2019. március 16., szombat

LÁSD MEG HOGYAN DOLGOZIK ISTEN HATALMA!

Így szólt az ÚR igéje Jeremiáshoz:
Én vagyok az ÚR, minden élőnek az Istene. Van-e számomra lehetetlen?
Jeremiás könyve 32. rész 26-27. vers








Történt már veled olyan, hogy annyira reménytelennek láttál egy bizonyos helyzetet, hogy nem is imádkoztál érte?
Kinek hittél a Mindenható Isten helyett, aki úgy mutatkozott be Jeremiásnak, mint az Isten akinek nincs lehetetlen?
Talán az orvosnak aki azt mondta, hogy nem sok remény van?
Félretetted az Igét, amely azt mondja:
Ő így válaszolt: „Mert kevés a hitetek. Igazán mondom nektek: ha csak akkora hitetek lenne, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: »Menj innen oda!«, bizony az oda is menne. Semmi sem lenne lehetetlen számotokra.” Máté evangéliuma 17. rész 20. vers
Elfelejtetted Istennek másik határozott ígéretét?
Kiálts hozzám, és válaszolok, hatalmas és megfoghatatlan dolgokat jelentek ki neked, amelyekről nem tudhatsz!
Jeremiás könyve 33. rész 3. vers
Isten képes véghezvinni a terveit az én imám és hitem nélkül is?
Természetesen! Én viszont veszítek, hiszen elszalasztom a lehetőséget, hogy hit által meglássam Isten hatalmát a gyakorlatban.
Nem tudok osztozni az Isten győzelmében, a hitetlenségem miatt.
Ne feledjük: Semmi sem lehetetlen az Istennek. Öl és elevenít, nincstelent emel fel királlyá és hatalmasokat taszít le a porba.
Amikor Isten gyermekei egyesülnek imádságban hit által, Isten mozgásba lendül és kinyilvánítja csodálatos hatalmát.
Azt is megtanultam, hogy minden imaharc amiben Isten kegyelme által győzelmet ad, csak erősíti a Benne vetett bizalmamat.
Ha Isten arra indít, hogy imában harcolj valakiért, valamiért ami az Ő akarata szerint való, azonnal mondj igent.
Nem fogod megbánni!


IMA: Istenünk magasztalunk Téged, hogy ilyen sokra értékelsz minket, gyermekeidet. Porszemek vagyunk, de mégis szólhatunk Hozzád Krisztus nevében, és akaratodban járva megtapasztalhatjuk hatalmadat, győzelmedet. Bocsásd meg hitetlenségünket, hogy olyan sokszor nem harcoltunk imában amikor kellett volna. Segíts nekünk, hogy akaratodban járjunk és akaratod szerint imádkozzunk, éljünk. Szentlelked által, Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 15., péntek

KIHASZNÁLVA AZ ALKALMAS IDŐT!

...kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.
Efézusiakhoz írt levél 5. rész 16. vers








A Bibliában, Isten többször is kihangsúlyozza, hogy keresztényként nincs vesztegetni való időnk.
Főleg most, amikor az idők gonoszak, a vég felé közeledik a világunk.
Az egyik módja annak, hogy kihasználjuk az alkalmas időt, hogy hasznos dolgokat teszünk azokban a holtidőkben, amikor például várakoznunk kell.
Ahelyett, hogy morgolódnánk amiatt, hogy várnunk kell, inkább használjuk ki azt az időt imádkozásra.
Várhatunk a rendelőben arra, hogy az orvos vizsgáljon meg minket, miközben azokért imádkozhatunk, akik a misszió mezőn fáradoznak.
A bolti pénztár sorában állva, imádkozhatunk gyermekeink egészségéért és lelki biztonságáért.
Ez egy kétszeresen gyümölcsöző lehetőség. Végezhetjük a napi feladatainkat, miközben imaharcot vívhatunk azokért, akiket Isten a szívünkre helyezett.
Ezáltal azt is elkerülhetjük, hogy várakozás közben zsörtölődők, indulatosak legyünk.
Ahelyett, hogy azon bosszankodnánk, hogy már megint vesztegetik az időnket, felfoghatjuk úgy, mint ajándék időt egy elfoglalt napon, hogy a mennyei Atyánkkal beszélgessünk azokról akik fontosak nekünk, akiket szeretünk és azokról akiket nem tudunk, akarunk még szeretni.
Használjunk ki minden időt. Itt a lelkekért folyik a harc. Örök élet vagy örök kárhozat a tét. Használjunk ki tehát minden eszközt, hogy Isten erejének eszközei lehessünk mások megmentésében.
Tégy próbát a következő napon: amikor várakoznod kell, merülj bele az imádkozásba. Meg fogsz lepődni mennyi mindent el tudsz végezni.

