2022. szeptember 6., kedd

A jó pásztor

Az Úr az én pásztorom. Nem szűkölködöm. 23. zsoltár 1. vers



Dávid király, gyermekéveiben juhpásztorként tevékenykedett. Nem véletlen hogy éppen a juhpásztorhoz hasonlítja az Istenét. Hogyan terelgeti Isten, mint jó pásztor az övéit? Először is figyel arra, hogy megfelelő táplálékhoz jussanak. Nemcsak a mindennapi kenyeret akarja asztalukra tenni, hanem a lelküknek is megfelelő táplálékot biztosít. Isten szeretné, ha a tested, lelked, szellemed jól táplált lenne. Ezért fontos, hogy elfogadd Isten szavát, mint a lelked táplálékát. Szánj időt rá, olvasd, és elmélkedéssel rágd meg, majd emészd meg ezt a csodálatos táplálékot. Ha egy juh nem kapott megfelelő táplálékot, legyengült, megbetegedett, és lemaradt a nyájtól, ezzel pedig a ragadozók könnyű célpontjává vált. Másodszor, vezeti az övéit. Isten tudja, hogy az övéi számára melyik a legmegfelelőbb út, ezért tanácsolja őket döntéseikben. Isten tudja megfelelően időzíteni a dolgokat életedben. Ha Ő azt mondja neked, hogy várj, akkor várj türelmesen. Harmadszor, Isten védelmezi az övéit.
A testünknek is vannak ellenségei, de Krisztus azt mondja, hogy a lelkünk ellensége sokkal veszélyesebb.
Krisztus már legyőzte az ellenségeinket. Ezért érdemes bízni Benne. Ő meg tud védeni téged is. A kérdés immáron az, hogy aláveted-e magad ennek a jó Pásztornak?

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a javamat akarod. Segíts alávetnem életemet bizalommal és engedelmességgel a Te akaratodnak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...