2019. november 17., vasárnap

Aki akarja, felismeri!

Ha valaki kész cselekedni az ő akaratát, felismeri erről a tanításról, hogy vajon Istentől való-e, vagy én magamtól szólok. János evangéliuma 7. rész 17. vers



Olyan kényelmes panaszkodnunk az életünk számtalan területén, hiszen a körülményekre ruházva a felelősséget, nekünk nincs semmi teendőnk.
Így van ez az Isten akaratával és annak cselekvésével is. Megjátszhatjuk magunkat úgy, hogy eljátsszuk az értetlent vagy kétségbe vonjuk Isten szavát: a Bibliát.
Egymással szemben játszmázhatunk és talán sikerül is félrevezetnünk, manipulálnunk embertársainkat, de Istennél ez nem működik.
Isten beszéde egyenes, egyszerű és csak azok nem értik mi az Isten akarata, akik nem akarják azt érteni, felismerni.
Nem értjük azt, hogy mi az Isten akarata a házassággal, válással kapcsolatosan? De értjük, csak nem akarjuk elfogadni azt, ezért mindenféle elméleteket és kifogásokat gyártunk. Nem értjük, ha Isten rámutat egy területre szívünkben amit nem adtunk át neki, hogy adjuk át azt? De igen. Csak nem akarunk engedelmeskedni az Ő akaratának, ezért elhitetjük önmagunkkal, hogy voltaképp nincs is ilyen megosztottság életünkben és minden megy tovább.
A struccpolitika rendkívül kényelmes rövid távon, de borzasztó hosszú távon.
Miért? Mert közben fogy az értékes időnk. Isten nyújtja segítő kezét az Ő beszéde által, másik oldalról hívogat az evangélium által, mi pedig nem veszünk róla tudomást. A kegyelem ideje viszont lejár. Nem tudhatom, nem tudhatod, hogy számunkra mikor fog lejárni ez az idő. Amint a kegyelem ideje lejár, Isten elé fogunk állni, hogy ítéletet tartson minden ember felett ( így felettünk is), Ő pedig látni fogja, hogy nem akartuk cselekedni az Ő akaratát, és azok a beszédek, amiket nem akartunk felismerni, fognak elítélni minket. Nem amiatt fogunk a kárhozatba menni, mert bűnben születtünk, hanem amiatt, hogy nem akartuk elfogadni hit által Isten kegyelmét.
A kérdés tehát a következő: Készek vagyunk-e cselekedni Isten akaratát? Bármi is a válaszunk a fenti kérdésre, hagyjuk abba a játszadozást.

IMA: Istenünk a Te beszéde világos, csak a mi szívünk, elménk zavaros, sötét Nélküled. A vallásosság máza, az önigazságunk máza próbál félrevezetni minket, de segíts ma késznek bizonyulni a Te akaratod cselekvésére. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...