2019. november 23., szombat

Kételkedés nélkül!

Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!"
János evangéliuma 7. fejezet 38. vers



Minden be kell (kellene) töltekeznie a Szentlélekkel. Ha nyitott szívvel tanulmányozzuk a Bibliát, hiszem, hogy ezzel az állítással nem fogunk ellenkezni.
Mégis vannak olyan keresztények, akik úgy hiszik, hogy a Szentlélek jelenléte, vezetése, ereje, az nem az átlag keresztényeknek adatott/adatik.
Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy a Szentlélek minden keresztény életét be tudja és be akarja tölteni csordultig. Jobban, mint ahogyan azt bizonyos egyházak elképzelik, vagy ahogyan azt mi elképzeltük.
Ha szeretnénk leszámolni az életünket támadó kételkedéssel, fontos a fenti igazságot úgy magunkévá tenni ahogy van.
Isten nem fog betölteni egy embert a Szentlelkével, aki telve van kételkedéssel vagy a helytelen hitelvi tételek miatt akarja korlátozni Istent.
A kételkedéssel voltaképp a Sátánnak nyitunk ajtót. Ezt pedig a gonosz kihasználhatja és betörhet életünkbe.
A Krisztusba vetett hitünkkel, a szívünk ajtaja biztos védelem alatt áll a gonosz támadásaival szemben. A Krisztusban vetett hit által, az Isten kegyelme és jelenléte maradandó lesz életünkben.
Éppen ezért ne csak beszéljünk a hitről, hanem cselekedjünk hitből fakadóan. Járjunk hitben. Akkor fog kiáradni életünkből az a gazdagság, ami kizárólag Isten jelenlétéből fakadhat.


IMA: Istenünk, csak Téged kíván lelkünk. Csak Te tudod életünket bővölködővé, igazivá, értelmessé és élhetővé tenni. Lerongyolódtunk lelkileg a bűneink miatt és szűkölködünk. Nincs elegendő szeretet, hit, békesség, élő víz a magunk számára sem. Viszont Szentlelked által élő víz fakadhat még egy halott, kemény, kőszikla szívből is.
Krisztus nevébe tégy csodát, Ámen.

2019. november 22., péntek

Igazán hisztek-e?

Önmagatokat tegyétek próbára, hogy igazán hisztek-e?! Önmagatokat vizsgáljátok meg! Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van? Ha nem, akkor még kipróbálatlanok vagytok.
Korintusiakhoz írt második levél 13. fejezet 5. vers



Még az 1970-es, 80-as évben, amikor Erdélyben országos méretű ébredés volt, egy igehirdetőt azzal vádoltak meg, hogy azért adják át olyan sokan életüket Istennek és csatlakoznak az egyházhoz, mert amikor felszólítja az embereket, hogy adják át életüket Istennek, halkan énekel az énekkar.
Következő este, ez az ember leállíttatta az énekkart és már nem szólt semmiféle zene. Mivel azonban a Szentlélek munkálkodott, még több ember jött előre, mint amikor a zene is szólt. Az igazi keresztény az, akit nem valamiféle földi befolyásoló tényező vezet az egyházba ( szüleim is az egyházba születtek stb. stb.), hanem a Szentlélek áldott jelenléte. Csak aki a Szentlélektől született, hisz igazán.
Semmiféle vallásos gyakorlat nem helyettesítheti az újjászületés természetfeletti csodáját.
Konfirmálhatsz, megkeresztelhetnek gyerekként, megkeresztelhetnek felnőttként is, betanulhatod az összes létező keresztény hitvallást, sosem fogsz testi emberből Isten gyermekévé átváltozni.
Csak a Fiúság Lelke által mondhatjuk igazán Atyánknak a mennyei Atyát.
Egy testi ember, akinek nincs valódi üdvözítő hite, sosem fog tudni eljutni a bűnbocsánatra és a megtérésre önmagában.
Isten Szentlelkének ereje által tud a testi ember igazi önvizsgálatot tartani és őszinte megtérésre jutva, növekedni a kegyelemben.


IMA: Istenünk, Nélküled még önvizsgálatot sem tudunk tartani. Hiszen a szívünk, az elménk, az értékítéletünk megcsal minket a Szentlelked világossága nélkül. Szeretnénk valódi, igaz hitet, szeretnénk felismerni magunkon a Te munkádat Krisztusunk, hogy mások is felismerhessék azt. Krisztus nevében, Ámen.

2019. november 21., csütörtök

Érzelmi világunk gyógyulása!

