2022. szeptember 10., szombat

 Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vesszöd és botod, azok vigasztalnak engem. 23. Zsoltár 4. vers




Richard Wurmbrand, egy lelkipásztor aki sok-sok évet töltött a kummunista börtönökben és rengeteget kínozták Krisztusért mondta a következőket:

" Ne féljetek a haláltól. Isten meg fogja adni a kellő erőt akkor, amikor szükségetek lesz rá. Ne várjátok előbb. Amikor börtönbe kerültem és kegyetlenül kínoztak, mindig attól féltem, hogy nem lesz elég erőm, ha meg akarnak ölni Krisztusban vetett hitemért. Összesen háromszor megtörtént fogságom alatt, hogy kommunista tiszt pisztolyt szegezett rám és azt mondta, hogy itt a vége, le fog lőni. De abban a pillanatban olyan mennyei erő, világosság töltött be, hogy az leírhatatlan."
Ha Isten gyermeke vagy, nem kell már félned halálód órájától, mert ott lesz veled szerető Krisztusod. Az Ő békéje be tud tölteni az életed nagyon nehéz időszakaiban is.
Jézus Krisztussal az oldaladon bármilyen nehézségen keresztül tudsz menni. Isten oltalmát, beárnyékoló szeretetét megismerheted a halál árnyéka völgyének közepette is.
Ne félj a halál árnyéka völgyétől, inkább gondolj arra, hogy Isten ott is veled van. Vigasztalását, békéjét, szeretetét adja neked és a végén hazavezet téged magához. Sokszor nehéz elengedni egy szeretett személyt, de milyen jó tudni, hogy az elválás csak ideiglenes.

IMA: Istenem, olyan jó tudni, hogy Te végigkíséred a tieidet egész földi életükben, de ott leszel és át fogod őket kísérni a mulandó világból az örökkévalóba. Hálás vagyok szeretetedért, jelenlétedért, békességedért, hűségedért. Krisztus nevében. Ámen.

2022. szeptember 9., péntek

Lelkemet felüdíti

 Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. 23. Zsoltár 3. vers

Egyedül Isten tudja felüdíteni a lelkedet. Amikor Istennel időt töltesz, az Ő jelenlétének békessége által nemcsak felfrissülhetsz, hanem helyre is állhatsz. Isten helyre tudja állítani a lelkedben azt, ami megtört úgy, hogy jobb leszel, mint új korodban. Erre csak a Ő szeretetteljes jelenléte képes. Ha Isten jelenlétében időzöl, akkor megmutatja neked az igazság ösvényét, hogy azon járva boldogulhass és Istennek tetsző életed lehessen.  Ő sosem fog félrevezetni, zsákutcába vezetni. Szükséged van az Isten igazságára, mert a te igazságodnak nincs szépsége. Vesd le hát saját igazságod, igazságérzeted rongyait és engedd, hogy Krisztus igazságának fehér ruhájába öltöztessen Isten. Csak abban a ruhában és azon az ösvényen tudod betölteni küldetésedet, amelyet Isten adhat neked. 

IMA: Istenem, köszönöm, hogy ma is hívsz magadhoz pihenésre, felüdülésre, útmutatásra. Krisztus nevében segíts élni ezzel a lehetőséggel. Ámen. 

2022. szeptember 8., csütörtök

Örökkévaló értékek

A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is; de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
János első levele 2. fejezet 17. vers



