2019. március 11., hétfő

ADJATOK ÉS NEKTEK IS ADATIK!


Adjatok, és nektek is adni fognak, többet, mint gondolnátok! A kezetekbe majd olyan sokat öntenek, nem is bírjátok el, sőt az öletekbe ömlik majd. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek majd nektek is. Lukács evangéliuma 6. fejezet 38. vers



Amikor önző módon viselkedünk, elfeledjük, hogy minden jó adomány életünkben Istentől van, hiszen Ő nagylelkűen ad minden gyermekének.
(Példabeszédek könyve 11. rész 25. vers)
Mégis milyen gyakran elfelejtjük, hogy a mi feladatunk is bőségesen adni másoknak, ugyanúgy ahogy Isten bőségesen ad, adott, adni fog nekünk.
A Biblia azt mondja, hogy amikor úgy döntünk nagylelkűek, bőkezűek leszünk, olyan áldások áradnak ránk, amelyek sokkal nagyobb örömet, bőséget adnak nekünk, mint bármilyen más önző élvezet amire költhetnénk azt amit másoknak adunk.
A Példabeszédek könyve 11. rész 25. verse azt mondja:
Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.
Tudom, hogy ez igaz. A jó napokon, amikor akarok bőkezű lenni, sokkal több örömöt kapok, mint azokon a napokon, amikor önzően megtartom a dolgokat magamnak.
Azok akiknek adunk, általában hálásak, de ha nem is lennének azok, Isten "mosolya" bőven elegendő a számunkra.
Amikor szabad szívvel osztjuk meg másokkal azt amink van, általában az áldások "visszafolynak" hozzánk is. Ez az áldott körforgása az adakozó életmódnak.
Ezt természetesen nem hátsó szándékkal kell gyakorolnunk, hiszen Istent nem lehet becsapni. Aki csak azért bőkezű, mert reméli, hogy sokkal többet kap vissza, az nem fogja megtapasztalni az életében ezt az áldott körforgást.
Amikor viszont hálás szívvel, örömmel tudunk adakozni, Istenünk mindig bőségesen gondot visel szükségeinkről.
Tedd próbára az Isten ígéretét! Tapasztald meg, hogy Isten sosem hazudik!


IMA: Istenünk, bocsásd meg minden önző, befele forduló megnyilvánulásunkat. Szeretnénk a Te követőid lenni a bőkezűségben is. Segíts nekünk bőven vetni jó cselekedeteket, hálából, tiszta szívből, hogy megtapasztalhassuk az áldások csodálatos körforgását életünkben. Szeretnénk eszközök lenni a Te kezedben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...