2019. november 22., péntek

Igazán hisztek-e?

Önmagatokat tegyétek próbára, hogy igazán hisztek-e?! Önmagatokat vizsgáljátok meg! Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van? Ha nem, akkor még kipróbálatlanok vagytok.
Korintusiakhoz írt második levél 13. fejezet 5. vers



Még az 1970-es, 80-as évben, amikor Erdélyben országos méretű ébredés volt, egy igehirdetőt azzal vádoltak meg, hogy azért adják át olyan sokan életüket Istennek és csatlakoznak az egyházhoz, mert amikor felszólítja az embereket, hogy adják át életüket Istennek, halkan énekel az énekkar.
Következő este, ez az ember leállíttatta az énekkart és már nem szólt semmiféle zene. Mivel azonban a Szentlélek munkálkodott, még több ember jött előre, mint amikor a zene is szólt. Az igazi keresztény az, akit nem valamiféle földi befolyásoló tényező vezet az egyházba ( szüleim is az egyházba születtek stb. stb.), hanem a Szentlélek áldott jelenléte. Csak aki a Szentlélektől született, hisz igazán.
Semmiféle vallásos gyakorlat nem helyettesítheti az újjászületés természetfeletti csodáját.
Konfirmálhatsz, megkeresztelhetnek gyerekként, megkeresztelhetnek felnőttként is, betanulhatod az összes létező keresztény hitvallást, sosem fogsz testi emberből Isten gyermekévé átváltozni.
Csak a Fiúság Lelke által mondhatjuk igazán Atyánknak a mennyei Atyát.
Egy testi ember, akinek nincs valódi üdvözítő hite, sosem fog tudni eljutni a bűnbocsánatra és a megtérésre önmagában.
Isten Szentlelkének ereje által tud a testi ember igazi önvizsgálatot tartani és őszinte megtérésre jutva, növekedni a kegyelemben.


IMA: Istenünk, Nélküled még önvizsgálatot sem tudunk tartani. Hiszen a szívünk, az elménk, az értékítéletünk megcsal minket a Szentlelked világossága nélkül. Szeretnénk valódi, igaz hitet, szeretnénk felismerni magunkon a Te munkádat Krisztusunk, hogy mások is felismerhessék azt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...