2024. július 7., vasárnap

Faradhatatlan szeretet

...a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok.                    Rómaiakhoz irt levél 12. fejezet 11. vers



Azt már tudod, hogy milyen nagy szeretetet tanusított irántad Isten, amikor az egyetlen Fiát, Krisztus odaadta érted a Golgotán. Te elfogadtad ezt a szeretetet? Hajlandó vagy viszontszeretni Istent? És ha igen, mit teszel, hogy ezt a szeretetet kimutasd? Az Úr szolgálata nem csak egy feladat, hanem életforma, amely szoros kapcsolatban áll a hittel és az Isten iránti szeretettel.

Ahhoz, hogy szolgálatkészséged ne lankadjon, fontos, hogy lelki életed is folyamatosan megújuljon. Az imádság, az Ige olvasása és a közösségben való részvétel mind hozzájárul ahhoz, hogy lelked buzgó maradjon. Ez a belső tűz, amelyet a Lélek táplál, segít abban, hogy kitarts a szolgálatban, még akkor is, amikor a körülmények nehézzé válnak.
Isten nemcsak megparancsolja, hogy szolgálj, hanem meg is áld téged ebben a szolgálatban. Mindennapi cselekedeteid során emlékeztet arra, hogy szolgálatodnak értéke van, és hogy minden tetteddel az Ő dicsőségét munkálhatod. Az Úr azt kéri tőled, hogy ne csupán külsőleg, hanem szívvel-lélekkel végezd el a rád bízott feladatokat.
Mikor fáradtnak érzed magad, kérd Isten segítségét és erejét. Ő megígérte, hogy velünk van minden helyzetben, és soha nem hagy bennünket magunkra. Az Ő jelenléte és vezetése erőt adhat neked ahhoz, hogy fáradhatatlanul és lelkesedéssel végezd szolgálatodat.
Emlékezz arra, hogy minden apró cselekedet, amelyet az Úrnak végzel, értékes és jelentőségteljes. Minden egyes nap lehetőséget kínál arra, hogy megmutasd Isten szeretetét és jóságát mások felé, legyen szó a családodról, a barátaidról vagy a tágabb közösségről. Egyre több keresztény ember éli úgy az életét, hogy kibújik a szolgálat lehetősége és felelőssége alól. A fenti gondolatokat tekintve ez nem a valódi probléma, hanem csak tünet csupán.
Legyen szolgálatkészséged és lelkesedésed Istentől vezérelt, és törekedj arra, hogy minden napodat az Ő akaratának alávetve éld meg. Az Úrnak szolgálva találd meg az igazi békét és örömöt, és engedd, hogy az Ő szeretete tükröződjön minden cselekedetedben.


IMA: Istenem, annyira szégyellem magam. Töltsd be a Te szereteteddel, gyújtsd lángra szívemet, hogy fáradhatatlanul és kitartóan szolgáljak Neked és embertársaimnak, hogy gyakorlatban tudjam a Te szeretetedet továbbadni. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...