2019. március 29., péntek

A HÁZASTÁRSAD ELSŐBBSÉGE!

..a testvér szeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők,
Római levél 12. rész 10. vers



Sose tekintsünk a házastársunkra úgy, mint életünk egy természetes velejárójára. Tegyél róla, hogy a házastársad tudja, ő és a házasságotok fontosabb a számodra, mint bármilyen program a napodban, életedben.
Veszélyes dolog azt gondolni, hogy a házasságod működni fog magától is, nektek semmit sem kell tenni ennek érdekében.
Ez olyan, mintha az autó kormányánál ülnénk miközben az úton haladunk és elengednénk azt, mert úgy gondolnánk, hogy megy magától is. Lehetne az az autó akármennyire korszerű, akármennyire felszerelt, akármilyen drága, rövid időn belül összetörnénk az autónkat és önmagunknak, másoknak is ártanánk.
Hogyan fejezhetjük ki házastársunk számára, hogy ő nem egy sokadlagos velejárója életünknek, hanem elsőbbséget élvez?
Nem kell nagy dolgokra gondolnunk.
Kifejezhetjük házastársunk számára azt, hogy elsődleges helyet foglal el életünkben mondjuk azáltal, hogy amikor ő hív, akkor felvesszük a telefont.
A főnöködnek vannak más alkalmazottai is, de a házastársadnak csak te vagy. A gyermekednek csak egy apja van. Tehát a munkahelyeden helyettesíthető vagy, de a családodban nem. Nehogy elhidd azt a hazugságot, hogy te nélkülözhetetlen vagy a gyülekezetedben, a munkahelyeden, és nem veszed észre, hogy a családodban lenne a helyed, ahol tényleg nélkülözhetetlen és helyettesíthetetlen vagy.
Légy készen arra, hogy meghallgasd házastársad gondolatait, érzéseit, ne csupán azt, hogy mi történt vele aznap.
Sosem lehetünk túl elfoglaltak ahhoz, hogy meghallgassuk egymást és tiszteljük egymást.
Ne feledjük: ha nem a házastársunk élvez prioritást az életünkben, a lelkiismeret furdalásból származó nagyszerű ajándékok nem fogják lenyűgözni a házastársadat, hanem még inkább el fogják mérgesíteni a helyzetet.
A házastársad olyan dolgokat vár tőled, amiket nem lehet pénzen megvenni.
Nem visszás dolog, hogy gyakran kiöltözünk amikor vásárolni megyünk, hiszen fontos, hogy vadidegenekre jó benyomást tegyünk, de a házastársunk kedvéért nem tesszük meg ugyanezt?
Ha Isten Szentlelke megítélt ma téged, mert nem tetted első helyre a házastársad, itt az ideje leülnöd vele és elmondani neki őszintén mi az amit nem jól tettél és, hogy szeretnéd őt első helyre tenni életedben.
Rengeteg elvált ember szívesen megtenné ezt, de már késő.

IMA: Istenünk, a házasság csodálatos. Minden amit Te teremtettél csodálatos. Taníts meg minket helyesen szeretni, értékelni a házastársunkat. Tudjuk, hogy ha őt szeretjük, önmagunkat szeretjük. Krisztus nevében kérünk, dicsőülj meg házasságunkban, családunkban. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...