2018. november 14., szerda

AKIK AZ ÚRBAN BÍZNAK!

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.
Ézsaiás könyve 40. rész 31. vers

Néhány fontos gondolatot szeretne Isten a szívünkre helyezni.
Először is, amikor szembemész Isten akaratával, engedetlenné válsz, a "saját költségeden" fogsz működni és te fogod megfizetni a dolgok árát amit nevezhetsz tanulópénznek is.
Amikor Jónás ellenkezett Isten akaratával, akkor ő maga fizette ki annak a hajó járatnak a jegyét, ami ellenkező irányba vitte volna, mint ahova Isten küldte. Ráadásul célba sem ért, mert fél úton viharba kerültek őt pedig kidobták a hajóból. El is fáradt Jónás és a hajó gyomrában aludt. Nagyon bele lehet fáradni az Isten elleni lázadásba, és sokat kell fizetnünk is a helytelen útjainkért is.
Isten nem fog elénk állni, és mondani azt amit már oly sokszor megmondott az Ő beszédében, hanem azt várja, hogy mi válasszuk az Ő útját.
Másodszor, amikor nem az Úrban bízol. vagyis engedetlen vagy, akkor az életed lefelé ível.
Jónás példáját szemlélve, engedetlenségének következtében lement a kikötőbe, lement a hajóra, lement a hajó gyomrába, majd beledobták a tengerbe és lesüllyedt, aztán pedig a cethal gyomrának mélységébe került. Ennél már nem volt lejjebb.
Ha úgy érzed megfáradt vagy, mélyen vagy, vizsgáld meg az életed. Nem-e lázadsz Isten ellen?
Harmadszor, akik az Úrban bíznak, azok is elfáradhatnak, hiszen a legkülönbek is elfáradnak, de erejük megújul.
Isten megenged az Ő gyermekei életében is fáradtságot, de áldott az. Szomorúságot, mélységet, nehézséget, próbát, de áldott dolog Krisztussal együtt járva megélni ezeket.
Ezzel szemben, Isten nélkül a legnagyobb földi jólét is szánalmas mélységgé, lelkünk csapdájává változik.
Ha hétszer elesik is a Krisztus által megigazult ember, hétszer fel is áll, mert az ereje folyamatosan megújul Krisztus által.
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, szükségünk van Rád. Segíts szeretni a Te utadat, szavadat és bízni Benned. Akkor hisszük, hogy ez a bizalom engedelmes életet fog szülni, és áldást. Bocsásd meg minden önfejűségünket, engedetlenségünket Istenünk. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...