Ne félj, te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!"
Lukács evangéliuma 12. fejezet 32. vers






Amint a bűn betört az ember életébe, az érzelmi életünk is felborult. Csupa olyan érzelmek kezdtek el úrrá lenni rajtunk, mint a félelem. Isten nem félelemre, bűntudatra stb. teremtette az embert. Viszont amint fellázadtunk Ellene, voltaképp saját magunknak ártottunk, mert kiléptünk abból az egészséges mederből, amelyben élnünk kellett volna ahhoz, hogy tökéletesen boldogok legyünk. Úgy jártunk, mint a hal, amelyik kiugrott a partra, hogy megmutassa, le tudja győzni a vizet, majd a szárazon elpusztult.

Isten a Fiát adta értünk, hogy végre eljusson a tudatunkig, Ő a javunkat akarja. Isten szeretné az érzelmi világunkat is rendben tenni. Ameddig azonban tovább lázadunk ellene, olyan dolgoknak fogunk örülni, amelyeket szégyellni kellene, olyan dolgokkal fogunk dicsekedni, amelyek megtipornak minket emberi méltóságunkban. Amikor Isten gyermekei felemelik a szavukat a bűnös élvezetekkel szemben, voltaképp az érzelmi torzulás ellen emelik fel a szavukat.

A világ által létrehozott hamis élvezeti cikkek, annak a bizonyítékai, hogy nem vagyunk képesek örülni többé az élet valódi élvezeteinek, emiatt igyekszünk ezeket helyettesíteni hamis és saját magunkat lealacsonyító élvezetekkel.

Csoda hát, hogy a 21. század egyik legnagyobb problémája az önbecsüléssel, önértékeléssel kapcsolatos?
A Szentlélek képes egyedül a szívünket, érzelmi világunkat helyreállítani, majd megnyitni számunkra a szent öröm forrásait. Ezeknek az áldott forrásoknak bűneink állták útját.

A boldogság nem más, mint az édes, áldott harmónia Isten és a mi akaratunk között.



IMA: Istenünk, segíts nekünk felébredni a bűn álmából. Segíts minket, hogy beteg érzelmeink, életünk meggyógyuljanak a Szentlélek által. Krisztus nevében, Ámen.

2019. november 20., szerda

Krisztus menyasszonya!

Szerelmesem így szólított meg: Kelj föl, kedvesem, szépségem, jöjj már!
Énekek Éneke 2. fejezet 10. vers



Utolsó korszakát éljük a teremtett világnak. Ezt Isten szavának tekintélye tanúsítja elsősorban, ezen kívül viszont a természeti jelenségek, a természeti jelenségeket kutatók is ezt erősítik.
Még egy kevés idő, és a vőlegény megérkezik. Krisztus az a mennyei vőlegény, aki egy mennyei Atya által kijelölt napon, egyesül az Ő gyönyörű, tiszta, szeplőtlen menyasszonyával: a lelki egyházzal. Minden újjászületett, megtért hívő ebbe a világméretű egyházba tartozik, és ez sokkal lényegesebb, mint a felekezeti hovatartozásunk. Mit érünk vele, ha be vagyunk jegyezve X-Y egyházba, ha a Krisztus lelki egyházának nem vagyunk a tagjai?
Van még öröme a Krisztus menyasszonyának ma is? A keresztények nagy része, elhagyta Krisztust és hozzáment a világhoz. Úgy élünk, mint a világ, úgy öltözködünk, mint a világ, úgy gondolkozunk, mint a világ, úgy dolgozunk és harácsolunk, mint a világ, hogy majd Isten nélkül, örök élet nélkül, békesség nélkül haljunk meg, akárcsak a világ.
Közben pedig áhítatosan szavaljuk egy-egy ünnepélyes alkalmon: " Várom a szentek feltámadását, és az eljövendő örök életet."
Ha azonban úgy olvasod ma ezeket a sorokat, hogy te Isten családjához tartozol, Krisztus lelki egyházának, menyasszonyának a tagja vagy, kérlek ne csüggedj!
Ma Illés napjait éljük, de ne engedd, hogy a gonosz, Illéshez hasonlóan reménytelenségbe taszítson.
Lehet, hogy ma is a többség a vesztébe rohan, de van ma is egy választott nép, egy kicsiny nyáj ( Isten tudja hányan), akik továbbra is várják az Ő Krisztusukat és az eljövendő nagy menyegzőt.
Ők nem hajtottak térdet a világ istene előtt és egy napon fel fog ragyogni világosságuk, igazságuk, mint a hajnalhasadás.
Ők minden egyes napon, sóvárgó sóhajokkal mondják a vőlegénynek:
" Jöjj el uram Jézus hamar! Készen vagyok! Csak a tied vagyok." A Krisztus egyház iránt érzett szerelme az igazi szerelem, az egyház Krisztus iránt érzett sóvárgása az igazi szerelem.
Ne add fel kedves lélek! Még egy kevés idő, és akinek el kell jönnie, el fog jönni és semmiképpen sem fog késlekedni.
Tartsunk ki hát! Aki feladja éppen most, amikor olyan közel van az üdvösség, abban nem fog majd gyönyörködni a vőlegény.