Tudjátok milyen felirat olvasható Moody sírkövén? Az utóbbi 200 év egyik legnagyobb prédikátora volt és azt kérte, hogy ezt írják a sírjára: De aki Isten akaratát és terveit viszi véghez, az örökké él.
Ha ez a tudat ott lenne a szívünkben, akkor nem esnénk kétségbe amikor gyászolnunk kell. Ha meg lennénk győződve, hogy örökké fogunk élni.
Szeretném, ha ma Krisztust választanánk. Kiváltságosnak érzem magam, hogy olyan emberekkel szolgálhatok, akik harcban állnak. Harcban állnak ha az Isten ügyéről van szó, de tudnak engedni, ha a saját önérzetükről van szó.
Ne szeressük a világot! Ma fiatalok vagyunk, holnap talán befejezzük földi pályafutásunkat. Ma van pénz, holnapra talán semmi sem marad. Elmúlik minden.
Nem akarok szeretni semmit ami a világhoz tartozik. Se a filozófiáját, se az életmódját, mert egy lépéssel közelebb vinne csak a halálhoz.
A világ amelyben élünk, már régen a gonosz játszótere. Hiszitek ezt?
Isten tökéletesre teremtette, de amikor az ember a bűnt választotta, a gonosz csúfot űzött a teremtett világból. Tombol az ördög gyülekezetekben, családokban. Nincs semleges terület. Mindenütt lelki harc van.
Amikor Sztálin a 32. regimentnek parancsot küldött, hogy vonuljanak vissza Moszkva felé, visszaküldték neki a táviratot a következő üzenettel:
" Nincs hova visszavonulnunk. A hátunk mögött van már Moszkva."
Annyi lépést tettek hátrafele, hogy a következő már a pusztulást jelentette volna.
Talán mi is így vagyunk. Annyiszor vonultunk vissza, hogy ha még egy lépést teszünk visszafele, olyanná válunk pontosan, mint a világ.
Ma hozzunk egy világos és határozott döntést kedves olvasóim.
Mondjuk ki: Krisztus én téged választalak. Veled akarok lenni az örökkévalóságban. Nem akarjuk a mulandó világot szeretni.
Akármennyi alternatívát tennének elém, én Krisztusom téged választalak. Téged választalak az iskolában, téged választalak amikor házasodni fogok, téged választalak amikor munkahelyet keresek, téged választalak a pénzügyeimben is. Ha ez azzal jár, hogy nem lesz pénzem, az sem érdekel, csak Te legyél velem. Hiszem, hogy a mindennapi kenyerünket Te adod meg.
Szenvedjek akármennyit ezen a földön, csak tudjam, hogy Te szeretsz engem. Senki ne szeressen ezen a világon, de Te szeress Istenem! Én téged választalak. Minden nap. Életem minden pillanatában.


IMA: Istenem, ne hagyd, hogy a világ bemocskolja a fehér ruhámat. Ne engedd, hogy a világ elvegye az eszem, ellopja a szenvedélyes szeretetemet irántad. Ne engedd, hogy a mulandót válasszam az örökkévaló helyett. Csak Téged akarlak választani Istenem. Krisztus nevében, Ámen.

2022. szeptember 7., szerda

Az igazi felüdülés

 Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. 23. Zsoltár 2. vers 


Amikor Isten az életed pásztora, akkor lehetősége van a lelkednek igazi pihenésre, feltöltődésre, felüdülésre. Isten vezetése alatt növekedést, bőséget tapasztalhat meg a lelked. 
A juhok számára a zöld fű az, ami igazi táplálék, mi pedig az Isten Szavából lakmározunk. Csak az Isten szava hozhat igazi megújulást életedbe. A jó pásztor csendes vizekhez terelgeti nyáját, Isten pedig felüdíti, táplálja és szomját oltja az övéinek. Ebben a zűrzavaros világban, lehet számodra egy olyan hely, ahol a lelked megpihenhet, lecsendesedhet, feltöltődhet. Isten szeretné, ha ma is megpihennél az Ő jelenlétében akkor is, ha nagyon elfoglaltnak gondolod magad. Engedd, hogy ma is tápláljon téged Isten az Ő szavával, és felüdítsen kegyelmével. Az igazi felüdülésnek ez az egyetlen útja.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a tieidet felüdíted, megújítod és táplálod. Krisztus nevében szeretnék én is időt szánni naponként arra, hogy a Te jelenlétedben időzzek. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen. 

2022. szeptember 6., kedd

A jó pásztor

Az Úr az én pásztorom. Nem szűkölködöm. 23. zsoltár 1. vers



Dávid király, gyermekéveiben juhpásztorként tevékenykedett. Nem véletlen hogy éppen a juhpásztorhoz hasonlítja az Istenét. Hogyan terelgeti Isten, mint jó pásztor az övéit? Először is figyel arra, hogy megfelelő táplálékhoz jussanak. Nemcsak a mindennapi kenyeret akarja asztalukra tenni, hanem a lelküknek is megfelelő táplálékot biztosít. Isten szeretné, ha a tested, lelked, szellemed jól táplált lenne. Ezért fontos, hogy elfogadd Isten szavát, mint a lelked táplálékát. Szánj időt rá, olvasd, és elmélkedéssel rágd meg, majd emészd meg ezt a csodálatos táplálékot. Ha egy juh nem kapott megfelelő táplálékot, legyengült, megbetegedett, és lemaradt a nyájtól, ezzel pedig a ragadozók könnyű célpontjává vált. Másodszor, vezeti az övéit. Isten tudja, hogy az övéi számára melyik a legmegfelelőbb út, ezért tanácsolja őket döntéseikben. Isten tudja megfelelően időzíteni a dolgokat életedben. Ha Ő azt mondja neked, hogy várj, akkor várj türelmesen. Harmadszor, Isten védelmezi az övéit.
A testünknek is vannak ellenségei, de Krisztus azt mondja, hogy a lelkünk ellensége sokkal veszélyesebb.
Krisztus már legyőzte az ellenségeinket. Ezért érdemes bízni Benne. Ő meg tud védeni téged is. A kérdés immáron az, hogy aláveted-e magad ennek a jó Pásztornak?

