2018. november 6., kedd

ISTEN ÉRETTÉ AKAR TENNI A HITBEN!

Közben le ne vegyük szemünket Jézusról, aki hitünk elkezdője és befejezője.
Zsidókhoz írt levél 12:2. vers a) mondata (Egyszerű Fordítás)

Ha egy fiatal lány magára veszi az édesanyja ruháit, felvesz egy magassarkú cipőt és kisminkeli magát, talán sokak előtt idősebbnek, érettebbnek fog látszani, de a szülei mindig tudni fogják, hogy igazából hány éves és mennyire érett.
Így van ez velünk is kedves olvasónk. Nem számít mennyire törekszünk arra, hogy olyan dolgokat tegyünk amelyek azt a látszatot keltik, hogy érettebbek vagyunk lelkileg, mint amilyenek valójában vagyunk, a mennyei Atyánk nagyon jól tudja mennyire érett vagy nem érett a hitünk.
Minket is megkísért alkalomadtán, hogy érettebbnek tüntessük fel magunkat Krisztusban, mint amilyenek valójában vagyunk.
Krisztus nem azért jött el hozzánk, hogy látszólagos szabadságot adjon, hanem azért, hogy tényleges szabadságot adjon nekünk.
Nem azért jött el, hogy gyógyultnak látsszunk, hanem azért, hogy valóságos gyógyulást és megújulást hozzon életünkben.
Isten segítsen minket, hogy ne a növekedés látszata után vágyakozzunk, hanem arra, hogy az Isten befejezze bennünk a munkát amit elkezdett. ( Ha már elkezdte...)
Ha még nem adtad át magad Neki, akkor épp a mai nap a legalkalmasabb erre.
Ő valóban éretté tud minket tenni a hit dolgában, ha Rá nézünk, és nem vesszük le a szemünket a mi egyetlen Krisztusunkról.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged azért, hogy a látszat, a színfalak mögé is belátsz. Nem akarjuk becsapni önmagunkat, szeretnénk valódi növekedést, szabadulást, gyógyulást. Nem a kegyesség látszatára vágyunk, hanem a kegyesség erejére. Könyörülj rajtunk és bocsásd meg minden bűnünket amit a hamis látszat keltésével követtünk el. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...