2018. november 15., csütörtök

KÉSZ VAGY KRISZTUS NYOMDOKAIBAN JÁRNI?

A tanítvány nem nagyobb a mesterénél, a rabszolga sem nagyobb az uránál.
Legyen azért elég a tanítványnak, ha olyan mint a mestere, és a rabszolgának, ha olyan, mint az ura. Ha a ház urát Belzebubnak hívják, akkor mennyivel csúnyább néven nevezik a család többi tagját!”
Máté evangéliuma 10. rész 24-25. vers


Mi szeretnénk a Krisztus nyomdokaiban járni, de úgy, hogy mindenki csak azt mondja nekünk, hogy telve vagyunk Szentlélekkel.
De Krisztusnak mit mondtak? Azt mondták, hogy ördög van Benne. Mások azt mondták, hogy elmebeteg, ne hallgasson rá senki.
Pedig Ő nem olyan volt, mint én vagy, mint te.
Az Ő szájában nem találtatott álnokság, Ő sosem vétkezett. Attól kezdve, hogy a földre született, addig a pillanatig amikor kilehelte a lelkét, az élete 100% engedelmesség volt az Atya iránt.
Nem engedett meg magának egy lépést sem a saját maga gondolkodása szerint.
Amikor egy közösségben kigúnyolják az evangéliumot eretnekségeket hirdetve, amikor az Isten nevét letapossák és mi nyugodtan ülünk a helyünkön, mert félünk attól, hogy támadni fognak minket ha kiállunk az Isten beszéde mellett, lelki emberek vagyunk? Nem vagyunk azok.
Amikor gyávaságból teszünk vagy nem teszünk meg valamit és ráfogjuk, hogy szeretetből hallgattunk, Isten szerint tesszük a dolgokat?
Pál apostol azt mondja, hogy akik kegyesen akarnak élni, üldöztetni fognak. Méghozzá olyan emberek miatt főleg, akik a gyülekezetekben vannak, és testi módon élnek.
Ma nagyon sok gyülekezet kompromisszumot kötött azért, hogy a "nyáj" jó nagy legyen és befogadott olyan embereket is akik sosem születtek újjá és sosem találkoztak az Élő Istennel.
Ezek az emberek pedig nem az Isten igazságát szomjazzák. Hanem a "sótlan" étrendet, mert sok a beteg és ne zavarjuk őket.
Amikor pedig hangzik az Isten beszéde, ezek tiltakoznak, tüntetnek, lázadnak.
Nagyon sok esetben igaz, hogy az evangéliumot úgy felhígítottuk, hogy ha méreg lenne, nem ölne meg senkit, ha gyógyszer lenne, nem gyógyítana meg senkit.
Amikor Isten vezet téged, akkor az tetszik neked, ami tetszik Istennek. Ahol Ő sóhajt, ott te is sóhajtasz. Ami Neki fáj, neked is fáj. Amit Isten elítél, azt elítéled te is. Mert újjá vagy születve, Isten gyermeke vagy.
Vizsgáljuk meg önmagunkat! Van-e bennünk olyan dolog ami nem tetszik Istennek? Legyünk bátrak elkezdeni a tisztogatást életünkben. Legyünk bátrak azután lépni a Krisztus nyomdokaiban akkor is, amikor ezért üldöztetést, szenvedést kell eltűrnünk itt a földön. Hiszen ez a szenvedés, örök dicsőség szerzője lesz nekünk.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy Krisztus kitartott mindvégig és a golgotai keresztet, a gyalázatot is vállalta értünk. Segíts, tégy bölccsé minket, hogy tudjuk a jutalmat nem a testvéreink adják, hanem Te adod majd nekünk. Segíts, hogy amikor kell vállaljuk, a szenvedést is, a gyalázatot is Érted Istenünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...