2019. február 21., csütörtök

NE LOPD MEG KRISZTUST!

Mária ekkor elővett egy font drága valódi nárduskenetet, megkente Jézus lábát, és hajával törölte meg; a ház pedig megtelt a kenet illatával.
Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt:
"Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek?"
De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek.
János evangéliuma 12. rész 3-6. vers


A fenti igeszakaszban először is azt láthatjuk, hogy voltak emberek akik Krisztus jó illatát terjesztették, és voltak akik annak látszatát keltve, valami egészen mást csináltak.
Ahol igaz Krisztust követők vannak ott vannak hamisak is mindegy milyen földi közösségbe tartozol.
Mária kiöntötte hálája, szeretete jeléül a drága nárduskenetet ami körülbelül az akkori időben egy egész év keresetébe került.
Nem szégyellte a maga egyedi módján kifejezni a szeretetét Krisztus iránt. Krisztus pedig elfogadta ezt, mert tudta, hogy szívből jött és őszinte volt.
Másodszor látjuk, hogy Júdás, az áruló, már jóval azelőtt elárulta Krisztust és követőit, mielőtt elment volna a főpapokhoz.
Rendszeresen meglopta Krisztust és annyira nem ismerte kivel áll szemben, hogy azt hitte erről Krisztus mit sem tud. De tudott! Látott Judás szívébe is. A szavai mögött, melyek látszólag telve voltak jó szándékkal, látta a romlottságot.
Ez az olcsó hit sokaknak kell napjainkban is. Megy a nagy beszéd, hangoskodás csak semmi áldozatot ne kelljen hozni. Júdás még Krisztust is megszólta mikor a drága parfümöt az asszony a lábára öntötte. Júdás is nagyon aggódott a szegényekért, legalábbis hivatalosan. Csak ott volt az Isten szeretete. Az a szeretet amely nem örül a hamisságnak, amely leleplezi azt mindannyiunkban. " "Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt:
Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek? De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek." Akit Isten Szentlelke vezérel tudja, hogy mikor kell adnia szeretetből. Akit pedig nem, az hiába leplezi kegyes beszédekkel a szíve valódi állapotát, a fösvénységét, mert úgysem mehet be Isten országába újjászületés nélkül. Ne lopjuk meg Krisztust attól amit szeretetből Neki kellene adni. Ne feledjük, hogy a pokol felé vezető út is csupa júdási jó szándékkal van kikövezve. Lehet kegyes beszéddel azt a látszatot kelteni, hogy mi törődünk Isten ügyével, a szegények ügyével, de Isten a szívünkbe lát.
Látja amikor van egy kisebb vagyon nyaralásra, amikor gond nélkül mennek nagy összegek egy-egy lakmározásra, csokoládéra és egyéb dolgokra amelyek az egónkat és a testünket hizlalják, miközben szavainkkal szánjuk a szegényeket és segítenénk az Isten ügyét is.
Isten áldása akkor fog rajtunk megnyugodni, ha végre odaadjuk az Istennek ami az Istené.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy csak az marad meg, amit az irántad való szeretetből teszünk. Könyörülj rajtunk, hogy legyünk őszinték önmagunkkal és Veled szemben. Add, hogy a szeretet tanítványai legyünk, mint János apostol és ne az ördögi jó szándéké, a meddő szavaké, mint Júdás. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...