IMA: Istenünk, köszönjük Neked az időt. Életünk ideje a Te kezedben van, mi Tőled kapunk ajándékba minden egyes percet. Szeretnénk még bölcsebben használni az időnket akkor is, amikor várakozni kell. Szeretnénk égni Érted és szüntelen imádkozni. Krisztus nevében Taníts erre minket. Ámen.

2019. március 14., csütörtök

FLÖRTÖLJ A HÁZASTÁRSADDAL!

Megdobogtattad szívemet, húgom, menyasszonyom, megdobogtattad szemed egy pillantásával, nyakdíszed egy láncocskájával.
Énekek éneke 4. rész 9. vers







Soha ne hagyd abba a flörtölést a házastársaddal, soha ne kezdj flörtölni a házastársadon kívül másvalakivel.
A flörtölés vagy a kacérkodás szerepe az, hogy romantikus kötődést hozzon létre vagy erősítsen két személy között.
A házasságban naponként van lehetőségünk ezt a kötődést erősíteni érintésünkkel, egy jó beszélgetéssel és még ezerféle más módon is.
Ugyanakkor minden egyes nap folyamán adódhat alkalom ( Főleg az Internet korszakában), amikor más személyekkel is megteremtheted a flörtölés lehetőségét.
Légy nagyon óvatos! Rengeteg ember, akinek zátonyra futott a házassága, majd az élete is, tudna beszélni arról, hogy az egész lavina egy kacér tekintettel, egy kis "ártatlan" flörtöléssel kezdődött.
Ahogyan a mondás tartja: a leejtőn nagyon könnyű elindulni, de megállni nem lesz könnyű távolról sem.
Légy tehát nagyon óvatos! A bókjaid, a csodálatod, a tiszteleted, a lényed legbelsőbb, legintimebb részét sose tárd ki más előtt. Fókuszálj minden egyes napon a házastársadra és arra, hogy miként növelheted a közted és közte levő szeretetközösséget, intimitást.
Kérdezzük meg magunktól:
Az én szavaimmal/tetteimmel világosan kifejezem házastársam felé, hogy most jobban szeretem őt, mint valaha?


IMA: Istenünk, tudjuk azt, hogy gyűlölöd a hűtlenséget, gyűlölöd a válást, gyűlölöd azt, aki elhagyja a házastársát, akinek fiatalon hűséget fogadott. Tudjuk azt, hogy a családunk az a hely, ahol a szolgálatunk kezdődik. A házasságunk az a hely ahol elsősorban szeretnél megdicsőülni. Segíts csodálni, tisztelni, szeretni a házastársunkat. Segíts csak rá koncentrálni és nap, mint nap tenni azért, hogy erősödjön a kapcsolatunk egymással. Krisztus nevében bocsáss meg minden önzést, amit beengedtünk családunkba, életünkbe. Ámen.

2019. március 13., szerda

MIELŐTT FELADNÁD!

Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van
Vállald velem együtt a szenvedést, mint Krisztus Jézus jó katonája.
Timóteushoz írt második levél 2. rész 1, 3. vers





