2019. március 14., csütörtök

FLÖRTÖLJ A HÁZASTÁRSADDAL!

Megdobogtattad szívemet, húgom, menyasszonyom, megdobogtattad szemed egy pillantásával, nyakdíszed egy láncocskájával.
Énekek éneke 4. rész 9. vers







Soha ne hagyd abba a flörtölést a házastársaddal, soha ne kezdj flörtölni a házastársadon kívül másvalakivel.
A flörtölés vagy a kacérkodás szerepe az, hogy romantikus kötődést hozzon létre vagy erősítsen két személy között.
A házasságban naponként van lehetőségünk ezt a kötődést erősíteni érintésünkkel, egy jó beszélgetéssel és még ezerféle más módon is.
Ugyanakkor minden egyes nap folyamán adódhat alkalom ( Főleg az Internet korszakában), amikor más személyekkel is megteremtheted a flörtölés lehetőségét.
Légy nagyon óvatos! Rengeteg ember, akinek zátonyra futott a házassága, majd az élete is, tudna beszélni arról, hogy az egész lavina egy kacér tekintettel, egy kis "ártatlan" flörtöléssel kezdődött.
Ahogyan a mondás tartja: a leejtőn nagyon könnyű elindulni, de megállni nem lesz könnyű távolról sem.
Légy tehát nagyon óvatos! A bókjaid, a csodálatod, a tiszteleted, a lényed legbelsőbb, legintimebb részét sose tárd ki más előtt. Fókuszálj minden egyes napon a házastársadra és arra, hogy miként növelheted a közted és közte levő szeretetközösséget, intimitást.
Kérdezzük meg magunktól:
Az én szavaimmal/tetteimmel világosan kifejezem házastársam felé, hogy most jobban szeretem őt, mint valaha?


IMA: Istenünk, tudjuk azt, hogy gyűlölöd a hűtlenséget, gyűlölöd a válást, gyűlölöd azt, aki elhagyja a házastársát, akinek fiatalon hűséget fogadott. Tudjuk azt, hogy a családunk az a hely, ahol a szolgálatunk kezdődik. A házasságunk az a hely ahol elsősorban szeretnél megdicsőülni. Segíts csodálni, tisztelni, szeretni a házastársunkat. Segíts csak rá koncentrálni és nap, mint nap tenni azért, hogy erősödjön a kapcsolatunk egymással. Krisztus nevében bocsáss meg minden önzést, amit beengedtünk családunkba, életünkbe. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...