermekeidként. Segíts, hogy a Te szereteted, igazságod, fényed ábrázolódjon ki házasságunkban, családunkban. Krisztus nevében, Ámen.

2019. február 19., kedd

A HELYES SORREND

Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Máté evangéliuma 6. rész 33. vers


Mielőtt át nem adtuk szívünket Istennek, milyen könnyen úrrá lett szívünkön az aggodalom az e világi dolgok miatt.
Mennyi emberi kérés vegyült bele imádságainkba is.
Isten beszéde azonban érvényes az imaéletünkre is.
A kéréseink hány százaléka vonatkozik az Isten országára, tervére?
Arra, hogy megszenteljen, bölccsé tegyen arra, hogy keressük és építsük először Isten országát a saját életünkben, testünkben, lelkünkben, majd környezetünkben.
Ehelyett sokszor olyan dolgokkal töltjük meg imádságainkat amik csupán földi életünkre és az arra szükséges dolgokra vonatkoznak.
Fizikai egészség, több pénz, jobb munkahely, fizikai biztonság, testi jólét, fizikai biztonság és jólét családunknak.
Fordítsuk meg a sorrendet. Tegyük az első helyre Istent és Isten országát imádságainkban.
A testünk igaz, hogy e világban van, de a lelkünk és lelki szemeink függjenek az Isten országán.
A földön olyan kevés dolog lehet a mienk és olyan rövid ideig. Ezért a cél számunkra az Isten országa. Jogos kérni Istent, hogy rendelje ki a mindennapi kenyerünket, de még jogosabb első helyen mennyei dolgokat kérni.
Kérhetjük azt, hogy minden egyes ima által, minden egyes beszélgetés által az Atyával még inkább az Atya képmására formálódjunk.
Ha ezt tesszük, meg fogjuk látni, hogy az Atya a maga idejében mindent meg fog adni nekünk amire szükségünk van a mindennapi életünkben.


IMA: Istenünk vágyunk rá, hogy Te légy az első életünkben. Olyan sokszor mégsem így sikerült. Te és a Te országod légy az első imáinkban, gondolatainkban, terveinkben, cselekedeteinkben. Ne engedd, hogy képmutatók legyünk, hanem segíts először teljes szívből keresni a Te országod és igazságod, hogy az aggodalom megszűnhessen életünkben a mindennapi szükségeink miatt.

2019. február 18., hétfő

TÖBB, MINT GYŐZTESEK VAGYUNK KRISZTUSBAN!

Ennek ellenére, minden ilyen nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek! Sőt, még annál is többek, ő általa, aki szeretett bennünket.
Római levél 8. rész 37. vers

Keresztényekként az a célunk, hogy egész életünkben kitartóan fussuk meg az előttünk levő versenypályát vagy küzdőteret.
Sok olyat láttunk már, hogy valaki egy-két csatában szép győzelmet aratott, majd elege lett az egész lelki harcból és visszatért oda ahonnan elindult.
Annyi tanító van ma és olyan kevés kitartóan küzdő keresztény, annyian futnak ma a versenypályán és olyan kevesek kitartóak a győzelemig, annyian indulnak a lelki harcba a Sátán ellen és olyan kevesen térnek vissza a harcból győztesen.
Kevesekben van meg a bátorság és az elhatározás, hogy megbirkózzanak az útjukba akadó nehézségekkel.
Izrael népe ujjongva jött ki Egyiptom rabszolgaságából, majd amikor az éhség egy jobb-egyenest mért a hasukra, máris kiálltak volna Isten zászlaja alól és szégyen szemre vissza akartak térni Egyiptom rabszolgaságába.
Milyen borzasztó, hogy sokan akik hirdetik az evangéliumot, a nehézségekkel találkozva, megtagadják azt.
Ó hányan elhagyják Krisztust a megpróbáltatások, szenvedések keresztútjánál.
Ne mondogasd, hogy királyi vér csordogál az ereidben, és Istentől születtél, csak akkor ha a hősies magaviseleteddel bizonyítani is tudod, hogy kitől származol.
Csak ha mersz szentté lenni Krisztus által emberek és ördögök előtt.
Milyen szomorú látni a gonoszok vakmerőségét, a szenteknek pedig a bátortalanságát a mindennapokban.
Vegyünk bátorságot Isten szentjei! Tudjuk hát, hogy a célunk a legjobb az egész világon!
Isten maga támogat küzdelmeinkben! Ő tud minket bátrakként vezetni és Ő tudja nekünk adni a győztesek tisztességét is.
Ő élt és halt meg értünk. Az Ő vére által be tudja gyógyítani a harcban szerzett sebeinket.
Ő sosem menekült a harc, veszedelem elől. A pokol minden veszedelmével szembenézett.
A rövid ideig tartó földi harcunk, örök mennyei dicsőséggel lesz megjutalmazva.

IMA: Istenünk, magasztalunk Téged azért, mert győztél és igazságot szolgáltattál a pokolnak és az emberiségnek is. Köszönjük, hogy véred által megszabadulhatunk a bűntől, haláltól és a Te gyermekeid, szentjeid, győztes harcosaid lehetünk. Vezess erre minket Szentlelked által Atyánk. Krisztus nevében, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...