2019. március 28., csütörtök

SZÍV KÉRDÉSEK!

Járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel.
Zsidókhoz írt levél 10. rész 22-23. vers
Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!
Példabeszédek könyve 4. rész 23. vers



A feleségemmel, Isten kegyelméből 3. gyermekünket várjuk. Amikor elmentem feleségemmel ultrahangra, csodálatos volt számomra, hogy az orvos egy készülék segítségével, tökéletesen hallhatóvá tudta tenni a gyermekünk szívdobogását.
Nagy öröm volt számomra ezt hallani.
Ezzel kapcsolatosan gondolkodtam el a saját szívemmel kapcsolatosan. Ha valaki meghallgatná a mi szívünket, vajon mit hallana?
Egy olyan ember szívveréseit hallaná, aki teljesen átadta magát Krisztusnak?
Pál apostol szíve ilyen volt.
Róma 1:9: Mert tanúm az Isten, akinek teljes lelkemmel szolgálok az ő Fia evangéliumával, hogy szüntelenül megemlékezem rólatok,
Vajon egy olyan ember szívét hallaná, akinek a szíve érzékeny az Isten Szentlelkének bűnt ránk nehezítő erejére?
Pünkösdkor, az evangéliumot hallgató emberek szíve ilyen volt.
"Amikor ezt hallották, mintha szíven találták volna őket, ezt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: "Mit tegyünk, atyámfiai, férfiak?" Apostolok Cselekedetei 2. rész 3. vers
Vajon egy tiszta szívet hallana?
Krisztus mondja, boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent. (Máté 5:8).
Egy olyan szívet hallana, amelyben Isten dolgai vannak elrejtve?
Lukács 2:19 Mária pedig mindezeket a dolgokat megőrizte, és forgatta a szívében.
Egy olyan szívet hallana, amely be akarja fektetni a földi javainak egy részét annak érdekében, hogy mennyei javakra tegyen szert?
Jézus mondja: Ahol a ti kincsetek, ott lesz a ti szívetek is.
(Máté 6:21)
Vajon egy békességet és egységet munkáló szívet hallana?
Apcsel 4:32 A hívők egész gyülekezete pedig szívében és lelkében egy volt. Senki sem mondott vagyonából bármit is a magáénak, hanem mindenük közös volt.
Egy olyan szívet hallana amelyre jellemző a kedvesség, jóság, gyengédség és önmegtartóztatás?
Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj.
(Máté 12:34)
Egy olyan ember szívét hallaná, aki sóvárog az Isten szavának megtanulása, cselekvése után?
Lukács 8:15 Akiknél pedig a jó földbe esett, azok igaz és jó szívvel hallgatják az igét, meg is tartják, és termést hoznak állhatatossággal."
Olyan szívet hallana amelyik nem esik kétségbe a nehézségek láttán, hanem bízik Istenben? Akik az evangéliumért szenvedtek, ilyen szívük volt.
2. Korintus 4:17 Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk,
Végül olyan szívet hallana, amely annyira telve van Isten szeretetével, hogy mások felé is kiárad?
Efezus 5:19 mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak.

IMA: Istenünk, azért haltál meg és támadtál fel, hogy érző szívet adhass a megkövült szívű embernek. Bocsásd meg minden önzőségünket, kicsinyhitűségünket, és Szentlelked által formáld a szívünket a Te képmásodra. Segíts minden olvasónak, aki még nem nyert új szívet, hogy őszinte bűnbánatra, megtérésre jusson, hogy újjászülethessen a Szentlélek által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...