2022. szeptember 5., hétfő

Isten gyermekévé válni

Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Efézusiakhoz írt levél 1. fejezet 4. vers



Olvastam egy történetet azokról a gyerekekről, akik megmenekültek a zsidó koncentrációs táborokból, a második világháború végén. Egy gazdag ember végignézte a gyerekeket és egyikre rámutatott, majd örökbe fogadta és saját gyermekeként nevelte fel. Ennek a gyermeknek a szülei és testvérei meghaltak a koncentrációs táborban.
Amikor hazament a gazdag ember házába, nem tudta felfogni, hogy micsoda kiváltságban van része. Gyönyörű szobát kapott és kényelmes ágyat.
Reggel mégis az újdonsült édesapja a földön találta. Annyira megszokta a rossz körülményeket, hogy az ágyból a földre feküdt.
El sem tudod képzelni, hogy milyen nagy kiváltság az Isten családjába bekerülni. A minden áldás, gazdagság és hatalom Istenének családjába. Az örökkévalóság és világosság, halhatatlanság Istenének családjába.
A kiváltságokon kívül, ez felelősséget is jelent. Isten gyermekeként, már Istent képviseled és nem teheted ezt akárhogyan. Isten tanítja gyermekeit, neveli, fegyelmezi őket, hogy megfelelő módon képviselhessék Őt a világban.
Ha Isten családjába tartozol, adj hálát ma ezért.


IMA: Istenem, egy ember sem érdemli meg azt, hogy a családodba fogadd, de köszönöm, hogy Jézus Krisztusra nézve megteszed ezt azokkal, akik hisznek és átadják életüket Neked. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...