2020. március 13., péntek

Élet és halál Ura!

Azután odalépett, és megérintette a koporsót. Akik vitték, megálltak, ő pedig így szólt: "Ifjú, neked mondom, kelj fel!"
Erre felült a halott, és elkezdett beszélni; Jézus pedig átadta az anyjának.
Lukács evangéliuma 7. fejezet 14-15. vers



Egy Nainból származó özvegyasszony „vetődik” Jézus Krisztus útjába. Az asszony egyetlen fia halt meg és gyakorlatilag nem maradt senkije. Nem koronavírusban halt meg. Nem tudjuk pontosan hogyan halt meg. De nem is ez a fontos. A fontos az, hogy a földi életünk Isten ajándéka, és ugyancsak Isten rendelte el (a világunkban uralkodó bűn miatt), hogy az emberek meghaljanak fizikai értelemben, a lelkük pedig Isten trónja elé álljon ítéletre vagy megjutalmazásra.
Fontos látnunk, hogy Jézus Krisztus nem hirdette meg előre ezt a csodálatos feltámasztást, Ő nem az emberekre akart mély benyomást tenni, nem a maga dicsőségét kereste itt, egyszerűen csak megesett a szíve az asszony gyászán és az Atya akaratával összhangban csodát tett.
Őszintén leírva, hányinger kerülget, amikor ma önmagukat „prófétáknak, apostoloknak, gyógyítóknak, doktoroknak” nevező emberek, tévesztik meg emberek ezreit azért, hogy szenzációt keltsenek és önmaguknak szerezzenek dicsőséget. Ez nem a Krisztus lelkülete. Nehéz helyzetben vagy, ha ezt nem látod meg.
„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!" Lukács 7:13
Jézus Krisztus vigasztalta ezt az asszonyt majd visszaadta neki egyetlen közeli hozzátartozóját.
Ez a csoda, egy kis előjele volt annak a nagy eseménynek, ami a jövőben nemsokára esedékes volt. Azzal, hogy Krisztus feltámasztotta az ifjút a halálból, kifejezte világosan, hogy Ő Úr a halál felett is.
Nemcsak a tenger, a szelek engedelmeskednek Neki, hanem a halál is. Miután a kereszten elszenvedte a világ bűneiért járó büntetést, harmadnapra feltámadt.
Ezzel nemcsak azt fejezte ki, hogy erősebb a halálnál, hanem azt is, hogy győzött a halál ereje felett egyszer és mindenkorra.
Amikor gyászolunk szeretteink halála miatt, biztosak lehetünk benne, hogy Krisztus együtt érez velünk. Abban is biztosak lehetünk, hogy gyermekei életében nem a halálé lesz az utolsó szó, ezt pedig Jézus Krisztus feltámadásának ereje garantálja a számunkra.


IMA: Reménység Istene, mi tehetetlenek és rémültek vagyunk a halállal szemben. Mutasd nekünk az utat és adj nekünk vigaszt, bátorságot és reménységet Jézus Krisztus feltámadásának ereje által. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...