2024. július 1., hétfő

Szabaditó Istenemben reménykedem

De én az Urat várom, a szabadító Istenben reménykedem: meg is fog hallgatni Istenem!               Mikeás könyve 7. fejezet 7. vers



Néhány éve Romániában egy rettenetes tragédia történt. Egy kisfiú kiment játszani a házuk elé és habár édesapja a fiú lelkére kötötte, hogy a nem messze levő magas feszültségű elektromos áram oszlophoz ne menjen közel, a fiú mégis közelebb ment a kelleténél és az áram megrázta. A fiú teste lángra kapott, az apja pedig az udvaron látva mi történik, teljes erejéből nekilendült és szaladni kezdett a fia felé. A szomszédok közül néhányan látták a jelenetet és torkuk szakadtából kiabáltak az apának, hogy ne menjen a fia közelébe, mert ő is meg fog halni. Az édesapa azonban nem tudta tétlenül nézni a fia haláltusáját és odament, megfogta a gyermeket, az áram pedig az édesapával is végzett. Te szülőként tudtad volna tétlenül nézni a gyermeked szenvedését? Megálltál volna a szomszédok kiáltására? Vagy a szülői szíved téged is arra késztetett volna, mint azt a bizonyos apát? Ha egy emberben ilyen önfeláldozó szeretet élhet a gyermeke iránt, akkor miért gondolod, hogy a mennyei Atya tehetetlenül nézi a gyermekei nehézségeit?
Amikor életedben próbák és nehézségek lépnek fel, könnyen elcsüggedhetsz és elveszítheted a reményt. Mikeás próféta szavai azonban arra bátorítanak téged, hogy minden kihívás közepette is hittel várj az Úrra. Az Úr az, aki szabadító Isten, és tudhatod, hogy mindig meghallgat téged, amikor hozzá fordulsz.

Az „Urat várni” nem pusztán egy passzív várakozást jelent, hanem aktív bizalmat és reménykedést Istenben. Ez azt jelenti, hogy ne csak saját erődre támaszkodj, hanem bízz az Úrban, aki megerősít és vezet téged. Minden nehéz pillanatban emlékeztesd magad arra, hogy Isten gondoskodik rólad, és meghallgat, amikor hozzá szólsz.

A reményed Istenben biztos támaszt nyújt számodra, különösen a nehéz időkben. Tudni azt, hogy Isten mindig meghallgat, erőt és vigaszt ad. Lehet, hogy nem azonnal kapod meg a választ, de biztos lehetsz abban, hogy Isten hallja kérésedet, és a legmegfelelőbb időben válaszol.

Kérd ma az Urat, hogy erősítse meg hitedet és türelmedet. Bízz abban, hogy szabadító Istened mindig meghallgatja kiáltásaidat, és ott van veled minden pillanatban, készen arra, hogy segítségedre legyen a legmegfelelőbb időben.

Nem azért imádkozunk, böjtölünk, mert azt hisszük ezek által Isten manipulálható, befolyásolható, zsarolható. Azért tesszük ezeket, hogy kifejezzük teljesen Istenre utaltak vagyunk. Teljesen kezébe tesszük hittel a sorsunk. Ha Ő nem segít rajtunk, akkor tehetetlenek vagyunk.

Ima: Drága Istenem, köszönöm, hogy Te vagy a szabadító Isten, akiben mindig bízhatok. Kérlek, erősítsd meg hitemet és add, hogy hűségesen várjak Rád minden helyzetben. Segíts, hogy ne veszítsem el a reményt, hanem mindig Rád tekintsek, tudva, hogy Te meghallgatsz engem és gondoskodsz rólam. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...