2019. november 7., csütörtök

Testünk -Isten temploma vagy az ördögé?

Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok. Ti viszont a Krisztuséi vagytok, Krisztus pedig Istené.
Korinthusiakhoz írt levél 3. fejezet



Isten az ember lelkében akar lakozást venni a Szentlélek által. Itt kezdődik az igazi keresztény élet, és sosem tudhatja meg valaki milyen valójában a Krisztus követése addig, ameddig saját életében nem tapasztalja meg azt.

Ez minden mást meg kell előzzön a keresztény életünkben. Ezután érthetjük meg igazán mit is jelent Krisztus, Isten élő beszédének testet öltése, helyettes áldozata, megigazító munkája, az Atya és az emberiség között végzett békéltető szolgálata.

Akkor értjük meg, hogy az ember szíve, amely a bűnei miatt eltávolodott az Istentől, a Krisztus megváltó munkája által újra közeledhet az Isten szívéhez.

Az Isten, aki kivonult az ember szívéből, a bűn szennye miatt, a Szentlélek által újra lakozást akar venni a szívben, újjá tenni, megtisztítani azt, és legyőzni az ember legádázabb ellenségét: a halált.

A megváltás olyan, mint amikor egy teljesen tönkrement házat újjáépítünk az alapoktól egészen a tetőig, hogy újra a régi dicsőségében pompázhasson.

A megszentelődés pedig azt jelenti, hogy Isten beköltözik ebbe a teljesen újjáépült „házba” az Ő Szentlelke által és örömmel, élettel és szépséggel tölti be azt.

Aki átélte az újjászületés csodáját, az érti, hogy Isten temploma a mi szívünk, lelkünk és testünk, ezért kell arra törekednünk, hogy a megszentelődés útján haladjunk, és ne rontsuk meg újra azt a „templomot”, amit Isten újjáépített.

IMA: Istenünk, nem érthetjük meg Benned vetett hit nélkül és a Szentlélek jelenléte nélkül mit jelent megváltottnak lenni és teljesen Neked szánni testünket, szívünket. Add, hogy minden olvasó megtapasztalja a megtérés, újjászületés csodáját, hogy megérthesse mi a Te tökéletes akaratod. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...