2018. november 3., szombat

BÍZZ ISTENBEN! 2. RÉSZ

Jónátán tehát ezt mondta fegyverhordozó legényének: Gyere, menjünk át ezeknek a körülmetéletleneknek az előőrséhez! Hátha tesz valamit értünk az ÚR, mert az ÚR előtt nincs akadály: akár sok, akár kevés ember által szerezhet szabadulást.
Sámuel első könyve 14. rész 6. vers

Isten formáljon belőlünk olyan embereket, akik nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlan dolgokra. Mert a látható dolgok ideiglenesek, a láthatatlan dolgok viszont örökké megmaradnak.
Jonatán, a király fia, nem azt mondta: " Ha az én apám a király, biztonságban vagyunk, nincs semmi probléma."
Isten egyik éjjel megszólította őt, és fogta a fegyverhordozóját, és jelet kért az Úrtól, hogy nehogy valaki azt mondja valaki, hogy önös érdek vezette, a vágya, hogy megmutassa milyen nagy hős. Isten ezt a jelet megadta neki. Azon az éjszakán belépett az ellenséges táborba, akik harcolni akartak Izrael népével.
Azon az éjszakán Isten egy nagy győzelmet adott.
Tudod miért?
Jonatán nem azt mondta: " Én katonaiskolába jártam, én a király fia vagyok, és nekem ez a győzelem jól fog jönni a kampányomhoz, hogy a segítségével király lehessek majd.
Jónatán így szólt: " ...mert az ÚR előtt nincs akadály: akár sok, akár kevés ember által szerezhet szabadulást."
Dicsőség Istennek!
Nem önmaga dicsőségére gondolt, hanem Isten dicsőségéről és hatalmáról beszélt. Arról az Istenről, aki tud győzelmet szerezni kicsiny sereg és óriási sereg által is. És az Isten meg is tette.
Bízzunk Istenben! Figyeljünk az Ő vezetésére! Felejtsük el az egónkat! Adjuk végre halálba, vagy az egónk fog a halálba vinni bennünket! Akkor jön el a győzelem a mi életünkben is!


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy Jézus Krisztus által, aki mindvégig Benned bízott, győzelmet arattál a bűn és a halál felett. Köszönjük, hogy ez a győzelem a mienk is. Segíts Benned bízni, a vezetésedre hallgatni, hogy mi is győztesek lehessünk minden egyes napon, a Szentlelked ereje által. Krisztus nevében. Ámen


2018. november 2., péntek

BÍZZ ISTENBEN! 1. RÉSZ


Dávid nagyon szorult helyzetbe jutott: a nép már arról beszélt, hogy megkövezi, annyira el volt keseredve az egész nép a fiai és leányai miatt. Dávid azonban erőt kapott Istenétől, az Úrtól.
Sámuel 1. könyve 30. rész 6. vers


