2019. november 20., szerda

Krisztus menyasszonya!

Szerelmesem így szólított meg: Kelj föl, kedvesem, szépségem, jöjj már!
Énekek Éneke 2. fejezet 10. vers



Utolsó korszakát éljük a teremtett világnak. Ezt Isten szavának tekintélye tanúsítja elsősorban, ezen kívül viszont a természeti jelenségek, a természeti jelenségeket kutatók is ezt erősítik.
Még egy kevés idő, és a vőlegény megérkezik. Krisztus az a mennyei vőlegény, aki egy mennyei Atya által kijelölt napon, egyesül az Ő gyönyörű, tiszta, szeplőtlen menyasszonyával: a lelki egyházzal. Minden újjászületett, megtért hívő ebbe a világméretű egyházba tartozik, és ez sokkal lényegesebb, mint a felekezeti hovatartozásunk. Mit érünk vele, ha be vagyunk jegyezve X-Y egyházba, ha a Krisztus lelki egyházának nem vagyunk a tagjai?
Van még öröme a Krisztus menyasszonyának ma is? A keresztények nagy része, elhagyta Krisztust és hozzáment a világhoz. Úgy élünk, mint a világ, úgy öltözködünk, mint a világ, úgy gondolkozunk, mint a világ, úgy dolgozunk és harácsolunk, mint a világ, hogy majd Isten nélkül, örök élet nélkül, békesség nélkül haljunk meg, akárcsak a világ.
Közben pedig áhítatosan szavaljuk egy-egy ünnepélyes alkalmon: " Várom a szentek feltámadását, és az eljövendő örök életet."
Ha azonban úgy olvasod ma ezeket a sorokat, hogy te Isten családjához tartozol, Krisztus lelki egyházának, menyasszonyának a tagja vagy, kérlek ne csüggedj!
Ma Illés napjait éljük, de ne engedd, hogy a gonosz, Illéshez hasonlóan reménytelenségbe taszítson.
Lehet, hogy ma is a többség a vesztébe rohan, de van ma is egy választott nép, egy kicsiny nyáj ( Isten tudja hányan), akik továbbra is várják az Ő Krisztusukat és az eljövendő nagy menyegzőt.
Ők nem hajtottak térdet a világ istene előtt és egy napon fel fog ragyogni világosságuk, igazságuk, mint a hajnalhasadás.
Ők minden egyes napon, sóvárgó sóhajokkal mondják a vőlegénynek:
" Jöjj el uram Jézus hamar! Készen vagyok! Csak a tied vagyok." A Krisztus egyház iránt érzett szerelme az igazi szerelem, az egyház Krisztus iránt érzett sóvárgása az igazi szerelem.
Ne add fel kedves lélek! Még egy kevés idő, és akinek el kell jönnie, el fog jönni és semmiképpen sem fog késlekedni.
Tartsunk ki hát! Aki feladja éppen most, amikor olyan közel van az üdvösség, abban nem fog majd gyönyörködni a vőlegény.


IMA: Istenünk, olyan sok minden van, ami miatt szomorkodhatnánk, de a Te gyermekeidként inkább örülünk, ujjongunk a menyasszony és a vőlegény örömével.
Még egy kevés idő, és átváltozunk, szépségbe öltözünk, dicsőségbe öltözünk, fénybe öltözünk, hallhatatlanságba öltözünk, hogy átvegyük szeretett vőlegényünk által elkészített helyünket. Szeretnénk kitartani Istenünk. Kérünk szólíts meg még embereket, hogy részesei lehessenek a nagy menyegzőnek. Krisztus nevében kérünk, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...