2019. november 5., kedd

Akik nem járnak többé Krisztussal 1. rész

De vannak közöttetek néhányan, akik nem hisznek." Mert Jézus kezdettől fogva tudta, hogy kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt.
Ettől fogva tanítványai közül sokan visszavonultak, és nem jártak vele többé.
János evangéliuma 6. fejezet 64, 66. vers



Krisztus az 5000 ember jóllakatása után mondta ezeket a mondatokat, miután észrevette, hogy hirtelen még többen követik Őt, mint szokták. Azt is nagyon jól tudta, hogy a legtöbben anyagi haszon miatt ( étel és ital), miatt keresték Őt, és nem azért, mert felismerték Benne az Isten Fiát.
Ezeknek mondta, hogy Ő az igazi étel és Ő az igazi ital, aki nem eszi az Ő testét, és nem issza az Ő vérét, az nem lehet az Ő tanítványa.
Ekkor vonultak vissza sokan, a Krisztus követésétől.
Miért történt ez akkor és miért történik ma?
A világos, egyenes és radikális krisztusi tanítás miatt.
Isten azt kéri, hogy mondjunk le önmagunkról. Ebből nem enged. Ha nem vagyunk hajlandóak megtagadni önmagunkat, nem vagyunk hajlandóak hordozni a Krisztus követés édes, drága keresztjét, akkor mehetünk.
Nem fog velünk Krisztus alkudozni. Sőt! Még a legszilárdabb követőitől is megkérdezte: " Ti is el akartok menni?"
Nem a Krisztus érdeke, hogy kövessük Őt, hanem a mi életünk, sorsunk múlik rajta.
Tehát ha Krisztust akarjuk követni, akkor felejtsük el önmagunkat és kövessük Krisztust. Ez a feltétel minden egyes ember számára.
Másodszor elhagyták Krisztust azért, mert nem akartak engedelmeskedni Neki.
Akik az anyagi javakért keresték Krisztust azok nem voltak vevők az "élet kenyerére", főleg nem akarták egész életüket átadni Istennek.
Nem így van ma is? Kellene Krisztus, de csak eszközként, hogy a földi életem minden egyes területén sikeressé tegyen. Nem kell az önmegtagadás, sőt, én szeretném az egómat kiteljesíteni Krisztus segítségével. Krisztus viszont az ilyen követőkből nem kér.


IMA: Istenünk, annyira szeretnénk igazi, elkötelezett, szerető követőid lenni. Nem érdek emberek, nem önző emberek, nem lázadó emberek, hanem engedelmes követőid. Ne engedd, hogy mesternek nevezzünk és közben ne engedelmeskedjünk Neked. Krisztus nevében újíts meg minket, hogy ha el is tértünk Tőled, legyen erőnk visszatérni. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...