Ha emberek meg is rendülnek a megpróbáltatás hullámait látva, az Isten sosem rendül meg.
Ha megoldhatatlannak tűnő helyzet adódik az emberek előtt, Isten mondja ki minden egyes helyzetben az utolsó szót.
Egy csodálatos lehetőség, kegyelem az, hogy Istenbe helyezhetjük bizalmunkat.
Az pedig, hogy mennyire bízunk Istenben nem a jólétben fog megmutatkozni, hanem életünk legádázabb viharaiban.
Minden ember mondja amikor elkerüli a szerencsétlenség, árvíz, katasztrófa, veszteség:
" Isten megőrzött minket".
Isten embere viszont nem így van ezzel. Nemcsak a jó időkben kell Istenben bíznunk. A viharok, hullámok közepette kell megmutatkozzon az Istenbe vetett hitünk.
Akkor kell bíznunk Istenben és Isten nevében.
Emlékezzünk Dávidra, aki elmenekült Saul elől néhány emberével egy idegen területre.
A vezetők nem fogadták be maguk közé (jóllehet menedéket adtak neki), mert féltek, hogy ellenük fordul és akkor végük lesz.
A fenti igevers pedig arról szól, amikor Dávid és emberei nem voltak a helyükön, és mire hazaértek elrabolták a családjukat, tulajdonukat, házaikat felgyújtották.
Akik vele voltak, meg akarták kövezni.
Azok az emberek, akik azt fogadták neki, hogy mindvégig hűek lesznek hozzá és harcolnak vele, azok akarták megkövezni. Így helyezd bizalmadat emberbe.
De Dávidnak biztos horgonya volt az Istenben. Egyedül volt a nehézségekben, megpróbáltatásokban, a legközelebbiek is ellene fordultak, de Dávid erőt kapott Istentől az Úrtól. Kikérte Isten tanácsát, majd mindent visszahozott amit elrabolt az ellenség tőlük, a családokkal együtt.
Fontos, hogy Istenben bízzunk? Fontos! Az élet harcaiban csak Istenben bízzunk és reménykedjünk.
Értékeljük Isten szolgáit de ne emeljük őket feljebb, mint amennyire szükséges, tudva, hogy ők is csak emberek.
Csak egy Isten van aki a vihart le tudja csendesíteni, ő tudja bezárni az oroszlánok száját, kioltani a tüzet. Csakis Ő vihet be minket az Ő országába, ha mindvégig kapaszkodunk Belé. Isten segítsen minket ebben!


IMA: Istenünk nincs más Isten rajtad kívül. Nincs más aki méltó arra, hogy rábízzuk az életünk, egyedül Te. Köszönjük, hogy amikor önmagunkban vagy másokban bíztunk, megszégyenítettél minket, hogy ráébredjünk, csak Tőled jön az erő és a szabadulás. Krisztus nevében segíts csak Benned bízni. Ámen

2018. november 1., csütörtök

AZ ÉN ISTENEM!

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.
Filippiekhez írt levél 4. rész 19. vers

A fenti igeversben láthatjuk, hogy Pál apostol teljes bizalmát Istenébe helyezte. Viszont nemcsak saját életére nézve hitte azt, hogy az ő Istene be tudja tölteni minden szükségét, hanem abban is hitt, hogy ez az Isten mások szükségeit is be tudja tölteni gazdagon.
Az Istenednek mondhatod már az egyetlen, igaz, élő Istent?
Hiszed, hogy Ő az aki gondoskodik rólad, gyógyít téged, Ő a békességed, az igazságod.
Az Ábrahám Istene, a Jákob Istene, a Pál Istene vajon a te Istened is?
Ha igen, meg fogod tapasztalni, hogy a te életedben is ugyanolyan csodálatosan fog munkálkodni, mint ahogyan a mások életében munkálkodott.
Ideje az Istennel való kapcsolatod egy új, mélyebb szintre helyezned.
Értékeld Őt, keresd Őt, legyen Ő az életed fő helyén.
Sokan dicsekszünk sok mindennel: a házunkkal, a képzettségünkkel, erőnkkel, bölcsességünkkel, pénzünkkel stb.
Isten viszont szeretné ha annak örülnénk, hogy ismerjük és értjük Őt. (Jeremiás 9:23-24)
Dicsekedjünk azzal mit tett Ő, mit tesz Ő a jelenben, és mit fog tenni még a jövőben.Legyen Ő az első a számodra, mint a te Istened!


IMA: Istenünk te önmagadat adtad értünk, Krisztus, a Te Fiad által. Köszönjük, hogy ha Krisztusban van elrejtve életünk, akkor minden szükségünket be fogod tölteni. Légy te ma is az első helyen életünkben, családunkban. Hadd dicsekedjünk ma és életünk minden egyes napján kizárólag Veled. Krisztus nevében, Ámen.

2018. október 30., kedd

ÚJJÁ KELL SZÜLETNED!

