2019. november 6., szerda

Akik nem járnak többé Krisztussal 2. rész

De vannak közöttetek néhányan, akik nem hisznek." Mert Jézus kezdettől fogva tudta, hogy kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt.
Ettől fogva tanítványai közül sokan visszavonultak, és nem jártak vele többé.
János evangéliuma 6. fejezet 64, 66. vers



Harmadszor, az emberek elhagyják Krisztust azért, mert szégyellik Őt.
Nem szégyen ma a zárt ajtók mögött laposra verni a feleséget, megcsalni a férjet. Nem szégyen ma elmenni egy ünnepségre és asztal alá inni magunkat, aztán randalírozni, nem szégyen nyíltan átkozni az Istent, de szégyen nyíltan hirdetni az evangéliumot.
Negyedszer, az emberek elhagyják Krisztust, az emberektől való félelem miatt.
Mit fognak mondani mások? Hűségesek lesznek-e hozzám az Isten nélküli barátaim?
Nem kívánom, hogy megbetegedj vagy valamiféle baj érjen, de akkor látod majd meg, hogy az emberek, akiknek a véleményét jobban féled, mint az Istent, fel fogják-e emelni a telefonjukat, hogy felhívjanak vagy egy üzenetet küldjenek neked?
Ötödször az emberek elhagyják Krisztust, mert nem teszik fel a kérdéseiket Krisztusnak.
Miért van szenvedés, ha Krisztust követjük? Mert szükségünk van rá. Az igazgyöngy a kagyló szenvedéséből, könnyeiből születik, a Stradivarius hegedű azért szól olyan szépen, mert a fának abból a részéből készítik, amit a legjobban tépázott a szél. Ha kérdéseink vannak bizalommal hozzuk azokat nem emberek, hanem Isten elé.
Végül elhagyják az emberek Krisztust az istentelen világ és az ideig-óráig tartó élvezetek vonzása miatt.
Oda lehet adni egy egész áldott életet Istennel és áldott örökkévalóságot egy pillanatnyi, múló, bűnös élvezetért.
Hiszen a testi ember inkább választja a jelen élvezetét, mint a jövendő élet gyönyörűségét.
A hit embere viszont nem így tesz. Lemond az élvezetről és vállalja a szenvedést a jelenben, mert tudja, hogy jobb Krisztussal együtt szenvedni, sírni néhány évtizeden keresztül, hogy aztán Krisztussal örökké boldogan éljen.
Ma nekem is, neked is döntened kell. Mi lesz a fontosabb? Ki lesz a fontosabb? A döntésen az örökkévalóság múlik. Aki ugyanis elhagyja Krisztust, magát az életet hagyja el.
Elveszítheted gyermekeidet, feleségedet, családodat, vagyonodat és ha ez megtörténik, az tragédia.
De nincs szomorúbb, nagyobb tragédia annál, mint amikor Krisztus veszítjük el azért, mert nem akarunk többé Vele járni.
Talán soha többé nem kopogtat a szíved ajtaján. Ma ragadd meg az alkalmat.







IMA: Istenünk, a Te áldásaid csodálatosabbak mindennél. Nem baj, ha nincs földi vagyonunk, rangunk, csak Te légy velünk. Szeretnénk ragaszkodni Hozzád cselekedeteinkkel bármi is történjen. Tudjuk, hogy a csillagokon túl vár ránk a mennyei örökségünk és nem akarjuk eldobni a mulandó világért. Segíts minket ebben Szentlelked által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...