2019. november 18., hétfő

Hittel kapcsolatos tévhitek!

Jézus ezt mondta neki: "Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz."
Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!"
Márk evangéliuma 9. fejezet 23-24. vers



Egy édesapáról olvasunk akinek nagy szüksége lett volna Jézus Krisztus segítségére, de a hit dolgában nem állt szilárd lábakon. Abban sem volt biztos, hogy Krisztus valamit tenni tud-e a problémájának megoldásáért.
Ma is sok ember mondja, hogy hisz, de mégis hitetlennek bizonyul Isten előtt.
A hit ugyanis nem a magunk mércéje szerint való helyes viselkedést jelent. Pedig napjainkban is sokan értelmezik így a hitet.
A hit nem azt jelenti, hogy hiszek Isten létezésében.
Isten létezéséről az ördögök is tudnak, sőt rettegnek az Isten haragjától, de attól még nem változik semmi az életükben.
Jó dolog, ha hiszen az Isten létezésében, sőt logikus dolog is, de ha nem kezdesz semmit ezzel a hittel, akkor nem sokra mész.
Mások azt gondolják, hogy hisznek, mert be vannak jegyezve egy egyházba.
Ez körülbelül annyira logikus, mintha azt mondanánk, hogy autóvá változtunk, mert a garázsban alszunk.
Mit akarunk Jézus Krisztustól hit nélkül?
Nem reménykedhetünk semmiben. Annak lehetséges minden, aki hisz Jézus Krisztusban, mint személyes megváltójában, az Isten egyszülött Fiában, aki meghalt a kereszten és feltámadt a mi bűneinkért kifizette az árat, és az Ő szentségét ajándékozta nekünk, a Szentlélek által pedig Isten gyermekeivé lettünk.
Aki Isten gyermeke, az Isten örököse, a Mennyország várományosa.
Aki Isten gyermeke, az Isten gondviselésének élvezője a földi életben is. Hiába mormolunk imákat úgy, hogy nem is ismerjük Annak hatalmát, akihez fordulunk.
Talán itt az ideje őszintének lennünk teremtő Istenünkkel és Megváltónkkal:
" Segíts a hitetlenségemen" Ez az egyetlen esélyünk.


IMA: Istenünk, hit nélkül lehetetlen Neked tetszeni és a Krisztusban vetett hit nélkül, lehetetlen a Te ígéreteid várományosává válni. Kérünk Téged Istenünk légy segítségül hitetlenségünkön, adj nekünk valódi üdvözítő hitet és segíts, hogy igazán megismerjünk Téged. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...