IMA: Istenünk, olyan sok minden van, ami miatt szomorkodhatnánk, de a Te gyermekeidként inkább örülünk, ujjongunk a menyasszony és a vőlegény örömével.
Még egy kevés idő, és átváltozunk, szépségbe öltözünk, dicsőségbe öltözünk, fénybe öltözünk, hallhatatlanságba öltözünk, hogy átvegyük szeretett vőlegényünk által elkészített helyünket. Szeretnénk kitartani Istenünk. Kérünk szólíts meg még embereket, hogy részesei lehessenek a nagy menyegzőnek. Krisztus nevében kérünk, Ámen.




2019. november 19., kedd

Isten érzelmei!

Az Úr, a te Istened közötted van; erős ő, megtart; örül te rajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez néked.
Sofóniás könyve 3. fejezet 17. vers



Sokféleképpen gondolunk Istenre, de úgy talán kevésbé gondolunk Rá, mint ahogyan a fenti igeversben bemutatja nekünk önmagát.
Amikor én, esendő emberként hazatérek egy fárasztó munkanap után, és ránézek a 2 hónapos kisfiamra, látom a ragyogó szemét, az őszinte mosolyát, azonnal örülni kezdek és feltöltődök.
Mennyivel inkább Isten így néz az Ő gyermekeire. Azokra, akik elfogadták az Ő békeajánlatát, amit Krisztusnak, az Ő Fiának vérével érvényesített, és a Szentlélek által újjászületve, Isten családjába kerülnek.
Végső soron miért azzal foglalkozunk életünk nagy részében, hogy olyan emberek mit gondolnak rólunk, milyen érzésekkel viseltetnek irántunk, akiknek a véleménye kicsit sem számít az életünkben?
Talán ők az életüket adták értünk? Nem! Talán hozzájuk fordulhatunk bármikor, bármilyen körülmények között? Talán megvan a bizonyosság velük kapcsolatosan, hogy amikor hozzájuk fordulunk, mindig meg fognak hallgatni és segíteni fognak nekünk?
Ha nincs, akkor tekintsünk egyedül Arra, Aki a szívünkben lakozást akar venni a Szentlélek által, Aki elég erős ahhoz, hogy életünk minden szakaszában gondot viseljen rólunk, Aki örömmel néz az Ő gyermekeire, hallgatja őket, mert örökkévaló szeretettel szereti őket.
Istent éneklésre fakasztja az öröm, amire az Ő gyermekei iránt érzett szeretete indítja.
Isten gyermeke vagy-e már? Ha nem, miért maradna életeden Isten haragja? Békülj meg Vele, add át életed teljesen, maradéktalanul Neki, hogy te is örömre indítsd teremtődet!


IMA: Istenünk, olyan jó a Te gyermekednek lenni. Kegyelmedben, szeretetedben fejlődni, békességre, biztonságra lelni, még életünk viszontagságai között is. Olyan jó tudni, hogy Te, mennyei Atyánk, örülsz gyermekeidnek és gondot viselsz róluk. Érints meg minden olvasót, hogy a Te gyermekeiddé váljanak. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

2019. november 18., hétfő

Hittel kapcsolatos tévhitek!

Jézus ezt mondta neki: "Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz."
Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!"
Márk evangéliuma 9. fejezet 23-24. vers