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a javamat akarod. Segíts alávetnem életemet bizalommal és engedelmességgel a Te akaratodnak. Krisztus nevében, Ámen.

2022. szeptember 5., hétfő

Isten gyermekévé válni

Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Efézusiakhoz írt levél 1. fejezet 4. vers



Olvastam egy történetet azokról a gyerekekről, akik megmenekültek a zsidó koncentrációs táborokból, a második világháború végén. Egy gazdag ember végignézte a gyerekeket és egyikre rámutatott, majd örökbe fogadta és saját gyermekeként nevelte fel. Ennek a gyermeknek a szülei és testvérei meghaltak a koncentrációs táborban.
Amikor hazament a gazdag ember házába, nem tudta felfogni, hogy micsoda kiváltságban van része. Gyönyörű szobát kapott és kényelmes ágyat.
Reggel mégis az újdonsült édesapja a földön találta. Annyira megszokta a rossz körülményeket, hogy az ágyból a földre feküdt.
El sem tudod képzelni, hogy milyen nagy kiváltság az Isten családjába bekerülni. A minden áldás, gazdagság és hatalom Istenének családjába. Az örökkévalóság és világosság, halhatatlanság Istenének családjába.
A kiváltságokon kívül, ez felelősséget is jelent. Isten gyermekeként, már Istent képviseled és nem teheted ezt akárhogyan. Isten tanítja gyermekeit, neveli, fegyelmezi őket, hogy megfelelő módon képviselhessék Őt a világban.
Ha Isten családjába tartozol, adj hálát ma ezért.


IMA: Istenem, egy ember sem érdemli meg azt, hogy a családodba fogadd, de köszönöm, hogy Jézus Krisztusra nézve megteszed ezt azokkal, akik hisznek és átadják életüket Neked. Krisztus nevében, Ámen.

2022. szeptember 4., vasárnap

Ítéleted idején is benned reménykedtünk, Uram, neved dicséretére vágyott a lelkünk.                    Ézsaiás könyve 26. rész 8. vers



Isten belelát a szívünk mélyébe. Oda ahova nem látnak bele a szüleink, nem látnak bele a gyermekeink, nem lát bele a házastársunk, talán még mi magunk sem látjuk, hogy mi zajlik bennünk a szívünk legmélyén.
Isten tudja, ha a szívünk vágya és törekvése ténylegesen az, hogy dicsőséget adjunk Neki minden egyes napon, lényünk minden részével. Ő azokkal van, azokat támogatja, akik őszintén vágynak erre.
Az Ő oldalán találjuk meg az igazi szeretetet, kegyelmet, az ígéreteket, a megbékélést Istennel, önmagunkkal és embertársainkkal, a folyamatos gondviselést és a Szentlélek áldó jelenlétét.
Bennünk viszont ott kell legyen az elhatározás, a vágy, a taníthatóság, a hit.
Ezáltal, Isten oldalán, a szívünk egy szentéllyé változhat, ahol az Istennel való közösségünk töretlen és folyamatos.
Ezáltal megtapasztalhatod, hogy szívedből miként emelkedik fel Isten dicsőítése folyamatosan.
Hol találkozhatunk Istennel? Életünk csendjében vagy életünk viharaiban?
Egyénenként változó lehet. Viszont az bizonyos, hogy Isten szeretné, hogy igazán dicsőséget adjunk Neki életünkkel.
Nem azt szeretné, hogy a világgal keveredjünk és a világ véleményét tegyük magunkévá, hanem azt szeretné Isten, hogy az odafelvalókat keressük és az odafelvalókkal törődjünk.
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, mert ma is megtalálható vagy. Vannak emberek akik a csendben meghallják a hangod és engednek a Szentlelked átváltoztató közösségének. Mások az élet viharaiban, viszontagságaiban menekülnek csak Hozzád. Bárhogy is legyen, könyörülj rajtunk, hogy vágyjunk dicsőséget adni egyedül Neked tetteinkkel, szavainkkal, életünkkel. Krisztus nevében, Ámen.

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...