2020. március 9., hétfő

Semmi sem drága egy lélek megmentéséért!

Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt.
Márk evangéliuma 2. fejezet 4. vers



Néhány eltökélt barát, akar eljuttatni egy teljesen béna embert Jézus elé. Ezek a barátok teljesen meg voltak győződve, hogy Jézus Krisztusnak van hatalma segíteni azon a problémán, amin egy földi halandó sem tudott segíteni.

Jézus Krisztust azonban nagy tömeg vette körül, és emiatt esélyük sem volt a hagyományos módon bejutni abba a házba, ahol Krisztus tanított.

A négy barátnak azonban támadt egy nagyon merész ötlete. Megbontják a tetőt és azon keresztül eresztik le a barátjukat hordággyal együtt Krisztus elé.

Abban az időben és azon a vidéken a tetők vízszintesek voltak, mert a nagy hőség miatt, az emberek gyakran a tetőre vittek ki egy fekvőhelyet, hogy ott aludjanak viszonylagos „hűvösben”.

Ezek az emberek tudták, hogy Jézus Krisztus gyógyító hatalmának megnyilvánulása, a barátjuk teljes felépülése fontosabb, mint minden más anyagi dolog.

Jézus Krisztus látta a 4 barát hitét, és mielőtt fizikailag meggyógyította volna a bénát, előbb a súlyosabb problémával foglalkozott: „Fiam, megbocsátást nyertek a bűneid.” Ebben a történetben is olyan jó látni, hogy Krisztusnak fontosabb volt megbocsátásban részesíteni egy embert, a lelkét meggyógyítani, majd a testét, mint az, hogy az emberi szabályok, rendelkezések, értékrendek mit tartanak elfogadhatónak.

Örüljünk annak, hogy Jézus Krisztus ilyen elkötelezett azzal kapcsolatosan, hogy szeresse és meggyógyítsa az emberek lelkét, akik hittel jönnek Hozzá.

Az elmúlt hónapokban elszomorított, hogy annyi mindent támogatunk, építkezéseket, projekteket, olyan jótékonykodó kezdeményezéseket, amelyek ideig-óráig adnak enyhülést, de amikor az evangéliumot kellene eljuttatni, amikor Krisztushoz kellene segíteni embereket, amikor minket akar használni Isten, mint eszközöket, akár az időnket, pénzünket, lehetőségeinket igénybe véve, akkor olyan kevesen állnak oda egy-egy ember mellé, akinek szüksége lenne Jézusra. Nemhogy a házunk tetőjét nem áldoznánk fel, hanem még 500 forintot sem azért, hogy az evangélium eljusson másokhoz.
Semmi sem fogja azonban megakadályozni Krisztust, hogy szeressen és meggyógyítson minket. Vessünk hitünket Jézus Krisztusba-ahogyan ez a 4 barát tette, akik bíztak Krisztus szeretetének erejében. Ez a szeretet gyógyulást hozhat nekünk ma is.


IMA: Istenem, adj nekem olyan hitet, amely csak Jézus Krisztusban gyökerezik. Segíts nekem, hogy teljesen meggyógyulhassak lelkileg, szellemileg és ha jónak látod, testileg is. Adj nekem érző szívet, és cselekvő, áldozatot hozó szeretetet azok iránt, akik még nem ismernek téged. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...