2024. július 2., kedd

Éber és tudatos lelki élet

Őrizd az erődöt, figyeld az utat, öltözz fegyverbe, szedd össze minden erődet!                                    Náhum próféta könyve 2. fejezet 1. vers



A fenti szavak nagy bölcsességet hordoznak magukban, amelyeket mindannyiunknak meg kell szívlelnünk a mindennapi életünkben.
Gondolj csak arra, hogy az erőd, amelyet őrizned kell, nem más, mint a hited és az Istennel való kapcsolatod. Ezek olyan értékek, amelyekért érdemes harcolni és küzdeni. Az utak figyelése pedig arra emlékeztet, hogy mindig ügyelned kell a helyes útra, amelyen Krisztus tanítása vezet. Ne térj le róla, ne hagyd, hogy a világ csábításai eltérítsenek Téged.
A fegyverbe öltözés nem a fizikai harcra utal, hanem a lelki felkészültségre. Imádkozz nap mint nap, olvasd a Szentírást, és keresd Isten akaratát minden döntésed előtt. Így lesz lelked erős és igy állsz majd készen a megpróbáltatásokra.
Szedd össze minden erődet! A nehézségek és kihívások idején meríts erőt a hitből és Krisztus valódi követőinek közösségből. Az Úr sosem hagy magadra, és mindig ott van melletted, hogy támogasson és vezessen.
Ez a nap emlékeztessen arra, hogy minden nap új lehetőség arra, hogy közelebb kerülj Istenhez, erősítsd hited és lelki erődet. Legyen ez az útravalód ma és mindennap, amíg az Úr vissza nem tér dicsőségben!


IMA: Drága Istenem! Köszönöm, hogy ebben a bizonytalan világban, amelyben olyan sok ember elveszíti a helyes utat, irányt, te arra bátorítasz, hogy figyeljek, öltözzek és erősödjek Veled és általad, hogy minden élethelyzetben megtapasztalhassam a Te szabaditó hatalmadat. Légy áldva és magasztalva szent tanácsodért. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...