2019. június 1., szombat

Különbözőek mégis egyek!

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is.
Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból.
1 Korintus 12: 12, 14








Isten különböző személyiségeknek teremtett bennünket, de Szentlelkének ereje által mennyei világosságot és erőt adott a mi személyiségünknek, ha Isten családjába tartozunk.
Isten munkájának szépsége a különbözőségünk.
Hálásak lehetünk Istennek, hogy családjában különböző személyiségű, temperamentumú és képességű embereket használ.
Ne vesztegessük az időnket arra, hogy megpróbálunk olyanok lenni, mint amilyen valaki más, akármennyire is csodáljuk az illetőt.
Isten nem azt várja tőlünk, hogy a lelki hőseink fénymásolatai legyünk.
Csak a következő szempontból kell mindannyiunknak egyformának lennünk Isten családjában:
Szeretnünk kell Istent jobban, mint bárkit vagy bármit, úgy kell gyűlölnünk a bűnt ahogyan Krisztus gyűlölte, Isten Igéjének akarnunk kell engedelmeskedni Isten Szentlelkének ereje által.
Ez az az egység amibe beleolvad minden tag Krisztus testében, de az egyáltalán nem gond, hogy a személyiségünkben különbözünk másoktól.
A Szentlelket Isten minden gyermekének adja. Az Isten gyermekei közötti különbözőségek nem szabad konfliktusra vagy kivételezésre szolgáltassanak okot, hiszen mindannyiunknak más küldetése, más lelki ajándékai vannak és másfajta módon kamatoztatja azokat az ajándékokat a Szentlélek az életünkben. Különbözőek vagyunk, de mégis tökéletesen egyek Isten Szentlelke által.


IMA: Istenünk, Te ismered a Te gyermekeid. Köszönjük, hogy a Te családod tagjainak megvan a maguk helye, szerepe, feladata, ajándékai.
Segíts, hogy el tudjuk fogadni egymást szeretetben, hogy a Szentlelked által egyek legyünk a Te akaratod cselekvésében. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...