Talán neked is gondoltad már: "Elég volt! Nem csinálom ezt tovább. Ez túl nehéz. Szívem, lelkem beleteszem ebbe a dologba és csak panaszt kapok cserébe. Csinálja valaki más. Ő talán majd jobban fogja csinálni."
Légy őszinte! Talán nem mondtad ki ezeket a szavakat, de gondoltad. Az is lehet, hogy nem is olyan régen.
Még ha csak szűk családi körben szolgálsz, biztosan volt olyan, hogy úgy érezted nem értékelnek, nem látnak szívesen, nem vesznek figyelembe.
Hosszú órákat dolgozol nem túl fényes fizetésért, nehezen kezelhető emberekkel kedvesen és megértően bánsz, minimális erőforrásokat használva valami csodálatosan alkotsz.
Néha mégis úgy tűnik, hogy csak kritikát, nézeteltéréseket és lehetetlen feladatokat kapsz cserébe.
Ilyenkor nagy kísértést érzel arra, hogy bedobd a törülközőt.
Csak egy probléma van! Egy munkahelyről kilépni a legkönnyebb dolog a világon, főleg ma, amikor munkaerő hiány problémája egyre mélyül és úgy néz ki, csak a jól fizető cégek fogják tudni megtartani a jó munkaerőt.
Egy elhívásból viszont nem tudsz kilépni. Péter apostol megpróbálta. Követte Jézust, bízott a szavában, mindent otthagyott, hogy Krisztus nyomdokaiba lépjen.
Majd jöttek a nehézségek. Véget ért az időszak amikor vándorolva hallgathatta Krisztus csodálatos tanításait, véget ért az időszak mikor maga is tanúja volt a csodáknak amiket Krisztus végzett. Látszólag minden rosszra fordult.
Péter pedig meghátrált. Visszatért az ismert, biztonságos komfortzónába. Valami olyanba kezdett amit gondolkodás, imádkozás vagy felkészülés nélkül végezhetett. Halászni kezdett. ( János 21:3)
Péter talán azt gondolta:
"Ha visszamegyek a civil szférába, minden problémám megoldódik.
Az emberek újra értékelni fognak. Megfizetik a munkámat. Világosan tudni fogom mi a feladatom, és ha lejár a munkaidőm, minden gondot magam mögött hagyva haza mehetek."
Csak egy probléma volt: egész nap és egész éjjel horgászott, de nem fogott semmit.
Ez vár miránk is, ha hátat fordítunk az elhívásunknak.
Senkihez sem fog szólni Isten általunk, senkit nem fog bátorítani Isten általunk, senkit sem fog felkészíteni Isten a szolgálatra általunk.
Senki sem fog tanulni a példánkból vagy áldásban részesülni az imáink által.
Krisztus teste szenvedni fog, mert elhagytuk a helyünket.
" Simon, Jónának fia, szeretsz engem?
Uram, tudod, hogy szeretlek.
Legeltesd juhaimat.
János evangéliuma 21. rész 17. vers
Ez volt az Ige amivel Isten engem is elhívott a szolgálatra.
A legnagyobb félelmed ne az legyen, hogy csődöt mondasz, hanem az, hogy olyan dolgokban leszel sikeres, amelyek igazából nem számítanak.
A szolgálat nehéz. Akár a családunkban, akár egy több száz vagy ezer tagú gyülekezetben szolgálunk.
Ha azonban ismerjük Krisztus, mint Megváltónkat, a szolgálat nem lehetőség többé, hanem kiváltság.

" Uram, tudod, hogy szeretlek."
" Legeltesd az én juhaimat."


IMA: Istenem, szeretlek! Nem vagyok méltó rá, hogy gyermeked legyek, hogy szolgáljak neked. Mégis annyira szerettél Atyám, amikor Fiad kereszthalála által átöleltél engem, megváltoztattál, újjászültél a Szentlélek által.
Könyörülj rajtam, hogy erősödjek meg a kegyelmedben és vállaljam Veled együtt a szenvedést is. Könyörülj minden olvasón aki nem ismer Téged, hogy megismerjen és igent mondjon elhívásodra. Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 12., kedd

AZ ÖRVENDEZŐ SZÍV!



Az örvendező szív megszépíti az arcot, a bánatos szív pedig összetöri a lelket.
Példabeszédek könyve 15. fejezet 13. vers






A szemek a lélek tükre. A mai világban gyakran láthatunk kívülről nagyon szép embereket. Híres színészeket talán, akik kívülről ragyogóan néznek ki. Csakhogy amit kívülről mutatnak, az legtöbbször nem egyezik azzal ami a lelki világukban van.

Sok esetben a világ legboldogtalanabb emberei közé tartoznak.

A környéken élő barátainknak, ismerőseinknek talán csodaszép házaik vannak, frissen vágott pázsitjuk, és aranyos gyermekeik, de a zárt ajtók mögött nem látod milyen nehézségeket, küzdelmeket élnek meg.

Lehetnek egészségügyi problémáik, házasságuk válságban lehet vagy állandóan gyötrődhetnek azzal kapcsolatosan, hogy a jövőben is ugyanolyan jó lesz-e az anyagi helyzetük.

