2019. március 15., péntek

KIHASZNÁLVA AZ ALKALMAS IDŐT!

...kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.
Efézusiakhoz írt levél 5. rész 16. vers








A Bibliában, Isten többször is kihangsúlyozza, hogy keresztényként nincs vesztegetni való időnk.
Főleg most, amikor az idők gonoszak, a vég felé közeledik a világunk.
Az egyik módja annak, hogy kihasználjuk az alkalmas időt, hogy hasznos dolgokat teszünk azokban a holtidőkben, amikor például várakoznunk kell.
Ahelyett, hogy morgolódnánk amiatt, hogy várnunk kell, inkább használjuk ki azt az időt imádkozásra.
Várhatunk a rendelőben arra, hogy az orvos vizsgáljon meg minket, miközben azokért imádkozhatunk, akik a misszió mezőn fáradoznak.
A bolti pénztár sorában állva, imádkozhatunk gyermekeink egészségéért és lelki biztonságáért.
Ez egy kétszeresen gyümölcsöző lehetőség. Végezhetjük a napi feladatainkat, miközben imaharcot vívhatunk azokért, akiket Isten a szívünkre helyezett.
Ezáltal azt is elkerülhetjük, hogy várakozás közben zsörtölődők, indulatosak legyünk.
Ahelyett, hogy azon bosszankodnánk, hogy már megint vesztegetik az időnket, felfoghatjuk úgy, mint ajándék időt egy elfoglalt napon, hogy a mennyei Atyánkkal beszélgessünk azokról akik fontosak nekünk, akiket szeretünk és azokról akiket nem tudunk, akarunk még szeretni.
Használjunk ki minden időt. Itt a lelkekért folyik a harc. Örök élet vagy örök kárhozat a tét. Használjunk ki tehát minden eszközt, hogy Isten erejének eszközei lehessünk mások megmentésében.
Tégy próbát a következő napon: amikor várakoznod kell, merülj bele az imádkozásba. Meg fogsz lepődni mennyi mindent el tudsz végezni.

IMA: Istenünk, köszönjük Neked az időt. Életünk ideje a Te kezedben van, mi Tőled kapunk ajándékba minden egyes percet. Szeretnénk még bölcsebben használni az időnket akkor is, amikor várakozni kell. Szeretnénk égni Érted és szüntelen imádkozni. Krisztus nevében Taníts erre minket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...