Jézus pedig így szólt hozzá: „Igazán mondom neked, ha valaki nem születik újjá, nem láthatja meg Isten Királyságát.”
János evangéliuma 3. rész 3. vers


Amikor Krisztus azt mondja Nikodémusnak: " Újjá kell születned!", nem azt mondja, hogy: " Ez a javaslatom a farizeusok számára."
Az egyik legvallásosabb embernek Izraelben azt mondja, hogy aki nem születik újjá, nem láthatja meg Isten országát.
Miért kell újjászületnünk?
Képzeld el, hogy elmész az orvoshoz, az orvos megvizsgál, majd erős fejcsóválások közepette, azt mondja neked, hogy:
" Jöjjön vissza holnap."
Másnap visszamész, és a doktor a következővel fogad:
" Uram, sajnos az egyik lábát le kell vágnunk. Amennyiben ezt nem tesszük meg, ön rövid időn belül meg fog halni."
Ilyen az, amikor Isten azt mondja neked, hogy újjá kell születned.
Ilyen súlyos a lelkünk betegsége. És talán te is azt mondod.
" De ismerem a Bibliát. Farizeus vagyok. Református, baptista,pünkösdi, evangélikus, katolikus stb. vagyok. Miért nem elég ez? Miért kellene még újjá is születnem?"
Nem érted. Vagy újjászületsz vagy meghalsz. Ilyen súlyos a betegséged. Ahogy a fenti példában is szemléltettem. Vagy a lábat vesszük le, vagy az élete lesz oda.
Csak annyi a különbség, hogy neked, nekem, minden embernek, új szívre van szükségünk. Különben meg fogunk halni.
Érted már miért Krisztus a mi életünkben a legfontosabb?
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.
Máté evangéliuma 7. rész 14. vers


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Krisztust adtad a keresztre, hogy lehetőséget kapjunk az üdvösségre.
Köszönjük, hogy van lehetőségünk megbánni bűneinket, meglátni a lelkünk súlyos állapotát, és kérni Szentlelked által az Újjászületés csodáját életünkben. Magasztalunk azokért a gyermekeidért, akik már átélték ezt a csodát. Krisztus nevében. Ámen.

2018. október 29., hétfő

HOL VANNAK MA AZ ISTEN HŐSEI?

Menj, és gyűjts össze minden zsidót, aki csak Súsánban található, és böjtöljetek értem! Ne egyetek, és ne igyatok három napig se éjjel, se nappal! Én is ugyanígy böjtölök szolgálóimmal, aztán bemegyek a királyhoz a törvény ellenére is. Ha elveszek, hát vesszek el!
Eszter könyve 4. rész 16. vers


Hol vannak a fiatal férfiak és nők, a mai generációból, akiknek az életük sem drága? Akik hűségesek egészen a halálig Istenükhöz? Akik képesek "elveszíteni" az életüket Krisztusért és az iránta érzett szeretetükért?
Hol vannak azok, akik veszélyeket, kockázatokat vállalnak a szolgálatban? Hol vannak az imádság emberei? Hol vannak az emberek, akiknek fontosabb az Isten szava, mint a mindennapi étel amit a szájukba vesznek?
Hol vannak azok az emberek, akiknek olyan közössége van Istennel, mint amilyen Mózesnek volt? Aki úgy beszélt Istennel, mint barátjával.
Hol vannak Isten emberei, akik által megnyilvánulhat Isten hatalma a világban?
Hol vannak a pásztorok, akik Pál apostollal együtt mondják:
" De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról."
Én semmi vagyok, csak kaptam egy feladatot Istentől, és azért imádkozom, hogy Isten tartson meg, hogy hűségesen el tudjam végezni a feladatomat, majd menjek az Istenhez ahol átveszem a koronámat.
Hol vannak a pásztorok, akik azt mondják, amit Jóáb mondott testvérének:
" Légy erős, szedjük össze az erőnket (=legyünk bátrak) népünkért és Istenünk városaiért! Az Úr pedig tegye azt, amit jónak lát!”
Hol vannak ma a nők? Egyedülálló nők, házas nők, pásztor feleségek, akik Eszterrel együtt azt mondják:
"...bemegyek a királyhoz a törvény ellenére is. Ha elveszek, hát vesszek el!"





Hol vannak ezek a nők?

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...