2019. február 20., szerda

INTIMITÁS-A HÁZASSÁG CÉLJA!

Még mindketten mezítelenek voltak: az ember és a felesége; de nem szégyellték magukat.
Mózes első könyve 2. rész 25. vers


Ádámról és Éváról olyan fontos dolgot jelez Isten beszéde. Mezítelenek voltak egymás előtt és nem szégyellték magukat. Ez a mondat egyszerűen és szemléletesen fejezi ki mit jelent az intimitás. A házasság végső célja az intimitás. Az Istennel való kapcsolatunk célja az intimitás. Isten előtt is mezítelenek és leplezetlenek vagyunk. És nem zavarja őt. Meghalt értünk mindamellett, hogy látta mezítelenségünk rútságát.
A házasság, mint minden más normális kapcsolat a bizalomra épül, a bizalomhoz viszont szükséges az őszinteség és az átláthatóság.
A mezítelenség nem csak fizikai mezítelenséget jelentett Ádám és Éva esetében, hanem azt jelentette, hogy minden aspektusa életüknek világos volt, átlátszó volt. Nem voltak titkai egymás előtt. Ezzel azt üzenték egymásnak:
"Semmit sem rejtegetek előled. Mindent megosztok veled magamból."
Talán a mai mű, magamutogatós világban nevetségesen hangzik ez a számodra. Egy olyan világban ahol a szexuális tisztaságon gyakran nevetnek keresztény körökben is. Nevetünk azokon a kultúrákon, ahol a feleség testét meztelenül csak a férje láthatja, a férjét csak a felesége. Pedig milyen szép és milyen intim dolog ez a kizárólagosság.
Ha szeretnéd, hogy a társad megbízzon benned és átlátható légy a számára a kapcsolatotok minden vonatkozásában, itt az ideje elmondanod neki azokat a titkokat amiket eddig magadban tartottál. Itt az ideje vállalnod a sebezhetőséged a "mezítelenséged" a házasságotok minden területén.
Ha nem teszed meg ezt, hamar meg fogod tapasztalni, hogy többet fognak tudni rólad idegen ellenkező neműek, mint a tulajdon házastársad, többet fogsz beszélgetni másokkal, jobban fogod értékelni őket, amikor pedig ez megtörténik, az ördögnek nyert ügye van ami a házasságod tönkretételét illeti.
Ideje kijönnöd a világosságra.
A gyertyafényes vacsora, a wellness nyaralás kicsit sem fognak közelebb hozni titeket egymáshoz, amíg titkok választanak el titeket egymástól.
Kérdezd meg magadtól:
Így Valentin nap utáni számadást tartva, milyen területen nem vagyok őszinte, átlátható, sebezhető és "mezítelen" a házastársammal való kapcsolatomban?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy te emberré lettél értünk, mezítelen, korcs, nyomorult bűnösökért. Köszönjük, hogy lehet ma is Veled kizárólagos, intim kapcsolatban lenni gyermekeidként. Segíts, hogy a Te szereteted, igazságod, fényed ábrázolódjon ki házasságunkban, családunkban. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...