Ha nem ismerik Istent, mindenképpen hiányzik életükből az a reménység és hit ami az Istenben bízók életében jelen van.

Biztos horgony nélkül, az a veszély leselkedik rájuk, hogy a 21. század viharos tengerén vesznek el.

Semmi sem tehet egy lelket boldogabbá, mint az, ha megismeri Krisztust, mint személyes üdvözítőt.

Csak ezután tapasztalható meg az igazi öröm, boldogság, csak ezután várható az, hogy ezt az örömöt tükrözze vissza a szemeinken keresztül a szívünk.

Mi a helyzet veled?

Megtapasztaltad-e már ezt az igazi és maradandó örömöt?

Ha igen, akkor vajon kit fog Isten életedbe vezetni, akinek szüksége van arra, hogy megismerje Istent és az ebből az ismeretből fakadó örömet?

Nem a felületes örömet, hanem azt ami a szív mélyéből tör elé, azt amit csak Krisztus adhatja nekünk.

Imádkozz ezekért az emberekért ma, és építs velük személyes kapcsolatot, hogy a megfelelő időben megoszthasd velük a benned lakozó reménységet.


IMA: Istenünk, csak Általad lehet részünk igazi örömben. Általad szépülhet meg a szívünk, arcunk, életünk. Csak a Te jelenlétedben lehet őszinte a szeretetünk, biztos a hitünk, reménységünk, célunk és boldog az életünk.
Segíts minden kedves olvasónak megismerni, elfogadni Téged, mint megváltót, üdvözítőt, hogy ez az öröm minden egyes ember életében jelen lehessen. Tégy minket hatékony eszközeiddé, hogy vigyük az örömhíredet másoknak. Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 11., hétfő

ADJATOK ÉS NEKTEK IS ADATIK!


Adjatok, és nektek is adni fognak, többet, mint gondolnátok! A kezetekbe majd olyan sokat öntenek, nem is bírjátok el, sőt az öletekbe ömlik majd. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek majd nektek is. Lukács evangéliuma 6. fejezet 38. vers



Amikor önző módon viselkedünk, elfeledjük, hogy minden jó adomány életünkben Istentől van, hiszen Ő nagylelkűen ad minden gyermekének.
(Példabeszédek könyve 11. rész 25. vers)
Mégis milyen gyakran elfelejtjük, hogy a mi feladatunk is bőségesen adni másoknak, ugyanúgy ahogy Isten bőségesen ad, adott, adni fog nekünk.
A Biblia azt mondja, hogy amikor úgy döntünk nagylelkűek, bőkezűek leszünk, olyan áldások áradnak ránk, amelyek sokkal nagyobb örömet, bőséget adnak nekünk, mint bármilyen más önző élvezet amire költhetnénk azt amit másoknak adunk.
A Példabeszédek könyve 11. rész 25. verse azt mondja:
Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.
Tudom, hogy ez igaz. A jó napokon, amikor akarok bőkezű lenni, sokkal több örömöt kapok, mint azokon a napokon, amikor önzően megtartom a dolgokat magamnak.
Azok akiknek adunk, általában hálásak, de ha nem is lennének azok, Isten "mosolya" bőven elegendő a számunkra.
Amikor szabad szívvel osztjuk meg másokkal azt amink van, általában az áldások "visszafolynak" hozzánk is. Ez az áldott körforgása az adakozó életmódnak.
Ezt természetesen nem hátsó szándékkal kell gyakorolnunk, hiszen Istent nem lehet becsapni. Aki csak azért bőkezű, mert reméli, hogy sokkal többet kap vissza, az nem fogja megtapasztalni az életében ezt az áldott körforgást.
Amikor viszont hálás szívvel, örömmel tudunk adakozni, Istenünk mindig bőségesen gondot visel szükségeinkről.
Tedd próbára az Isten ígéretét! Tapasztald meg, hogy Isten sosem hazudik!


IMA: Istenünk, bocsásd meg minden önző, befele forduló megnyilvánulásunkat. Szeretnénk a Te követőid lenni a bőkezűségben is. Segíts nekünk bőven vetni jó cselekedeteket, hálából, tiszta szívből, hogy megtapasztalhassuk az áldások csodálatos körforgását életünkben. Szeretnénk eszközök lenni a Te kezedben. Krisztus nevében, Ámen.

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...