2019. november 4., hétfő

Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?

Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?"
Márk evangéliuma 4. fejezet 38. vers



Egy hívő férj panaszolta el egyszer, hogy meghalt a felesége, aki által 13 gyerekkel ajándékozta meg Isten őket.
Annyira szíven ütött azonban a férj bizonyságtétele a temetés előtt egy nappal.
" Isten annyira jó volt hozzánk és jó ma is, hogy azt fel sem tudjuk fogni. Tudom, hogy Krisztussal a hajóban is jöhetnek a viharok, de amikor kiáltunk Istenhez, Ő hallja a kiáltásunkat.
Hálás vagyok, hogy nem hagyott el minket, pedig sokszor olyan kevés hitünk volt."
Annyi ember kiált világszerte szemrehányóan Isten felé:
" Nem törődsz azzal, hogy nem bírjuk tovább a terheket? Nem törődsz azzal, hogy összeomlik a nehezen felépített kis életünk?
Isten bocsássa meg nekünk, hogy elfelejtettük Krisztus ígéretét: " Veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig."
Mennyire fel tudjuk nagyítani a problémáinkat sokszor...
Nem megy az autónk, nem úgy alakulnak a dolgaink ahogyan elképzeltük és azonnal úgy érezzük, hogy milyen nagy nehézségekkel nézünk szembe.
Mindeközben nem vesszük észre, hogy Istennek örökkévaló célja van velünk. Ez túlmutat az autónkon, családunkon, munkahelyünkön, terveinken, az egész földi életünkön.
Isten jól tudja, hogy mikor jönnek a viharok életünkben. Egyszer történt meg csak, hogy Krisztust kellett keltegetni, mert elfáradt a fizikai teste.
Ma már Krisztus akar ébresztgetni minket:
" Már megint alszol? Már megint nem imádkozol? Már megint aggódsz ahelyett, hogy imádkoznál? Már megint alaptalanul panaszkodsz? Már megint félretetted a Bibliád?"
Ne feledjük! Olyan Istenünk van, aki fel tudja használni a földi életünkben átélt viharokat arra, hogy felkészítsen minket a mennyei révbe érésre.



IMA: Istenünk, segíts nekünk, hogy ne a látás, ne a látszat, ne a felületesség emberei, hanem a hit emberei legyünk. Segíts meglátnunk, hogy a viharainkban is szerető, gondviselő Istenünk vagy. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...