2024. július 3., szerda

Egy érintés ereje

Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: "Ki érintette meg a ruhámat?" Márk evangéliuma 5. fejezet 30. vers



A fenti igevers egy részlet abból a történetből, amikor egy 12 éve nőgyógyászati betegséggel küszködő asszony rendkívüli Krisztusban vetett hitről tesz tanúbizonyságot.
Az akkori egészségügyi szabályok kizárták az ilyen betegséggel küszködőket az egészséges emberekkel való érintkezés lehetőségéből.
Ez az asszony mégis úgy dönt, hogy megszegi ezeket az előírásokat, mert tudja, hiszi, hogy ha Krisztus ruháját megérinti, az bőven elég, hogy meggyógyuljon, helyreálljon.
De mit tanit neked és nekem a fenti történet?
Először is, ez az érintés Jézus azon képességét hangsúlyozza, hogy figyel minden egyes emberre. Az Ő hatalma és jelenléte olyan, hogy még a legkisebb érintést is képes érzékelni. Gondolj bele, milyen hatalmas szeretet és törődés rejlik ebben! Jézus számára nem egy vagy a sokaságból – hanem egy egyén, aki fontos és értékes. Az értéked nem a testi adottságaidban, nem a teljesítőképességedben, teljesítményedben, hanem a lelkedben rejlik.
Mennyi embert hallok nap, mint nap azért panaszkodni, mert senki nem veszi figyelembe a lelket. A nő, akit a férfiak megszólitanak, mert vonzónak találják a külsejét, de igazán nem kiváncsiak a lelkére. A férfi, aki jól teljesít a munkájában, a főnökei pedig egyre több feladattal terhelik meg, de érzi, hogy senki nem törődik a lelkével, az érzéseivel, problémáival, félelmeivel vagy örömeivel.
Másodszor, az a tény, hogy erő áradt ki belőle, arra utal, hogy az Isteni erő elérhető számodra is. Ez az erő nem csupán fizikai gyógyításra szolgál, hanem lelki és érzelmi gyógyulást is hozhat. Hogy te is részesülhess ebből az erőből, hittel és bizalommal kell közeledned Jézus felé.
Jézus kérdése: "Ki érintette meg a ruhámat?" nem azért hangzott el, mert nem tudta, ki érintette meg. Ezzel a kérdéssel inkább arra ösztönöz téged, hogy lépj elő, valld meg betegséged, bajod, nyomorúságod és azt, hogy kiben vetetted a hited és vállald a találkozást vele. Jézus arra szólít, hogy ne maradj névtelen a tömegben, hanem lépj személyes kapcsolatba vele, ismerd el a hatalmát és szeretetét az életedben. Vállald fel Krisztus hatalmának és jelenlétének a megtapasztalását.
Ez az esemény arra is emlékeztethet téged, hogy Isten jelenléte és ereje mindig elérhető, ha hittel fordulsz hozzá. Amikor úgy érzed, hogy szükséged van gyógyulásra, segítségre vagy útmutatásra, emlékezz arra, hogy egy egyszerű, őszinte érintés Jézus felé elég lehet ahhoz, hogy csodálatos átalakulást hozzon az életedbe.
Engedd, hogy az Ő isteni ereje átjárjon, és légy nyitott a csodáira és a jelenlétére az életedben.


IMA: Istenem, annyiszor rossz módszerekkel, rossz helyen kerestem gyógyulást, szabadulást, helyreállást és szeretetet a lelkem számára. Ma jövök Hozzád és Benned vetett hittel akarlak megérinteni imádság által. Járj át a Te mennyei erőddel és formáld át életem teljesen. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...