2019. július 29., hétfő

Igéd világosság!

Igéd kijelentése világosságot gyújt, értelmessé teszi az együgyűeket.
119. Zsoltár 130. vers



Nyilvánvaló dolog, hogy Istent kizárólag az értelmünkkel és a logikánkkal nem tudjuk megismerni. Maximum a keze munkájának a nyomait vehetik észre a tudósok.
Hogyan is ismerhetnénk meg egy Istent a fizikán keresztül, amikor Ő teremtette ugyan a fizikai törvényszerűségeket, de Ő maga kívül esik ezeken.
Hogyan tudnánk megismerni Istent az idő fogságában élve úgy, hogy Ő az időn kívül létezik?
Az elme természetes világossága által sosem ismerhetjük meg igazán Istent.
Amíg felülről nem kapunk világosságot, Isten lényének mélyebb titkai rejtve maradnak előttünk.
Emlékezzünk Keresztelő János üzenetére:
"János így válaszolt: "Semmit sem szerezhet az ember, ha nem a mennyből adatott meg neki." János evangéliuma 3:27
Itt a mennyből jövő lelki igazságokról beszélt.
Csak a Szentlélek tud elvezetni minket minden lelki igazságra.
A Szentlélek nélkül tanulhatod a teológiát egy életen keresztül, mert maximum arra a szintre fogsz eljutni amire Pilátus. Előtte állt az igazság megtestesülve, ő pedig az igazságról kérdezgetett.
Kérjük hát a Mindenható Istent, hogy adja világosságát elménkbe, szívünkbe, mert anélkül mindannyian halálra vagyunk ítélve.
Ahogyan a növényeknek szükségük van a napfényre az életben maradáshoz, úgy nekünk is szükségünk van az Isten Szentlelkének világosságára.


IMA: Istenünk, megalázzuk magunkat előtted. Talán azt hittük, hogy mi tudunk prédikálni, mindent tudunk a Bibliáról, teológiáról, életről, de a Szentlélek nélkül nincs világosságunk. Újítsd meg minket. Ragyogtasd ránk világosságod, hogy megszabaduljunk a halál árnyékának völgyéből. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...