2024. július 6., szombat

A földi élet "szappanbuboréka"

...azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni. Jakab apostol levele 4. fejezet 15. vers



Azon gondolkozol, hogy mit hoz a holnap, de emlékezz arra, hogy a te életed olyan, mint a lehelet: csak egy rövid ideig látható, majd eltűnik. A Biblia emlékeztet arra, hogy a jövő kiszámíthatatlan, így arra buzdít, hogy inkább azt mondd: "Ha az Úr akarja és élünk, ezt vagy azt fogjuk cselekedni."

Ez az ige arra tanít, hogy ne csupán a saját terveidre és elképzeléseidre támaszkodj, hanem bízd magad Isten akaratára és gondviselésére. Az élet rövidsége és bizonytalansága arra hív, hogy minden napodat Isten kezébe helyezd, és elismerd az Ő mindenhatóságát mindened felett. Az Úr akarata legyen az iránytűd, amely meghatározza döntéseidet és cselekedeteidet.

Mikor úgy érzed, hogy a jövő bizonytalan, emlékezz arra, hogy nem vagy egyedül ebben a helyzetben. Minden egyes nap Isten kegyelme ajándéka, és minden lélegzetvételed az Ő szeretetének megnyilvánulása. Az a tudat, hogy Isten kezében van az életed, békét és biztonságot nyújthat neked, még a legnagyobb bizonytalanság közepette is. A jövőd és életed bizonytalan egyrészt, másrészt azonban biztos, ha Isten akaratára bízod magad.

Ez az igevers arra is emlékeztet, hogy a mai napon van lehetőséged élni Istennek tetsző életet. Ahelyett, hogy a jövőért aggódnál, inkább élj tudatosan és hálás szívvel a jelenben, teljes szívvel odaszánva magad Isten szolgálatára és akaratának megcselekvésére.

Bízz Istenben, és mindig emlékezz arra, hogy tervei a te javadat szolgálják. Mondjuk együtt: "Ha az Úr akarja és élünk, ezt vagy azt fogjuk cselekedni." Legyen ez az alázat és bizalom vezérfonalként az életedben, és engedd, hogy Isten gondviselése formálja minden egyes napodat.

IMA: Istenem, az én gyenge, mulandó életemet a Te hatalmas és mindenható kezedbe teszem a mai napon. Köszönöm, hogy ott lehetek egyedül biztonságban. Segíts, tanácsolj engem, hogy lépésről-lépésre a Te szavad, vezetésed tegye biztossá és bölccsé döntéseimet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...