2019. április 3., szerda

VALAKI HAZA VÁR!

Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük;
és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."
Jelenések könyve 21. rész 3-4. vers





Egy amerikai férfi, az egyetem elvégzése után, arra szánta az életét, hogy Afrikában hirdesse az evangéliumot minden embernek aki nyitott azt meghallgatni.
20 év után, az orvosok megállapították, hogy egy trópusi betegségben szenved, és arra biztatták, hogy mielőbb hagyja maga mögött Afrikát és térjen haza.
A misszionárius befejezettnek érezte az afrikai küldetést, és repülővel hazaindult.
20 év hosszú idő. A repülő a reptéren landolt, majd a misszionárius kiszállásra készült.
Nagy zajra lett figyelmes. Fúvósok játszottak és észrevette, hogy egy magángép amelyiken az Egyesült Államok elnöke utazott, akkor landolt a reptéren.
Az elnök pihenésképp vadászni volt és aznap tért vissza.
A misszionárius gondolkodni kezdett:
" Istenem! Én egész eddigi életemet Neked szántam. Hirdettem az evangéliumot Afrikában, most pedig betegen megérkezem a reptérre és egy lélek sem fogad.
Az amerikai elnököt, aki vadászgatással ütötte el az időt, ilyen népes, ünnepélyes fogadóbizottság köszönti."
A Szentlélek által, Isten megszólalt ennek az embernek a szívében:
" Drága gyermekem! Az elnök hazaért. De ne feledd! Te még nem értél igazán haza."
Talán benned is felmerült, mint Péterben:
"Uram, mi elhagytunk mindent és követtünk Téged, mi lesz hát a jutalmunk?"
Vannak Istennek áldásai az övéi számára itt a földön is. Az Ő háza mindenütt nyitva áll előttünk, az Ő gyermekei mindenütt a testvéreinkké, családunkká váltak.
Az igazi jutalom viszont majd az eljövendő örökkévalóság korszakában vár ránk.
Ott töröl le Isten minden könnyet a szemünkről, ott töröltetik el a halál, a gyász, a jajkiáltás, a fájdalom.
Itt még használja ezeket a rossznak tűnő dolgokat, amelyek könnyekre fakasztanak minket arra, hogy örök dicsőség szerzőivé váljanak számunkra.
Ne feledjük! Még nem vagyunk otthon! Tartsunk ki a keskeny úton, vagy lépjünk rá a keskeny útra és járjuk végig a Krisztus által kijelölt utat. A maga idejében jutalmat kapunk, ha nem adjuk fel.
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged azért, mert csodálatos vagy. Te vagy az, aki velünk vagy életünk minden napján. Te vagy az, aki itt a földön a szenvedést, a könnyeket is javunkra tudod fordítani. Te vagy az, aki majd ha hozzád érkezünk, megjutalmazol minket, és eltörlöd a szenvedést, halált végérvényesen. Krisztus által segíts mindvégig kitartani hitben. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...