2020. március 12., csütörtök

Lelki sebeink-emberi kapcsolataink!

„… amikor meghallotta, amit Jézusról beszéltek, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját, Mert így gondolkodott: "Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok."
Márk evangéliuma 5. fejezet 27-28. vers



Egy asszony, aki nőgyógyászati betegségben szenvedett, folyamatos vérzése volt, találkozott Jézus Krisztussal.

Jézus Krisztus egy fiatal lányt akart meggyógyítani, miközben a lány felé tartott, ez az asszony „félbeszakította” Krisztust.

A mózesi törvény szerint, ez az asszony tisztátalannak számított, tehát nem is lett volna szabad tömegbe mennie, megérintenie Krisztus ruháját.

Az asszony viszont már 12 éve gyötrődött a betegsége miatt és mindenre képes volt azért, hogy meggyógyuljon.

Amikor Jézus Krisztus megtudta, hogy ez az asszony érintette meg Őt, úgy szólította meg, hogy: „leányom.”

Amikor ez az asszony hittel megérintette Krisztus ruhájának a szegélyét, nem Krisztus vált tisztátalanná, hanem az asszony gyógyult meg.

Ezáltal az asszony visszatérhetett a társadalomba, hogy helyreállítsa kapcsolatát szeretteivel, ismerőseivel.

Ez az, amit Jézus Krisztus ajánl nekünk ma. Jézus Krisztus meggyógyíthatja azokat a lelki betegségeinket, sebeinket, amelyek akadályoznak abban, hogy teljes értékű kapcsolatokat ápoljunk, őszinte barátságokat alakítsunk ki másokkal.

Jézus Krisztus kifejezte ennek az asszonynak, hogy szeretetreméltónak tartja, és szeretné kifejezni nekünk is.

Jézus Krisztus szeretete által gyógyulhatnak be lelki sebeink, hogy újra szeretetreméltónak láthassuk önmagunkat és környezetünkben élőket is.



IMA: Jézus Krisztus hatalma által, kérünk, Istenünk gyógyítsd meg testi gyengeségeinket, és lelki betegségeinket, amelyek elválasztanak Tőled és egymástól. Kérünk, ölelj magadhoz minket, mint gyermekeidet, Kegyelmed által, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...