2019. november 25., hétfő

A Szentlélekkel az örökkévalóságig!

...hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.
Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.
Apostolok Cselekedetei 2. fejezet 2-3. vers



Rengeteg érzelmi beállítottságú ember, arra vágyik, hogy a pünkösdi események ma is ugyanúgy ismétlődjenek meg az ő életükben is, mint Pünkösdkor.
A Szentlelket és jelenlétét csak érzelmi síkon tudják értelmezni.
Azt mondják, hogy valaki szerszámüzletbe ment és kért egy fűrészt. Az üzletes elővett egy láncos fűrészt a polcról és azt mondta, hogy ez a legújabb típus, a legfejlettebb technikával, és garantálja, hogy naponta tíz köbméter fát is el tud vele aprózni. A vevő úgy gondolta, hogy ez nagyon jó ajánlat, ezért megvette a fűrészt. Másnap visszament az üzletbe eléggé kimerültén és így panaszkodott: „Valami baj lehet ezzel a fűrésszel. Olyan keményen dolgoztam, ahogy csak bírtam és három köbméter fánál nem vágtam föl többet, pedig a hagyományos fűrésszel is fölvágok négy köbmétert egy nap". Az eladó nem tudta mire vélni a helyzetet, ezért a vevőt kihívta az üzlet raktárába és ott ellenőrizte a motoros fűrészt. Bekapcsolta és felzúgott a motor. A vevő felkiáltott: „Mi ez a zaj?" Ő szabad kézzel vágta a fát az új fűrésszel anélkül, hogy rákapcsolta volna az áramra, így vagyunk mi is mint keresztyének, ha nem a Lélek hatalmával működünk és élünk naponta.
Így vagyunk ma nagyon sokan. Így meg úgy meghatódtunk, érzelmi extázisba estünk, de a mindennapokban nincs erőnk, örömünk, szabadságunk stb.
Pontosan tudom, hogy mikor vett lakozást a Szentlélek életemben és azt is tudom milyen jelek és csodák követték ezt életemben, de arra vágyom,. hogy a Szentlélek folytonosan jelen legyen az életemben.
Nem olvasunk arról, hogy a Szentlélek más esetben is szélzúgással, kettős tüzes nyelvek formájában szállt volna le. Ettől függetlenül sok millió keresztény életében lakozást vett.
Ha életünkben lakozást vett, akkor ne kínlódjunk tovább erőlködve, hanem kössük magunkat a mennyei erőforrásra. Ezáltal Krisztus jelenléte valósággá válik életünkben. Ezáltal képessé válunk megítélni, hogy mi az Istennek jó és tökéletes akarata és erőnk is lesz cselekedni azt.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a Szentlélek nem látogatóba jött az emberiséghez Pünkösdkor, hanem itt is maradt és mai napig munkálkodik. Szeretnénk, ha minden egyes napon jelen lenne Szentlelked ereje, vezetése, tanácsa életünkben. Krisztus nevében kérünk erre, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...