2019. augusztus 3., szombat

Ami jó, tartsátok meg!

...de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg,
Thesszalonikaiakhoz írt levél 5. rész 21. vers


Vannak olyan lágyszívű keresztények, akik félnek megkérdőjelezni bármit is ami a kereszténység köpönyegét veszi magára, ugyanis attól félnek, hogy vétkezhetnek az Isten Szentlelke ellen.
Újjászületésem előtt, én is hasonló cipőben jártam. Mivel gyakorlatilag sötétségben jártam a lelki dolgokat illetően, nem tudtam megvizsgálni megfelelőképpen semmit, ezért véleményt is féltem mondani bármivel kapcsolatosan. És valóban bölcsebb dolog hallgatni, ha valamit nem tudunk, mint magabiztosan mondogatni olyan dolgot, amiről nem vagyunk meggyőződve.
Ma nagyon sok tévelygő keresztény nem meri elítélni a hamis evangéliumot, hamis apostolokat, mert attól fél, hogy a " szálkával együtt a halat is kidobja."
Attól fél, hogy talán elutasít valamit, ami valójában Istentől van.
Ma nagyon sok éretlen keresztény ezeket az embereket még különösen érettnek is nevezi.
A valóságban azonban ez éppen az ellenkezőjéről tanúskodik.
Ha nem tudunk különbséget tenni az Isten és a gonosz szava között, az voltaképp a Szentlélek vezetésének, világosságának a hiányára utal életünkben.
És nem az a tragédia, ha vakok vagyunk lelkileg, a tragédia az, ha állítjuk, hogy látunk és emiatt nem engedjük Istennek, hogy megnyissa lelki szemeinket.
A hiszékenység nem egyenlő a lelkiséggel.
Az Istentől jövő hit nem vezeti az embert arra, hogy mindenre "Halleluját" kiáltson, ami a szellemi világból ered.
Az Istentől jövő hit nyitott minden olyan dologra ami Isten munkája, és elutasít minden olyan dolgot ami nem Istentől van, legyen az akármennyire káprázatos.
"Vizsgáljátok meg a lelkeket!" parancsolja a Szentlélek az első gyülekezetnek. ( 1 János 4:1)
Ugyanúgy vétkezünk akkor,ha nem ítéljük és nem vetjük el a gonoszt, mint amikor Isten munkája ellen szólunk.
Éppen ma hallottam egy bizonyságtételt valakitől, ami furcsa érzéseket keltett bennem, de a Szentlélek szólt hozzám: " Ne vesd meg amit mond." Erre a világosságra van szükségem, van szükségünk, hogy mindent helyesen vizsgáljunk és csak a jót tartsuk meg.


IMA: Istenem, magasztallak Téged, a Szentlélek csodálatos vezetéséért. Köszönjük a világosságot, a képességet, hogy a Te gyermekeid ismerik a Te hangodat. Ne engedj eltévelyednünk, add, hogy minden olvasó felismerje és elfogadja a Te szavadat, munkádat és elutasítson mindent ami rossz a Te szemeid előtt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...