2019. április 8., hétfő

AJÁNDÉK AMIT SENKI SEM PÓTOLHAT!

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővelkedjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.
Római levél 15. rész 13. vers








Amikor valaki elveszíti az Istentől jövő örömet, békességet, reménységet, szüksége van támogatásra, hogy meg ne eméssze a szomorúság.
Pál apostol egy olyan emberről ír a korintusi gyülekezetnek, aki valószínűleg Pál apostol ellen fordult és a korintusi gyülekezet ellen.
Mivel Pál apostolnak és Isten munkájának szomorúságot okozott lázadásával, a korintusi gyülekezet fenyítette az illetőt.
Majd valószínűleg Pál apostol fülébe jutott, hogy a vétkes őszinte bűnbánatra jutott és így ír a korintusi gyülekezetnek:
" Ha pedig valaki megszomorított, nem engem szomorított meg, hanem - hogy ne túlozzak - részben titeket mindnyájatokat is.
Elég az ilyennek az a büntetés, amit a többség mért rá.
Most viszont inkább bocsássatok meg neki, és vigasztaljátok meg, hogy a túlságos nagy szomorúság valamiképpen meg ne eméssze az ilyet.
Ezért kérlek titeket, tanúsítsatok iránta szeretetet."
2 Korintus 2:5-8
Amikor reménytelenségbe süllyedünk, a szívünk vérzik.
A reménység olyan a szívnek ilyenkor, mint a nyomókötés.
Ha valaki reménytelenségbe süllyedt akár a vétkei vagy más oknál fogva, 5 dolgot tehetünk, amivel segíthetünk rajta:
1. Imádkozzunk érte és vele.
"mivel ti is segítségünkre vagytok az értünk mondott könyörgéssel, hogy a reánk áradt kegyelemért sokan sokféleképpen mondjanak értünk hálaadást. 2 Korintus 1:11"
2. Emlékeztessük az illetőt hogyan munkálkodott Isten a múltban, és hogy fog munkálkodni a jövőben is.
"...aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít" 2. Korintus 1:10
3. Emlékeztessük az illetőt mit végzett az Isten az ő személyes életében, és bátorítsuk, hogy bízzon abban, Isten a szerettei életében is ugyanúgy tud munkálkodni.
"Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet.
40. Zsoltár 2. vers
4. Fordítsuk az illető figyelmét Isten szavára.
Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. 32. Zsoltár 7. vers
5. Emlékeztessük az illetőt arra, hogy Istennél semmi sem lehetetlen.
Nem volt már semmi remény arra, hogy gyermeke szülessen, Ábrahám mégis hitt Istenben, és kitartott ebben a hitében. Ezért lett sok népnek ősapjává, ahogy ezt Isten megígérte neki: „Sok-sok utódod lesz.” Római levél 4. rész 18 vers ( Egyszerű Fordítás)


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te tudsz valódi hitet, örömet, békességet, reménységet adni nekünk.
Szeretnénk eszközök lenni, hogy ahova Szentlelked irányít minket, vigyük azt az ajándékot amit mi is Tőled kaptunk.
Könyörülj rajtunk is, hogy ne veszítsük el a Tőled kapott kincseinket, hanem megőrizzük arra a napra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...