2019. augusztus 4., vasárnap

Szentlélek megelevenítő ereje!

Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.
Római levél 8. rész 11. vers



Krisztus nem égett ki sosem a földön megélt tevékeny élete közepette, mert teljességgel a Szentlélek vezetése alatt állt.
Természetesen Ő is elfáradt, szüksége volt alvásra, de a Szentlélek sürgető jelenléte megóvta Őt a kiégéstől.
Így olvasunk erről az Apostolok Cselekedeteiről írott könyvben:
" A názáreti Jézust felkente az Isten Szentlélekkel és hatalommal, és ő szertejárt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, akik az ördög igájában vergődtek, mert az Isten volt vele." Apostolok cselekedetei 10:38
Ma is lehet szorgoskodni Isten munkájában úgy, hogy az erőt nem a törékeny emberi szervezetből merítjük, hanem a bennünk lakozó Szentlélek ereje által tevékenykedünk.
A Szentlélek vezetése alatt élni azt jelenti, hogy Ő válik a mi céljaink és a megvalósításukhoz szükséges erő forrásává. Ezáltal pedig újra és újra erőre kap elménk, testünk is.
Végül pedig, a Szentlélek által fel fogunk támadni, új testet, új örökséget, új feladatokat kapunk az Isten dicsőségében.


IMA: Istenünk, szeretnénk betelni a Te Szentlelked erejével. Szeretnénk ezen a mai napon is úgy pihenni, hogy közben feltöltekezzünk mennyei erővel. Segíts, hogy nem a magunk erejével éljünk, hanem a Te Szentlelked ereje által járjunk hitben. Köszönjük a feltámadás reménységét. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...