2019. november 24., vasárnap

Tényleg akarod?

Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei.
Efézusiakhoz írt levél 5. fejezet 8. vers



Hiszem, hogy Isten nem változott meg a mai időkben sem. Ő mindörökké ugyanaz marad. Ebből kiindulva arról is meg vagyok győződve, hogy Isten ma is át tudja formálni, be tudja tölteni bárkinek a szívét, életét.
A nagy kérdés viszont az, hogy tényleg akarod-e ezt?
Tényleg készen állsz arra, hogy az énedet, személyiségedet ( amire talán évekig olyan büszke voltál), az Isten teljesen átformálja az Ő Szentlelke által Krisztus képmására?
Tényleg készen állsz arra, hogy a Szentlélek szava szerint élj úgy, hogy azt nem kérdőjelezed meg sosem?
Tényleg készen állsz arra, hogy a Szentlélek megítéljen az életedben olyan "bűnöcskéket" is, amiket a ( Szentlélek nélküli) keresztény társadalom túlnyomó többsége nem tart helytelennek?
Kész vagy megszabadulni az önzésed mindenféle megnyilvánulásától és halálba adni az Isten ellen lázadó önmagad? Annyi formát ölthet az önzésünk.
Önimádat, önsajnálat, önmagunk előtérbe helyezése, önteltség, önigazultság, öntömjénezés, önmagunk folyamatos mentegetése.
Az önmegtagadás azt jelenti, hogy önként lemondunk minden olyan dologról életünkben, ami nem egyeztethető össze Isten dicsőségével és az embertársaink legfőbb javával.
Ezeken a kérdéseken elgondolkodva rádöbbenhetünk, hogy milyen távol vagyunk attól, hogy igazán akarjuk az Isten ajándékát, elhívását.

IMA: Istenünk, Te nem játszadoztál és nem játszadozol velünk. A Te Fiadat adtad oda, hogy kínhalált haljon azért, hogy a közösségünk helyreálljon Veled. Világíts be minden egyes olvasó szívébe a Te Szentlelked által, hogy hozzunk egy komoly döntést. Téged választunk és teljesen átadjuk magunkat Neked, vagy a mulandó világot választjuk és megvetjük az örök élet ajándékát és a mennyei elhívást. Segíts minket bölcsen dönteni, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...