2022. február 19., szombat

Keresd Istent először

Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.   Máté evangéliuma 6. rész 33. vers



Mielőtt át nem adtuk szívünket Istennek, milyen könnyen úrrá lett szívünkön az aggodalom az e világi dolgok miatt.
Mennyi emberi kérés vegyült bele imádságainkba is.
Isten beszéde azonban érvényes az imaéletünkre is.
A kéréseink hány százaléka vonatkozik az Isten országára, tervére?
Arra, hogy megszenteljen, bölccsé tegyen arra, hogy keressük és építsük először Isten országát a saját életünkben, testünkben, lelkünkben, majd környezetünkben.
Ehelyett sokszor olyan dolgokkal töltjük meg imádságainkat amik csupán földi életünkre és az arra szükséges dolgokra vonatkoznak.
Fizikai egészség, több pénz, jobb munkahely, fizikai biztonság, testi jólét a családunknak.
Fordítsuk meg a sorrendet. Tegyük az első helyre Istent és Isten országát imádságainkban.
A testünk igaz, hogy e világban van, de a lelkünk és lelki szemeink függjenek az Isten országán.
A földön olyan kevés dolog lehet a mienk és olyan rövid ideig. Ezért a cél számunkra az Isten országa. Jogos kérni Istent, hogy rendelje ki a mindennapi kenyerünket, de még jogosabb első helyen mennyei dolgokat kérni.
Kérhetjük azt, hogy minden egyes ima által, minden egyes beszélgetés által az Atyával még inkább az Atya képmására formálódjunk.
Ha ezt tesszük, meg fogjuk látni, hogy az Atya a maga idejében mindent meg fog adni nekünk amire szükségünk van a mindennapi életünkben.


IMA: Istenünk vágyunk rá, hogy Te légy az első életünkben. Olyan sokszor mégsem így sikerült. Te és a Te országod légy az első imáinkban, gondolatainkban, terveinkben, cselekedeteinkben. Ne engedd, hogy képmutatók legyünk, hanem segíts először teljes szívből keresni a Te országod és igazságod, hogy az aggodalom megszűnhessen életünkben a mindennapi szükségeink miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...