2019. november 23., szombat

Kételkedés nélkül!

Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!"
János evangéliuma 7. fejezet 38. vers



Minden be kell (kellene) töltekeznie a Szentlélekkel. Ha nyitott szívvel tanulmányozzuk a Bibliát, hiszem, hogy ezzel az állítással nem fogunk ellenkezni.
Mégis vannak olyan keresztények, akik úgy hiszik, hogy a Szentlélek jelenléte, vezetése, ereje, az nem az átlag keresztényeknek adatott/adatik.
Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy a Szentlélek minden keresztény életét be tudja és be akarja tölteni csordultig. Jobban, mint ahogyan azt bizonyos egyházak elképzelik, vagy ahogyan azt mi elképzeltük.
Ha szeretnénk leszámolni az életünket támadó kételkedéssel, fontos a fenti igazságot úgy magunkévá tenni ahogy van.
Isten nem fog betölteni egy embert a Szentlelkével, aki telve van kételkedéssel vagy a helytelen hitelvi tételek miatt akarja korlátozni Istent.
A kételkedéssel voltaképp a Sátánnak nyitunk ajtót. Ezt pedig a gonosz kihasználhatja és betörhet életünkbe.
A Krisztusba vetett hitünkkel, a szívünk ajtaja biztos védelem alatt áll a gonosz támadásaival szemben. A Krisztusban vetett hit által, az Isten kegyelme és jelenléte maradandó lesz életünkben.
Éppen ezért ne csak beszéljünk a hitről, hanem cselekedjünk hitből fakadóan. Járjunk hitben. Akkor fog kiáradni életünkből az a gazdagság, ami kizárólag Isten jelenlétéből fakadhat.


IMA: Istenünk, csak Téged kíván lelkünk. Csak Te tudod életünket bővölködővé, igazivá, értelmessé és élhetővé tenni. Lerongyolódtunk lelkileg a bűneink miatt és szűkölködünk. Nincs elegendő szeretet, hit, békesség, élő víz a magunk számára sem. Viszont Szentlelked által élő víz fakadhat még egy halott, kemény, kőszikla szívből is.
Krisztus nevébe tégy csodát, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...