Egy édesapáról olvasunk akinek nagy szüksége lett volna Jézus Krisztus segítségére, de a hit dolgában nem állt szilárd lábakon. Abban sem volt biztos, hogy Krisztus valamit tenni tud-e a problémájának megoldásáért.
Ma is sok ember mondja, hogy hisz, de mégis hitetlennek bizonyul Isten előtt.
A hit ugyanis nem a magunk mércéje szerint való helyes viselkedést jelent. Pedig napjainkban is sokan értelmezik így a hitet.
A hit nem azt jelenti, hogy hiszek Isten létezésében.
Isten létezéséről az ördögök is tudnak, sőt rettegnek az Isten haragjától, de attól még nem változik semmi az életükben.
Jó dolog, ha hiszen az Isten létezésében, sőt logikus dolog is, de ha nem kezdesz semmit ezzel a hittel, akkor nem sokra mész.
Mások azt gondolják, hogy hisznek, mert be vannak jegyezve egy egyházba.
Ez körülbelül annyira logikus, mintha azt mondanánk, hogy autóvá változtunk, mert a garázsban alszunk.
Mit akarunk Jézus Krisztustól hit nélkül?
Nem reménykedhetünk semmiben. Annak lehetséges minden, aki hisz Jézus Krisztusban, mint személyes megváltójában, az Isten egyszülött Fiában, aki meghalt a kereszten és feltámadt a mi bűneinkért kifizette az árat, és az Ő szentségét ajándékozta nekünk, a Szentlélek által pedig Isten gyermekeivé lettünk.
Aki Isten gyermeke, az Isten örököse, a Mennyország várományosa.
Aki Isten gyermeke, az Isten gondviselésének élvezője a földi életben is. Hiába mormolunk imákat úgy, hogy nem is ismerjük Annak hatalmát, akihez fordulunk.
Talán itt az ideje őszintének lennünk teremtő Istenünkkel és Megváltónkkal:
" Segíts a hitetlenségemen" Ez az egyetlen esélyünk.


IMA: Istenünk, hit nélkül lehetetlen Neked tetszeni és a Krisztusban vetett hit nélkül, lehetetlen a Te ígéreteid várományosává válni. Kérünk Téged Istenünk légy segítségül hitetlenségünkön, adj nekünk valódi üdvözítő hitet és segíts, hogy igazán megismerjünk Téged. Krisztus nevében, Ámen.




2019. november 17., vasárnap

Aki akarja, felismeri!

Ha valaki kész cselekedni az ő akaratát, felismeri erről a tanításról, hogy vajon Istentől való-e, vagy én magamtól szólok. János evangéliuma 7. rész 17. vers



Olyan kényelmes panaszkodnunk az életünk számtalan területén, hiszen a körülményekre ruházva a felelősséget, nekünk nincs semmi teendőnk.
Így van ez az Isten akaratával és annak cselekvésével is. Megjátszhatjuk magunkat úgy, hogy eljátsszuk az értetlent vagy kétségbe vonjuk Isten szavát: a Bibliát.
Egymással szemben játszmázhatunk és talán sikerül is félrevezetnünk, manipulálnunk embertársainkat, de Istennél ez nem működik.
Isten beszéde egyenes, egyszerű és csak azok nem értik mi az Isten akarata, akik nem akarják azt érteni, felismerni.
Nem értjük azt, hogy mi az Isten akarata a házassággal, válással kapcsolatosan? De értjük, csak nem akarjuk elfogadni azt, ezért mindenféle elméleteket és kifogásokat gyártunk. Nem értjük, ha Isten rámutat egy területre szívünkben amit nem adtunk át neki, hogy adjuk át azt? De igen. Csak nem akarunk engedelmeskedni az Ő akaratának, ezért elhitetjük önmagunkkal, hogy voltaképp nincs is ilyen megosztottság életünkben és minden megy tovább.
A struccpolitika rendkívül kényelmes rövid távon, de borzasztó hosszú távon.
Miért? Mert közben fogy az értékes időnk. Isten nyújtja segítő kezét az Ő beszéde által, másik oldalról hívogat az evangélium által, mi pedig nem veszünk róla tudomást. A kegyelem ideje viszont lejár. Nem tudhatom, nem tudhatod, hogy számunkra mikor fog lejárni ez az idő. Amint a kegyelem ideje lejár, Isten elé fogunk állni, hogy ítéletet tartson minden ember felett ( így felettünk is), Ő pedig látni fogja, hogy nem akartuk cselekedni az Ő akaratát, és azok a beszédek, amiket nem akartunk felismerni, fognak elítélni minket. Nem amiatt fogunk a kárhozatba menni, mert bűnben születtünk, hanem amiatt, hogy nem akartuk elfogadni hit által Isten kegyelmét.
A kérdés tehát a következő: Készek vagyunk-e cselekedni Isten akaratát? Bármi is a válaszunk a fenti kérdésre, hagyjuk abba a játszadozást.

IMA: Istenünk a Te beszéde világos, csak a mi szívünk, elménk zavaros, sötét Nélküled. A vallásosság máza, az önigazságunk máza próbál félrevezetni minket, de segíts ma késznek bizonyulni a Te akaratod cselekvésére. Krisztus nevében, Ámen.

A közösség, amely felemel

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülálló...